zawijane - 1500 przepisów (strona:7/100)

Chimichanga z wieprzowiną i salsą ananasową 99

fuzji kuchni meksykańskiej i amerykańskiej. Przygotowujemy je podobnie jak burrito, z tą różnicą, że chimichangę smażymy. To bardzo łatwy przepis*, wykładasz na tortille nadzienie, które możesz zmieniać wedle upodobań, zawijasz, smażysz. Podajesz z tym co lubisz – z guacamole, z jogurtem czy np. z salsą ananasową. Składniki CHIMICHANGA 1 kg łopatki wieprzowej olej 400 ml bulionu drobiowego mała cebula(...)papryczką, aż zmiękną. Pod koniec dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2 minuty. Dodajemy wieprzowinę, mieszamy, przyprawiamy kuminem, oregano, solą i pieprzem. Studzimy. Na środku każdej tortilli układamy farsz, brzegi zawijamy do środka i zwijamy jak krokieta. olej rozgrzewamy na patelni, układamy chimichangi łączeniem do dołu, smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor. Osączamy z tłuszczu, podajemy ciepłe z ananasową salsą

Tajemnice Smaku
Wołowina Wellington 105

ciasno zwijamy. Zwinięty i zafoliowany kawałek mięsa odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Na stole rozkładamy ciasto francuskie. Następnie mięso wyciągamy z lodówki i układamy na cieście. Ciasto zawijamy wokół mięsa bardzo dokładnie. Gotowe mięso ponownie zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy ponownie do lodówki na 20 minut. Następnie gotowe mięso wyciągamy z lodówki i delikatnie nacinamy je nożem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
BAKŁAŻANOWE ROLADKI Z KASZA JAGLANA I WARZYWAMI 144

kawałkami pomidorów i czosnkiem. Plastry bakłażana należy wcześniej usmażyć lub zgrillować, aż będą zupełnie miękkie. Gdy ostygną, rozprowadzamy na nich farsz z kaszy jaglanej smażonej z warzywami, a następnie zawijamy i układamy na domowym sosie pomidorowym.  Można przygotować wcześniej i zapiec tuż przed podaniem. Polecam na prostą przystawkę, przekąskę lub lekką kolację. SKŁADNIKI / 4 PORCJE ROLADKI 2 bakłażany(...)natkę pietruszki i koperek. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano oraz słodką i ostrą papryką w proszku. Mieszamy, odstawiamy z ognia i lekko studzimy.  Farsz nakładamy na plastry bakłażanów i zawijamy jak roladki.  Spinamy wykałaczkami. Do żaroodpornego naczynia wylewamy sos pomidorowy i układamy na nim roladki. Kładziemy plasterki mozzarelli i posypujemy orzeszkami piniowymi.  Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

cool and minty
Cynamonowe bułeczki 108

pierwszym razem wyszły mi bardziej rumiane, ale nic to… takie bladziutkie też były smaczne:) Tym razem nie wszystkie bułeczki posmarowałam jajkiem… dlaczego? Chyba taki kaprys;) Sposobów na zawijanie tych bułeczek jest wiele. Jedni po prostu je rolują, inni zaplatają niby warkocz, jeszcze inni owijają wokół palców. Decyzję o tym, jak mają wyglądać Wasze bułeczki pozostawiam Wam. Ciasto(...)części (można najpierw 1/3 ciasta złożyć do środka i przykryć 1/3 ciasta z drugiej strony, ja złożyłam na pół). Przygotowane ciasto lekko wałkujemy i kroimy radełkiem na równe paseczki. Zawijamy dowolnie np wokół palców tak jak to pokazano   tutaj lub skręcamy poszczególne paseczki ciasta wokół własnej osi, a następnie formujemy „ślimaczka”. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem

Smaki Na Talerzu
Czekoladowa Rolada Z Malinami 151

ściereczkę (może być lekko wilgotna) i obsypujemy ją cukrem pudrem. Upieczony biszkopt przekładamy na tą ściereczkę tak aby papier znalazł się u góry aby łatwo go było zdjąć i zawijamy biszkopt w roladę za pomocą ściereczki z cukrem pudrem. Zostawiamy tak zawiniętą aż do ostygnięcia. Masa 4. Śmietanę razem z mascarpone i cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Miksujemy(...)garnuszku i zagotowujemy. Gotujemy do zgęstnienia następnie odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Złożenie rolady 6. Roladę rozwijamy i smarujemy masą mascarpone, następnie w dwóch pasach i odstępach wykładamy maliny i zawijamy ciasno roladę. Następnie polewamy czekoladą, na środku robimy pasek z białej czekolady i chowamy do lodówki aby polewa stężała, a smaki się przegryzły. Przed podaniem dekorujemy malinami. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami 562

nagrzanym do 180’C przez około 15 minut – do suchego patyczka *** *** Zaraz po upieczeniu ciasto przewracamy na drugą stronę i delikatnie odrywamy papier *** *** Ciasto przekładamy na czysty papier i zawijamy wzdłuż dłuższego boku razem z papierem. Pozostawiamy w takiej formie do całkowitego wystudzenia *** *** W międzyczasie przygotowujemy krem malinowy. Owoce przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i zagotowujemy. Gotujemy do momentu(...)ubijamy na sztywno *** *** Dodajemy partiami zmiksowane owoce i delikatnie mieszamy *** *** Ciasto rozwijamy, smarujemy kremem zostawiając wolne miejsca przy brzegach i układamy rząd malinek *** *** Roladę delikatnie ale dość ciasto zwijamy *** *** Zawijamy w papier i wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE

Blog z Apetytem
Szparagi w szynce z sosem chrzanowym 171

szynce z sosem chrzanowym Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 4 minuty. Pamiętajcie, że szparagi zbyt długo gotowane robią się łykowate. Ugotowane szparagi zawijamy w szynkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. na ok. 10 minut. Przepis na sos chrzanowy Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. I odstawiamy na ok. 5 minut

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ROLADKI NALEŚNIKOWE ZE SZPINAKIEM, ŁOSOSIEM I SERKIEM 172

naleśniki będą się przedzierać. Na patelni rozgrzewam olej i smażę naleśniki z dwóch stron. Ostawiam do ostudzenia. Naleśniki smaruję serkiem, wykładam wędzonego łososia i pokrojone w słupki ogórki konserwowe. Zawijam w ruloniki i zawijam w folię aluminiową na 1-2 h, schowam do lodówki. Po tym czasie wyjmuję roladki z lodówki, kroję ostrym nożem na plastry i każdy plasterek przekłuwam

W kuchni Karmel-itki
Kurczak ze szpinakiem i fetą w cieście francuskim 246

niedoskonałości. Nacinamy go tworząc kieszonkę. Przygotowaną kieszonkę wypełniamy szpinakowo-serowym farszem. Taki filet układamy na 1/2 pojedynczego arkusza ciasta francuskiego. Nacinamy je pod skosem po bokach i następnie paski zawijamy do środka, tworząc charakterystyczny wzór. Filety pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 40 minut. [foodiepress] [hide] Kurczak ze szpinakiem i fetą w cieście francuskim Składniki: filet(...)niedoskonałości. Nacinamy go tworząc kieszonkę. Przygotowaną kieszonkę wypełniamy szpinakowo-serowym farszem. Taki filet układamy na 1/2 pojedynczego arkusza ciasta francuskiego. Nacinamy je pod skosem po bokach i następnie paski zawijamy do środka, tworząc charakterystyczny wzór. Filety pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 40 minut [/hide] Propozycja podania: Pęczotto z bakłażanem i rodzynkami Źródło inspiracji: https://www.kwestiasmaku.com

Pogotujmy.pl
Tarta z kremem pâtissière i owocowym musem 163

borówki - duża garść arbuz - duża garść, pokrojonego Wykonanie: Mąkę z masłem siekamy, dodajemy cukier, żółtka, sok z cytryny. Wszystko razem łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe formujemy w kulkę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 10 minut. Po schłodzeniu ciastem wyklejamy dno i boki formy. Dno nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni(...)borówki - duża garść arbuz - duża garść, pokrojonego Wykonanie: Mąkę z masłem siekamy, dodajemy cukier, żółtka, sok z cytryny. Wszystko razem łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe formujemy w kulkę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 10 minut. Po schłodzeniu ciastem wyklejamy dno i boki formy. Dno nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni

Pogotujmy.pl
Zielone naleśniki szpinakowe z serkiem, zieleniną i wędzonym łososiem 199

delikatnie natłuszczoną patelnię. Smażymy do zarumienienia z obu stron. Na naleśnikach rozsmarowujemy serek, układamy rukolę i sałatę, rozkładamy porwanego na mniejsze kawałki wędzonego łososia i koperek. Gotowe naleśniki zawijamy. Naleśniki możemy podać w formie klasycznej lub uprzednio pokrojone na mniejsze kawałki (jak u mnie). Koniecznie podajcie je z sosem jogurtowym lub czosnkowym.   Alergeny Alergeny mąka , mleko Zielone naleśniki szpinakowe(...)delikatnie natłuszczoną patelnię. Smażymy do zarumienienia z obu stron. Na naleśnikach rozsmarowujemy serek, układamy rukolę i sałatę, rozkładamy porwanego na mniejsze kawałki wędzonego łososia i koperek. Gotowe naleśniki zawijamy. Naleśniki możemy podać w formie klasycznej lub uprzednio pokrojone na mniejsze kawałki (jak u mnie). Koniecznie podajcie je z sosem jogurtowym lub czosnkowym. [/hide] Artykuł Zielone naleśniki szpinakowe z serkiem, zieleniną

Pogotujmy.pl
Grillowane szparagi z białą kiełbasą, pak choy i ziemniakami 152

pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, małe ziemniaki. Przygotowanie: Kap ustę pak choy kroimy po długości. Polewamy olejem rzepakowym od wewnętrznej str., doprawiamy włoskimi przyprawami i zawijamy w folię aluminiową. Szparagi płuczemy i odrywamy zdrewniałe końcówki. Wystarczy wygiąć szparaga i końcówka sama powinna się odłamać (zielone szparagi nie wymagają obierania). Szparagi zalewamy bardzo zimną wodą(...)dużo) i obtaczamy je w nim. Dzielimy na 4 porcje, układamy na foli aluminiowej, dodajemy po gałązce mięty. Na każdą porcję dokładamy po jednej kiełbasie, doprawiamy pieprzem i zawijamy w folię. Na rożnie układamy ziemniaki, grillujemy, do momenty, aż będą al dente. W tym czasie na rożno dodajemy pak choy, szparagi z białą kiełbasą i grillujemy. Na sam koniec

Moniki Smakołyki
Tortilla z kurczakiem inaczej 221

Łatwe Tanie Przepis na tortillę zapiekaną w piekarniku w ceramicznych foremkach. Tortilla kojarzy nam się głownie z ulubionymi składnikami zawijanymi w cieście. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu w domowych warunkach, jednak jej prawidłowe zawinięcie może stanowić problem. Ja postanowiłam delikatnie obejść kwestię zawijania tortilli i przyrządziłam ulubioną przekąskę w żaroodpornych foremkach. Przygotowanie […] Artykuł Tortilla z kurczakiem inaczej pochodzi

PysiaGotuje.pl
Zrazy wołowe, zawijane 197

Blueberry Corner by "jagodzianka" Zrazy wołowe, zawijane to popularna potrawa kuchni polskiej, znana od ponad 200 lat. Najczęściej przyrządza się je (tak jak u … Przeczytaj cały artykuł Post <span>Zrazy wołowe</span>, zawijane pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner