zasmażkę - 500 przepisów (strona:15/34)

Wigilijna kapusta z grochem 158

wody nam znacznie ubyło, to odrobinkę dolewamy.  3. Słoninę kroimy w kostkę, topimy. Przy końcu topnienia wrzucamy posiekaną drobno cebulę. Do gotowej dodajemy 2 łyżki mąki i robimy zasmażkę. Przelewamy ją do gotującej się cały czas kapusty mieszając, by się nie przypalała. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a na końcu mieszamy z grochem.  Podajemy ze świeżym chlebkiem

Kuchnia w czekoladzie
KAPUSTA WIGILIJNA Z OLEJEM LNIANYM 219

wlać olej lniany, dodać kapustę, przykryć i dusić do miękkości na małym ogniu. Podczas duszenia do kapusty dolewać wodę w której moczyły się  grzyby. Do miękkiej kapusty dodać zasmażkę, przygotowaną  z łyżki oleju i mąki pszennej. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy jeszcze przez chwilę. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Wegańska prawie karpatka z jaglanym kremem 146

wymiesza mąkę z proszkiem do pieczenia oraz stolą i stopniowo wsypuj do mleka z olejem ucierając (wrzucając zrobi się piana i takie „puffff” usłyszysz oraz poczujesz zapach zasmażki- to wręcz wskazane ). Utrzyj dokładnie całe ciasto, uformuje się z niego miękka kulka, ale miękka. Podziel na równe dwie części i przełóż do 2 blaszek (lub upiecz jedno po drugim

greenscarf
Zupa porowo-koperkowa 442

oleju, dodać do garnka z porcją rosołową.Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.Gotować do miękkości ziemniaków, pod koniec gotowania dodać kaszę manną, posiekany koper, śmietanę i zagęścić zasmażką.Doprawić do smaku

Moje domowe kucharzenie
Zasmażana kapusta słodka z kwaśną 131

kapusty, dodajemy smalec ze skwarkami, umyte i pokrojone w plastry pieczarki przyprawiamy przyprawami, smażymy na wolnym ogniu często mieszając około 20 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, robimy zasmażkę, dodajemy do smażonej kapusty, dokładnie mieszamy, smażymy jeszcze przez chwilę. Podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego

kgwjanczewo
Potrawka z kurczaka w białym sosie 230

łyżeczki cukru natka pietruszki Wykonanie: Z kurczaka i włoszczyzny przygotować bulion. Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je z bulionu, podobnie warzywa. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę. Tak przygotowaną zasmażkę dodajemy do odmierzonej ilości bulionu z kurczaka. Gotujemy na małym ogniu energicznie mieszając, żeby nie powstały grudki (w najgorszym przypadku użyjcie blendera). Mięso kurczaka dzielimy na cząstki, warzywa z bulionu

Pociąg Do Kuchni
Kremowa, rozgrzewająca zupa z kurczakiem i warzywami 360

sobie pyrka, pora ją zabielić, zagęścić i doprawić. Na patelni rozpuszczamy masło. Wsypujemy do niego mąkę i energicznie mieszając pozbywamy się jakichkolwiek grudek, następnie smażymy przez minutę, dwie, jasną zasmażkę. Rozprowadzamy ją szybko 2 łyżkami wazowymi gotującej się zupy, dokładnie mieszamy i wlewamy całość do garnka. Mieszamy całość żeby pozbyć się ewentualnych grudek. Do zupy wlewamy słodką śmietankę, solimy, mocno

Karo in the Kitchen
Młoda kapusta z suszonymi śliwkami i koperkiem 103

Biała kapusta z dodatkiem suszonych śliwek i koperku, bez dodatku mąki czy zasmażki, jednak długo gotowana by uzyskać odpowiednią konsystencję. Dodatek śliwki powoduje, że kapusta ma słodki smak, dodatek koperku dodaje jej świeżości. Jest to świetna opcja na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia oraz na inne okazje jako alternatywa dla osób, które nie jedzą mięsa lub unikają glutenu i tłustych

Mango Papaja
Rozgrzewająca zupa z kapusty 173

minut od ponownego zawrzenia bulionu. Zawartość patelni przekładamy do garnka z bulionem. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, na gorący wsypujemy 2 łyżki mąki pszennej, rozprowadzamy dokładnie, robimy zasmażkę drugiego stopnia - jasnozłotą – dodajemy ją do zupy. Zupę doprawiamy solą, dodajemy pokrojoną marchew z bulionu i zagotowujemy. Podajemy goracą, np. z pajdą świeżego, domowego chleba na owsiance . Każdy ma swoje

mojewypiekiinietylko
Rolady drobiowe z kozim serem i świeżym szpinakiem w sosie szpinakowym z szybkowaru 140

folią aluminiową, aby nie traciły ciepła wywar przelej przez drobne sitko do innego naczynia (za chwilę go wykorzystasz) Sos Składniki 2 łyżki masła i 2 łyżki mąki pszennej, na zasmażkę ok. 150 ml śmietany 30 % lub sojowej wywar z gotowania rolad sól, pieprz 3-4 garście świeżego szpinaku do sosu dodatkowe 4 garście szpinaku,  Przygotowanie w osobnym garnku rozgrzej

Szybko Szybkowar
Zupa z kapusty na wędzonce 117

zupa wzorowana na tradycyjnym kapuśniaku.  Lubię wszystkie z dodatkiem kapusty, więc nie muszę pisać, że dla mnie smakuje rewelacyjnie. Do zupy można dodać śmietanę, jogurt naturalny czy tez zasmażkę.    koście lub żeberka wędzone na wywar 1/3-1/4 główki kapusty (średniej) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego garstka prażonej cebulki

Di gotuje
Kopytka 134

Stare, dobre kopytka. Można jeść z zasmażką, ale ja osobiście wolę je na słodko z cukrem albo bitą  śmietaną. Składniki: ok 1kg ziemniaków 300g mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka sól Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i drobno kroimy. Gotujemy do miękkości. Jeszcze ciepłe dokładnie mielimy i odstawiamy do wystygnięcia. Ze zmielonych ziemniaków układamy na blacie wysypanym mąką kopczyk

Gotuj z Rumcajsem
Fasolka po bretońsku 169

fasoli dodać przysmażoną wędlinę z patelni dodać  mus pomidorowy majeranek i przyprawy i kostkę 4. • Na patelnię po smażeniu wędliny dodać masło i czubatą łyżkę mąki zrobić  zasmażkę rozprowadzić z wywarem wymieszać z fasolą zagotować wszystko razem

W królestwie smaków Beaty
Cannelloni z brokułami pod beszamelem 166

solić bo feta jest wystarczająco słona. Surowe rurki cannelloni nadziewać farszem i układać w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym oliwą. Beszamel: w rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i mieszając zrobić jasną zasmażkę. Wlać mleko i energicznie mieszając miotełką doprowadzić do wrzenia. Wsypać starty żółty ser i wymieszać aż się rozpuści. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Canneloni zalać sosem

Smakołyki Asi
KLOPSIKI KRÓLEWIECKIE ZE ŚLEDZIEM I SOSEM Z GRZYBKÓW MARYNOWANYCH 114

Formujemy 10 - 12 okrągłych klopsików.Wkładamy je do wrzącej wody i Gotujemy powoli 15 minut.Klopsiki wyjmujemy a wywar odparowujemy do 1 litra i to na nim Przygotowujemy sos z zasmażką i z pokrojonymi GRZYBKAMI oraz smietanąPosypać natka pietruszki.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania