zapiekanka z warzywami - 2375 przepisów (strona:96/159)

Papryka z farszem z pieczarek i soczewicy 157

mnie z pietruszką, a dla męża z serem. Po upieczeniu pachniały cudownie! Ale ze względu na nietolerancję mleka musiałam zadowolić się tylko ich zapachem..   Do przygotowania zapiekanek potrzebne będą: 2 papryki 10-12 pieczarek  cebula - ile kto lubi, ja użyłam 1,5 1-2 pomidory 1/4 szklanki czerwonej soczewicy olej  przyprawy (u mnie tylko sól(...)soczewicy będą pieczarki, które zawierają sporo witamin z grupy B (głównie B1, B2 i B3, ale też kwas foliowy - wit. B9), a także witaminę D, która nie występuje w warzywach. Są też bogate w fosfor, selen, żelazo i miedź. Pieczarki dostarczają dużo łatwo przyswajalnego białka, więc tak jak soczewica mogą stanowić zamiennik mięsa. Papryka z kolei bogata jest w witaminę

Mama z Motylem
Szybka sałatka z sosem czosnkowym i kilka słów o Goodest 124

Poza tarciem sera na pizze, zapiekanki, do spaghetti tarka sprawdza się również bardzo dobrze do ścierania np. czosnku (jak w dzisiejszym przepisie). Prosta, mała, poręczna. A co poza tarką? U mnie sprawdza się doskonale misa z sitkiem . Przyznam szczerze, że nie widziałam w innych sklepach takiej miski. Idealna do mycia sałaty i innych warzyw. Takie dwa w jednym, które bardzo

Słodkie okruszki
Naleśniki z serem białym i owocami 227

Lato lubię najbardziej z racji dostępu do świeżych owoców i warzyw. O tej porze roku smakują najlepiej i mają najwięcej wartości odżywczych. Wariacji na naleśniki możemy

Kuchnia Pełna Pasji
Zapiekane ziemniaki z cebulą w sosie piwnym 164

Dodatek piwa do wszelkich potraw jest w mej kuchni jak najbardziej mile widziany ale ziemniaków z piwem to jednak jeszcze nie piekłam. Po spróbowaniu tej zapiekanki

sierotka maRysia w kuchni
Moussaka (musaka) 329

Moussaka to sztandarowe danie kuchni greckiej, przygotowywane na bazie bakłażana, mielonego mięsa i sosu pomidorowego. W zależności od wersji, dodawane są też ziemniaki lub cukinia. Zapiekanka

Oryginalny smak
MINITARTALERKI Z BOTWINKĄ/ SAŁATKA WŁOSKA Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 164

Minitartaletki z młodą botwinką, podane z sałatką pomidorowo-paprykową z prażonymi płatkami migdałowymi. Smakowite i pięknie się prezentujące danie, dość proste w wykonaniu, stworzone z sezonowych

SMYKWKUCHNI
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 10.03.2017r. 124

piatków . W tym tygodniu mamy 10 przepisów. Diana  Sałatka pieczarkowa z jajkiem, ogórkiem i zielonym groszkiem     Małgorzata  Słonecznikowa przekąska   Kasia  Kasza gryczana z warzywami i dynią   Magdalena    Marchewkowo- pomarańczowe gofry   Ela Smażony makaron z jajkiem na margarynie Optima Cardio Potas + Danuta Makowe ciastka francuskie   Aga  Sałatka(...)kurczaka   Marta Panierowane kosteczki mozzarelli   Magdalena  Czekoladowy makaron z twarogiem   Marzena Kurczak w 40 ząbkach czosnku   z sufletem kukurydzianym     Marzena  Zapiekanka z serem korycińskim      A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek

Magiczne Życie Marty
Zapiekanka „Kebab” z łopatką 143

jest to tradycyjny kebab ale smakuje podobnie . Mięso z łopatki wieprzowej to wdzięczny surowiec w kuchni . Jest delikatne i soczyste , a dobrze przyprawione i podsmażone na patelni , wręcz przepyszne . Zapiekanka jest bardzo prosta do zrobienia , można ją także przygotować wcześniej i , przechować w lodówce , a w razie potrzeby podgrzać . Doskonała na obiad czy kolację , taki jednogarnkowiec zawsze pod ręką Składniki(...)opakowaniem przyprawy do kebabu, pieprzem cayenne . Smażymy wszystko aż się zrumieni . Mięso można posolić , chociaż ostrożnie , gdyż niektóre mieszanki przypraw zawierają już sól .Ziemniaki obieramy i szatkujemy mandoliną do warzyw na cienkie plasterki . Z cukinią i pomidorami postępujemy tak samo tylko ich nie obieramy . W naczyniu do zapiekania układamy warstwę ziemniaków ,solimy posypujemy gałką muszkatołową , czosnkiem i zalewamy śmietaną

Ogrodnik w podróży
Okrągła cukinia faszerowana mięsem z indyka z ryżem i warzywami 178

Okrągła cukinia nie tylko wygląda zjawiskowo i jest wyjątkowo fotogeniczna, to super zdrowe warzywo, nie wiem dlaczego, ale ciągle niedoceniane. Okrągła odmiana cukinii jest dużo wygodniejsza

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Briami - czyli cukinia i ziemniaki z pieca 184

3 samotne cukinie kłuły mnie w oczy od paru dni. Stwierdziłam, że muszę się nad nimi zlitować. Poszperałam w necie czego jeszcze z tego zacnego warzywa

Z butelką mleczka w tle
Muffinki makaronowe 162

Zamiast nudnej zapiekanki chciałam Wam zaproponować pyszne muffinki makaronowe. Wyglądają dość efektownie, świetnie smakują. Myślę, że spodobają się zarówno małym jak i dużym głodomorom. Możecie przyrządzić je na obiad albo imprezę, są naprawdę proste i smakowite. Zatem do dzieła.  Składniki (na ok 14-16 sztuk): pół opakowania makaronu Lubella Mini rurki 5 warzyw średniej wielkości pojedynczy filet z kurczaka

Cynamonowe szczęście
łosoś z makaronem i fasolką zapiekany w sosie śmietanowym z mozzarellą 183

rybą i warzywami. Na desce kroimy w drobną kostkę mozzarellę, przekładamy ser do miski dodajemy do niego słodką śmietanę i rozbite jajka. Całość delikatnie doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy i wylewamy masę na wierzch makaronu z łososiem.    Następnie całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez piętnaście, dwadzieścia minut. Zapiekankę wyjmujemy z piekarnika, dzielimy

Miód i pieprz
Krokiety z warzywami i kaszą gryczaną 173

malakserze lub blenderze. Zmiksowane warzywa wymieszać z kaszą gryczaną. Doprawić do smaku przyprawami i sosem worcestershire. Dorzucić rozdrobnione liście bazylii. Na naleśnikach kłaść słupek gorgonzoli, dokładać 2-3 łyżki nadzienia gruczano-warzywnego. Składać boki do środka i zwijać naleśnik. Naleśniki można odgrzać w piekarniku lub na natłuszczonej patelni. Podawać z wybraną sałatką. ------------- Podobne: Zapiekanka naleśnikowa z porami Krokiety bezglutenowe Naleśniki

Weekendy w domu i ogrodzie
Na zimno i na gorąco Francja-Szwecja. 141

bulion i gotować ,aż warzywa będą miękkie. Zmiksować . Boczek pokroić w plastry, drugi ziemniak w kostkę i usmażyć. Zupę podawać z plastrami boczku, kostkami ziemniaka ,posypaną krążkami pora. Zupa jest delikatna ,ale wyrazista . Topinambur Topinambur ma słodkawy, lekko orzechowy smak.  Francuzi przygotowują go na 20 sposobów. Można jeść na surowo, robić surówki, sałatki, zupy, zapiekanki, chipsy, frytki, gotować, piec

Kulinarny karnet Christophera
Twarogowa zapiekanka z dynią i batatem 116

masy.  TWAROGOWA ZAPIEKANKA Z DYNIĄ I BATATEM Podane składniki na dwie porcje Czas przygotowanie 60 minut Twaróg półtłusty 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 jajka Słodka i wędzona papryka, sól, pieprz Pół batata Dynia (tyle samo ile batata) Batata i dynię pokroić w kostkę Twaróg rozgnieść widelcem lub zblendować z jogurtem i jajkami Dodać warzywa, przyprawić Masę z warzywami wylać

HealthyCreations

Proponowane wyszukiwania