Warzywa pod brokulowym beszamelem i migdalowa kruszonka

Warzywa pod brokulowym beszamelem i migdalowa kruszonka

Warzywa pod brokulowym beszamelem i migdalowa kruszonka

Jedną z książkowych pozycji jaka wzbogaciła mój kulinarny stosik jest "Gotuj sprytnie jak Jamie". O samej książce napiszę już niebawem. Dzisiaj zapraszam na pierwsze z wielu dań jakie postanowiłam ugotować w oparciu o nią.Zapiekanka ta wymaga sporo wysiłku ale swoja strukturą i smakiem przewyższa inne warzywne jakie jadłam do tej pory. Wspaniale komponuje się sos beszamelowy z czosnkiem i czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

warzywa, chleb, pieczywo, por , sosy, sos beszamelowy, zapiekanka, zapiekanki, zapiekanka warzywna

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.