Lato lubię najbardziej z racji dostępu do świeżych owoców i warzyw. O tej porze roku smakują najlepiej i mają najwięcej wartości odżywczych. Wariacji na naleśniki możemy
Kuchnia Pełna PasjiPodczas ostatnich zakupów w moim koszyku wylądowała dynia piżmowa. Akurat ten gatunek dyni jadłam podczas wakacyjnego pobyty w Czechach. W Polsce dynia uważana jest za warzywo
Kasia i jej kobiecy światDodatek piwa do wszelkich potraw jest w mej kuchni jak najbardziej mile widziany ale ziemniaków z piwem to jednak jeszcze nie piekłam. Po spróbowaniu tej zapiekanki
sierotka maRysia w kuchniMoussaka to sztandarowe danie kuchni greckiej, przygotowywane na bazie bakłażana, mielonego mięsa i sosu pomidorowego. W zależności od wersji, dodawane są też ziemniaki lub cukinia. Zapiekanka
Oryginalny smakMinitartaletki z młodą botwinką, podane z sałatką pomidorowo-paprykową z prażonymi płatkami migdałowymi. Smakowite i pięknie się prezentujące danie, dość proste w wykonaniu, stworzone z sezonowych
SMYKWKUCHNIpiatków . W tym tygodniu mamy 10 przepisów. Diana Sałatka pieczarkowa z jajkiem, ogórkiem i zielonym groszkiem Małgorzata Słonecznikowa przekąska Kasia Kasza gryczana z warzywami i dynią Magdalena Marchewkowo- pomarańczowe gofry Ela Smażony makaron z jajkiem na margarynie Optima Cardio Potas + Danuta Makowe ciastka francuskie Aga Sałatka(...)kurczaka Marta Panierowane kosteczki mozzarelli Magdalena Czekoladowy makaron z twarogiem Marzena Kurczak w 40 ząbkach czosnku z sufletem kukurydzianym Marzena Zapiekanka z serem korycińskim A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek
Magiczne Życie Martyjest to tradycyjny kebab ale smakuje podobnie . Mięso z łopatki wieprzowej to wdzięczny surowiec w kuchni . Jest delikatne i soczyste , a dobrze przyprawione i podsmażone na patelni , wręcz przepyszne . Zapiekanka jest bardzo prosta do zrobienia , można ją także przygotować wcześniej i , przechować w lodówce , a w razie potrzeby podgrzać . Doskonała na obiad czy kolację , taki jednogarnkowiec zawsze pod ręką Składniki(...)opakowaniem przyprawy do kebabu, pieprzem cayenne . Smażymy wszystko aż się zrumieni . Mięso można posolić , chociaż ostrożnie , gdyż niektóre mieszanki przypraw zawierają już sól .Ziemniaki obieramy i szatkujemy mandoliną do warzyw na cienkie plasterki . Z cukinią i pomidorami postępujemy tak samo tylko ich nie obieramy . W naczyniu do zapiekania układamy warstwę ziemniaków ,solimy posypujemy gałką muszkatołową , czosnkiem i zalewamy śmietaną
Ogrodnik w podróżyOkrągła cukinia nie tylko wygląda zjawiskowo i jest wyjątkowo fotogeniczna, to super zdrowe warzywo, nie wiem dlaczego, ale ciągle niedoceniane. Okrągła odmiana cukinii jest dużo wygodniejsza
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!3 samotne cukinie kłuły mnie w oczy od paru dni. Stwierdziłam, że muszę się nad nimi zlitować. Poszperałam w necie czego jeszcze z tego zacnego warzywa
Z butelką mleczka w tleZamiast nudnej zapiekanki chciałam Wam zaproponować pyszne muffinki makaronowe. Wyglądają dość efektownie, świetnie smakują. Myślę, że spodobają się zarówno małym jak i dużym głodomorom. Możecie przyrządzić je na obiad albo imprezę, są naprawdę proste i smakowite. Zatem do dzieła. Składniki (na ok 14-16 sztuk): pół opakowania makaronu Lubella Mini rurki 5 warzyw średniej wielkości pojedynczy filet z kurczaka
Cynamonowe szczęścierybą i warzywami. Na desce kroimy w drobną kostkę mozzarellę, przekładamy ser do miski dodajemy do niego słodką śmietanę i rozbite jajka. Całość delikatnie doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy i wylewamy masę na wierzch makaronu z łososiem. Następnie całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez piętnaście, dwadzieścia minut. Zapiekankę wyjmujemy z piekarnika, dzielimy
Miód i pieprzmalakserze lub blenderze. Zmiksowane warzywa wymieszać z kaszą gryczaną. Doprawić do smaku przyprawami i sosem worcestershire. Dorzucić rozdrobnione liście bazylii. Na naleśnikach kłaść słupek gorgonzoli, dokładać 2-3 łyżki nadzienia gruczano-warzywnego. Składać boki do środka i zwijać naleśnik. Naleśniki można odgrzać w piekarniku lub na natłuszczonej patelni. Podawać z wybraną sałatką. ------------- Podobne: Zapiekanka naleśnikowa z porami Krokiety bezglutenowe Naleśniki
Weekendy w domu i ogrodziebulion i gotować ,aż warzywa będą miękkie. Zmiksować . Boczek pokroić w plastry, drugi ziemniak w kostkę i usmażyć. Zupę podawać z plastrami boczku, kostkami ziemniaka ,posypaną krążkami pora. Zupa jest delikatna ,ale wyrazista . Topinambur Topinambur ma słodkawy, lekko orzechowy smak. Francuzi przygotowują go na 20 sposobów. Można jeść na surowo, robić surówki, sałatki, zupy, zapiekanki, chipsy, frytki, gotować, piec
Kulinarny karnet Christopheramasy. TWAROGOWA ZAPIEKANKA Z DYNIĄ I BATATEM Podane składniki na dwie porcje Czas przygotowanie 60 minut Twaróg półtłusty 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 jajka Słodka i wędzona papryka, sól, pieprz Pół batata Dynia (tyle samo ile batata) Batata i dynię pokroić w kostkę Twaróg rozgnieść widelcem lub zblendować z jogurtem i jajkami Dodać warzywa, przyprawić Masę z warzywami wylać
HealthyCreationsNajłatwiejsze do wykonania danie, a do tego szybko i smacznie. Nie wymaga o nas wiele wysiłku, a nasyci nawet męską część domowników. Produkty również łatwo dostępne
Kuchcik gotuje