Kolejny przepis z serii "Awaryjne". Łatwa zapiekanka, która powstała wtedy, gdy akurat w lodówce nie było w czym przebierać. W innych okolicznościach można by bardziej urozmaicić skład, ale w tej prostej wersji całkiem nieźle smakuje. 2 saszetki ryżu 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię kilka łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY 2 łyżki gęstej śmietany
Praktyczna plresztkami? Możemy wykorzystać je na różne sposoby, w domowej pizzy, tarcie, zapiekance (makaronowej, ryżowej, ziemniaczanej) lub we frittacie :) Cóż, w lodówce każdego domu znajdziemy resztki, pojedyncze produkty, z którymi sami nie wiemy co zrobić, jak je wykorzystać. Dzisiaj pomysł na jajeczną Frittatę z dodatkiem mięsa, odrobiny warzyw i rukoli. Składniki: Tym razem znalazłam u siebie kawałek mielonego kotleta ugotowana marchew
Taste Of My Daykurczakiem z rosołu", tylko ciężko zabrać się do pisania. Są tam nieśmiertelne krokiety - w końcu doszłam do perfekcjonizmu w proporcjach w farszu, bo pierwszych nikt nie chciał jeść ;) Są zapiekanki z makaronem, ryżem itp. Pora chyba więc wziąć się w garść i przysiąść nad tym na dłuższą chwilę. Na pierwszy ogień - Chicken Pie wg Jamiego. W oryginalnym przepisie autor(...)tymiankiem, solą i pieprzem. Tak przygotowane mięso z warzywami przekładamy do naczynia ceramicznego lub żaroodpornego, którego brzegi smarujemy rozmąconym jajkiem. Ciasto francuskie kroimy na wąskie paski i układamy na naczyniu kratkę.Pozostawiamy pomiędzy poszczególnymi paskami trochę przestrzeni, aby podczas zapiekania mogła uchodzić para. Wierzch ciasta również smarujemy jajkiem. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na ok.30-40
bistro mamawymieszać, lekko doprawić solą i pieprzem. Przelać do warzyw, układając na wierzchu pokrojonego w plasterki pomidora. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 40 min. Podawać na ciepło posypując po wierzchu posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania wegetariańskie , Obiad , Zapiekanki Tagged: bób , jajka , pomidory , serek kremowy
https:KKuchniaMniamDziś kolejna tarta warzywna, w której rolę główną grają sezonowe i kolorowe warzywa – cukinie, bakłażan i marchewki. Znowu jest trochę układania w ceramicznej formie, ale
Dietologkebaba Wam to wynagrodzi. W przepisie napiszę Wam też jak przygotować warzywa na sałatkę aby miały słodko- kwaśny smak. Mięso możecie zawinąć w tortillę, chlebek pita lub podać z frytkami lub kaszą. Wybór pozostawiam Wam Lubisz jedzenie fast food w domowej wersji, zajrzyj też do przepisów na: – zapiekanki z pieczarkami – domowe cheeseburgery – pizza z salami – pizza
nietylkopasta.plTaki obiad zadowoli każdego. Jest w nim pełno warzyw jak i mięso. Jest to duża porcja wystarczy na 4-5 dorosłych osób. Zacząć od przygotowanie ziemniaków
Kuchnia PokoleńKońcówka lata i wysyp różnorodnych warzyw i owoców zachęca do przetwarzania czego się da. Jeśli macie dużo pomidorów to koniecznie zróbcie sobie taki sos. Nie dość, że jest przepyszny, to jeszcze możecie użyć go do wielu potraw - do pizzy, mięsa, czy zapiekanek. A nawet do wyjadania ze słoika:D Ja już żałuję, że nie zrobiłam go z większej porcji :) Idealnie
My simple kitchenA dzisiaj coś bez mieszania i do tego z jednego naczynia :D pyszne soczyste mięsko z ryżem i warzywami :) Składniki: 5-6 podudzi z kurczaka 2
Malinowo w kuchniCały obiad w jednym naczyniu, pałki kurczaka w majonezowo musztardowej marynacie z suszonymi warzywami i przyprawami są soczyste i smakują obłędnie. Z powodzeniem zastąpią dwudaniowy obiad
Wanilia i KardamonWymyśliłam sobie szybki obiad. Bez brudzenia sterty naczyń podałam mięso i warzywa. Wszystko upiekłam w jednej brytfannie, którą potem postawiłam na stole. Czasem i ja mam
Codzienna kuchnia niecodziennanależą do szczególnie aromatycznych, dlatego warto je łączyć z innymi warzywami i ziołami. Doskonale smakują usmażone w panierce lub duszone z dodatkiem czosnku i cebuli. Świetnie sprawdzą się na grillu, zarówno jako przystawka, dodatek, jak i danie główne. Francuzi przyrządzają z nich wspaniały gulasz- ratatouille, Grecy zapiekankę, zwaną mussaką, a ja proponuję żeby je nafaszerować. Tym razem mięsem, choć
Smakowity Blog KulinarnyDelikatna tarta, której podstawą jest tarta cukinia. Składa się prawie z samych warzyw, ale całość wieńczy ser koryciński od Agnieszki i Marcina Bielec . Ser fantastycznie się rozpuścił i nadał ciekawego, lekko słonego smaku. Polecam na lekki obiad bez mięsa. 2 cukinie zielone 3 jajka 200 g sera korycińskiego 1 mały brokuł 1 mała puszka konserwowej kukurydzy z fasolą parę krążków(...)Agnieszkę i Marcina Bielec. Takie pyszności produkują na terenie gminy Korycin :) http://www.serykorycinskie.com.pl/ Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania wegetariańskie , Obiad , Tarty i kruche ciasta , Zapiekanki Tagged: brokuł , cukinia
https:KKuchniaMniamwszelkiego rodzaju dodatki - można więc się spodziewać, że to nie ostatnie moje słowo w tej dziedzinie. Jak już się pewnie domyślacie tytułowa biała lazania to nic innego jak... ....następna zapiekanka ziemniaczana w moim wykonaniu. Czy to Wasze smaki musicie sprawdzić sami. Składniki (na małe naczynie żaroodporne): 2 spore ziemniaki duża garść pieczonego kurczaka krojonego w kostkę garść papryki krojonej(...)pieprzu. Powstały sos wyłożyłam na warzywa z mięsem. Posypałam szczypiorkiem. Położyłam jeszcze 3 plastry sera i przykryłam warstwą ziemniaków. Zapiekałam pod przykryciem ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie odkryłam a opcje piekarnika zmieniłam za "górne zapiekanie" by przyrumienić lekko ziemniaki. Na ostatnie 5 minut posypałam odrobina zwykłego sera żółtego. "Włala ;)" Zapiekanka powstała głównie po to by składniki zalegające
Kuchnia po mojemuu0142\u00f3wki kalafiora \u015bredniej wielko\u015bci\r","2 z\u0105bki czosnku\r","3 \u0142y\u017cki startego parmezanu + 1 \u0142y\u017cka do posypania\r","s\u00f3l, pieprz"],"name":"Zapiekanka pasterska w wersji FIT","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Mi\u0119so wyk\u0142adamy na rozgrzan\u0105 patelni\u0119 z odrobin\u0105 oliwy. Staramy si\u0119 rozprowadzi\u0107 mi\u0119so(...)Marchewk\u0119, seler i cebul\u0119 kroimy w ma\u0142\u0105 kostk\u0119 i podsma\u017camy je na 2 \u0142y\u017ckach oliwy przez ok. 8 minut doprawiaj\u0105c warzywa oregano, odrobin\u0105 soli oraz pieprzem. Po tym czasie dorzucamy nasz groszek i czosnek, sma\u017cymy kolejne 2-3 minuty. Dodajemy nasz przecier pomidorowy, mieszamy wszystko dok\u0142adnie i sma\u017cymy
Mostek w kuchni