Przepis na : obiad
Delikatna frittata z dodatkiem kremowego serka o smaku pomidorów i bazylii, a w niej zatopione ziarenka bobu. Proste, ciepłe danie, które idealnie sprawdzi się na śniadanie lub lekki obiad. Serek Apetina sprawia, że frittata jest kremowa, aromatyczna i bardzo smaczna. 5 jajek 1/4 szklanki mleka 125 g serka kremowego Apetina Pomidory i Bazylia ok 300 g ziaren bobu (świeży lub mrożony) 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 pomidory masło klarowane do smażenia szczypiorek sól pieprz czarny Bób ugotować w lekko osolonej wodzi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.