chili, wyrazistego ostro-słodkiego smaku i niezapomnianych impresji kulinarnych podczas dalekomorskiej podróży. Idealny do marynowania wołowiny i wieprzowiny, wspaniały jako dip do grillowanej piersi z kurczaka, do kanapek i zapiekanek z serem, także z tym pleśniowym oraz do przekąsek typu nachos. 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao- Sos sojowo-grzybowy TaoTao to tradycyjny chiński sos sojowy, wzbogacony o aromat grzybów(...)papryczek chilli - rozkruszyć 3 papryczki pepperoni świeże - pokroić na krążki SKŁADNIKI: 500 g mięsa wołowego (gulaszowe) 1 opakowanie mrożonych warzyw (chińska mieszanka) 2 łyżki oliwy z oliwek 200 g pieczarek 100 g grzybów mun TaoTao- Grzyby MUN TaoTao to suszone, pokarbowane grzyby o charakterystycznym szaro-czarnym kolorze. Są powszechnie używane w kuchni chińskiej, zwłaszcza w potrawach wegetariańskich. Są nazywane grzybami
ClauditteMissCookingFaszerowane ziemniaczki zapiekane Rewelacyjna przekąska, świetna jako dodatek do grilla lub obiadu, albo przystawka na przyjęciu. Łatwe, mega pyszne i bardzo aromatyczne danie dla wszystkich!
Blog z ApetytemOstatnio udało mi się kupić dość grubą sztukę i od razu wiedziałam co z niej zrobię - fit pizzerinki. Tak przygotowana cukinia może być lekką kolacją lub
Fabryka pomysłówosuszone i pokrojone drobno pieczarki oraz 2 łyżki oleju. Kapustę przelewamy zimną wodą by zmyć nadmiar kwasu. Siekamy wraz z odciśniętymi na sicie grzybami leśnymi. Dodajemy do podpieczonego z pieczarkami boczku. Wgniatamy 2 ząbki czosnku i doprawiamy solą oraz pieprzem. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, ok 4-5 minut ciągle mieszając. 2. Ugotowany makaron przecedzamy(...)dwóch stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i obficie posypujemy serem. Wstawiamy do nagrzanego do 190st C piekarnika na ok 40 minut. Podajemy na ciepło. Zapiekankę można przygotować dzień wcześniej, a przed podaniem tylko posypać serem i wstawić do pieca
Kuchnia w czekoladzieMoże zaskoczę Was tym daniem, tym bardziej, że jest to danie dietetyczne. Jak widać też tak można. Sam pomysł narodził się gdy kupiłam książkę i zobaczyłam
Smaki EwyWitajcie :) W piątek postanowiliśmy zrobić coś z jajek, bo dawno ich nie jedliśmy. Padło oczywiście na omlet. Nie wiemy jak Wy, ale my omleta uwielbiamy, jednak
vegetanieUwielbiam obiady w wykonaniu Madzi. Z pozoru wydają się bardzo proste,- kilka niewyszukanych składników, a całość tworzy niesamowite wrażenie. Tym razem pokażę Wam przepis na pyszny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis na cukinie faszerowane soczewicą i dwoma serami z tymiankową nutą. Smaczne wegetariańskie danie, dające na długo uczucie pełnego brzuszka. Uwielbiam pieczone warzywa z farszem i
DietologPrzepis na cukinie faszerowane soczewicą i dwoma serami z tymiankową nutą. Smaczne wegetariańskie danie, dające na długo uczucie pełnego brzuszka. Uwielbiam pieczone warzywa z farszem i
DietologCukinia faszerowana to danie, którego nie może zabraknąć w letnim menu. Faszeruję ją na różne sposoby. Dziś zapraszam na jeden z nich, najbardziej tradycyjny - cukinia faszerowana
Kuchnia z widokiem na ogródKolejna propozycja imprezowa-tym razem na ciepło-podałam ją z ketchupem wymyśliłam je na moje urodziny i bardzo gościom smakowały,rozeszły się od razu ,pyszne zestawienie
Swojskie jedzonkoEkspresowa pizza z halloumi Są takie dni, w które i ja sięgam po proste rozwiązania. Dziś przygotowałam dla mnie i męża ekspresową pizze z serem halloumi
Słodkie okruszkiRodzina zapragnęła pizzę, a że zakupy ograniczam do minimum, powstała pizza improwizacja z tego co było w lodówce. Wiedziałam że nie mam sera a przecież jak
wesoła kuchnia