Zapiekanka z czerstwego chleba

Zapiekanka z czerstwego chleba

Zapiekanka z czerstwego chleba

Przepis na : śniadanie

Długi weekend za nami - niestety wszystko co dobre, szybko się kończy... Dłuższe wolne ma to do siebie, że często robimy zakupy na zapas, zwłaszcza jeśli gdzieś wyjeżdżamy. A ponieważ nie zawsze udaje się idealnie obliczyć, ile będziemy potrzebowali pieczywa, często bywa tak, że zostaje nam kilkudniowe pieczywo. Co więc począć z takim nie pierwszej świeżości pieczywem, aby go nie wyrzucić? Najprostszym rozwiązaniem są grzanki - podpieczony chlebek, nawet kilkudniowy będzie pyszny i chrupiący. Można też jedn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.