szybko dłońmi (w razie konieczności dodać łyżkę wody) i uformować kulę. Zawinąć w folię i odłożyć na 1/2 godziny do lodówki. Cebulę drobno posiekać, posolić i zeszklić na oliwie. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do cebuli wraz z pieprzem, rozmarynem i cząbrem. Smażyć 20 minut na średnim ogniu, a następnie około 30 na małym, do odparowania(...)patyczkiem i wstawić formę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 35 - 45 minut. Ostudzić. Podawać na zimno lub po ponownym podgrzaniu. Farsz pieczarkowy sprawdzi się doskonale na klasycznych zapiekankach
zadanie-gotowanieDzisiaj proponuję na kolację zapiekane kiełbaski z cukinią i nie tylko z cukinią. W trakcie zapiekania po domu roznosił się wspaniały aromat. Do dania wykorzystałam kiełbaski
Smaki EwyCoś na typowy domowy posiłek. Postanowiłam tym razem zrobić roladki schabowe, dawno ich nie robiłam i naszła mnie ochota. Najtrudniejsze było to że zawsze jadłam je
Kuchnia Pełna PasjiPizza rodzinna – dwie wersje Dziś u mnie nie jedna, a dwie domowe pizze (specjalnie na przyjazd siostrzeńca) Pizza z tego przepisu wychodzi naprawdę pyszna i
Słodkie okruszkiWiem, wiem- nie jest to jakiś autorski pomysł na wykonanie takiego śniadania, ale stworzenie go przez siebie i w swojej wersji mogę śmiało uznać debiutem :) Może
Kuchnia w czekoladzielodówki. Będzie jak znalazł kiedy trzeba będzie zrobić szybkie spaghetti z sosem pomidorowym. Przepis na pizzę wzięliśmy od Betty Crocker. Sprawdź wszystkie przepisy na menu w tym tygodniu: Niedziela: Zapiekanka mac and cheese Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z frytkami z warzyw Wtorek: Szybka pizza ze szpinakiem Środa: Hamburgery z czerwonej fasoli i boczniaków Czwartek: Pałki z kurczaka w chrupiącej panierce(...)bardzo ciepłej wody Sos Passata pomidorowa 400 g 1 mała cebula 2 ząbki czosnku Liść laurowy 2 łyżki masła Sól i pieprz Nadzienie Kilka plastrów szynki 2 garści grzybów (pieczarki, boczniaki) 2 garści pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki oregano 2 garści szpinaku (lub rukoli, roszponki) Oliwa Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 240 stopni. W głębokiej misie wymieszaj mąkę z solą
Niedzielny kucharz(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Parówki to produkt, który ma wielu zwolenników, jak i przeciwników. Uważam, że w dzisiejszych czasach można kupić naprawdę dobrej jakości parówki z dużą
Przepiski.plJuż nie raz Wam pisałem, że uwielbiamy wszelkiego rodzaju makarony. Tym razem Madzia postanowiła przygotować pyszny makaron razowy z łososiem i cukinią. Będzie to idealne połączenie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Na każdej imprezie doskonale spisują się przekąski z tortilli na ciepło. Ten przepis można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione składniki. Najlepsze są zgrillowane na grilu
Wanilia i Kardamonnatknęłam się na ten przepis na stronie http://kobieceinspiracje.pl/ . Pizza na otrębowym spodzie – a czemu nie? „Pizza” nie smakuje dokładnie tak, jak pizza, bardziej jak zapiekanka z chleba otrębowego, nie mniej jest pyszna i zaspokoiła mój głód :D Ba, nawet mojemu chłopakowi smakowała! (a nie jest on wielkim fanem zdrowej żywności). Dodatki mogą być właściwie wedle uznania(...)pizzy: Koncentrat pomidorowy Drobiowa wędlina – w zależności od wielkości plastrów tyle, żeby starczyło na całą pizzę (ok 8-9 plasterków) 1 kulka mozarelli light Cebula czerwona Opcjonalnie: rukola, pieczarki Przygotowanie: Przygotowanie jest łatwe i szybkie, więc już na samym początku można rozgrzać piekarnik do 180ºC. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajka, proszek do pieczenia i przyprawy, wymieszać. Dodać otręby
Jak gotować i nie zwariowaćPulchne, delikatne i z farszem w środku. Stanowią doskonałą przekąskę, a z dodatkiem sosu czosnkowego wywołają prawdziwy zachwyt na twarzach Domowników i Gości. Składniki: Na ok
Kuchnia w czekoladzieKlasyczny sos napoli można zaserwować w nieco innym wydaniu. Potrzebować do tego będzie makaron canneloni, naczynie żaroodporne i trochę wyobraźni. Wystarczy tylko nafaszerować makaron i go
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Od dawna chodził za mną taki makaron. Miałam rozmrożone mięso mielone, muszle kupiłam już jakiś czas temu i czekały, aż je wykorzystam. Ponieważ mięsa było mało
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comstronę sklepu Barmar i przejrzyjcie jego ofertę :) W ramach współpracy otrzymałam: - pieczarki w zalewie octowej w słoiczku - pomidory suszone w oleju w słoiczku - pieczarki krojone w zalewie naturalnej - pieczarki krojone w oleju z przyprawami - paprykę grillowaną w oleju - boczniaki krojone w zalewie naturalnej - Bio musli Adamia - czekoladowe ciasto Adama(...)skłamie (oczywiście nie licząc słodkich potraw :)). Warzywa Barmar możesz dodać do wszystkiego i zrobić z nich cudowne potrawy :) Są doskonałe do mięs, lazanii, pizzy, sosów, zup, naleśników, devolay, makaronów, zapiekanek, tostów, jako przekąska, dodatek do obiadu, sałatek, surówek i do wiele, wiele innych potraw. Wystarczy tylko Twoja wyobraźnia, pomysł, a miejsce na warzywka zawsze się znajdzie :) Polecam Wam bardzo serdecznie
Zdrowie na języku :PSpaghetti z mięsem mielonym, pieczarkami i pomidorami to doskonała propozycja na szybki, smaczny i pożywny obiad czy kolację. Polecam :) Składniki ( dla 3 osób ) - 180g makaronu spaghetti - 400g mięsa mielonego - 200g pieczarek - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - puszka pomidorów krojonych bez skóry - pół łyżeczki majeranku - pół łyżeczki kminku mielonego - po pół łyżeczki papryki(...)słodkiej i ostrej - sól, pieprz do smaku - olej Wykonanie Cebulę kroję w kostkę, pieczarki w półplasterki. Czosnek drobno siekam. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, wrzucam cebulę, chwilę smażę, dodaję pieczarki, smażę na wolnym ogniu aż odparuje z nich woda i lekko się zrumienią. Do podsmażonych pieczarek dodaję mięso mielone, rozdrabniam go widelcem, dodaję czosnek, kminek, paprykę mieloną i sól. Smażę
Kuchnia z widokiem na ogród