Dzień dobry :-) Niestety pogoda zmieniła się nam na gorsze, w Rzeszowie mgły takie, że nic nie widać :-( a u Was jak? Może jeszcze będzie ładniej, mam
kruche babeczkiZnudziły się Wam tradycyjne mielone? Jeśli tak, to z przyjemnością oddaję w Wasze ręce przepis na kotlety, faszerowane pieczarkami i serem, a następnie zapiekane w piekarniku
Kuchnia w czekoladzie1 dynia hokkaido 1/3 szkl kaszy bulgur ( z domieszką makaronu vermicelli) 1 pierś z kurczaka (połówka) 50 g cebuli sól pieprz oregano hyzop tłuszcz do smażenia
Gotowanie jest łatweWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 2 średniej wielkości cukinie, ugotowane mięso z zupy - u mnie
JejKuchniaLubicie różnego rodzaju kopytka , kluseczki albo gnocchi ? Ja bardzo! Dziś mam dla Was genialny przepis na jesienny, rozgrzewający obiad! Kopytka zapiekane z mięsem mielonym ( ja użyłam
Ostra na SłodkoPiękne wspomnienia dzieciństwa, w którym zapach drożdżowego ciasta miesza się z zapachem mięsa i ziół oraz aromatem upieczonych pasztecików przez mamę …te chwile zostały w
Wanilia i KardamonMielone mięso nie musi być nudne. Zobaczcie jakie piękne wieżyczki wyczarowałam z mielonego mięsa wołowego i pasternaku. Pasternak dumnie wraca na nasze stoły, jest podobny do
DietologPolędwiczki z warzywami to jeden z tych przepisów, który z powodu braku dostępności wszystkich składników leżał długo zapomniany w szufladzie. Udało mi się w końcu zakupić
Pieguskowa Kuchniaostro! Dżem/konfitura z papryczek chili - dla odważnych - z papryczek habanero ;) Idealny do wszystkiego, do czego lubicie dodawać ostrą papryczkę. Pasuje zarówno jako pasta na kanapki, do zapiekanek, jak i do mięsa. Spróbujcie i szykujcie się na ostre smaki :) Składniki (na 1 mały słoiczek jak na zdjęciu): - 300g ostrych papryczek - 100g cukru - 1/3 szklanki soku z cytryny - 1/4 szklanki wody
CookYourselfKalafior faszerowany mięsem mielonym z pieczarkami. Bardzo smaczne i sycące danie. Uwielbiam tak przygotowanego kalafiora. Bardzo łatwy do przygotowania. Na blogu znajdziecie również inne przepisy z
O kuchni z uczuciemLubicie ziemniaki? Młode smakują najlepiej:) Ja do przygotowania tego dania wykorzystałam właśnie młode/nowe ziemniaki. Zalewamy je mieszanką jajek i mleka i zapiekamy. Świetnie smakują z
Smaki Na Talerzu350 g mąki pszennej (może być mieszana z razową pszenną) 250 ml letniej wody 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki soli 2 łyżki oleju
Gotowanie jest łatweFrittata, czyli smaczny omlet jajeczny w wytrawnym wydaniu- z ziemniakami, szpinakiem, moją ulubioną kiełbaską chorizo i dodatkiem wędzonego sera😋 To danie naprawdę proste i dobre na
Kraina Miodem Płynąca