Ostatnio otrzymałam od Pani Czesławy Zarzeckiej kolejne wspaniałe sery, które polubiła cała moja rodzina. Sery wspaniale nadają się na kanapki, do zapiekanek, sałatek i w sumie wszystkiego na co akurat mamy ochotę. Zapraszam na stronę pani Czesławy SER KORYCIŃSKI. A ja dziś zapraszam na sezamowe kieszonki drobiowe, pyszna propozycja dla drobiożerców. Składniki: 4 łyżki sosu sojowego ciemnego(...)olej RAPSO do smażenia Wykonanie: Każdą pierś rozcinam na połowę wzdłuż. W każdej robię kieszonkę.Oprószam delikatnie solą. Bulion mieszam z sosem sojowym i sokiem z cytryny. Wkładam mięso w marynatę, trzymam min dwie godziny. Po tym czasie wyjmuję, do każdej kieszonki wkładam po plastrze sera, spinam wykałaczkami. Każdy kotlet panieruję w rozkłóconym jajku a następnie w sezamie. Wkładam
Z Majeczką w kuchniPo prostu klasyka, którą warto od czasu do czasu wprowadzić do naszego menu. Plus tego dania jest też taki, że możemy go dowolnie urozmaicić o ulubione
Fabryka pomysłówSkładniki - 40 dag makaronu rurki - 3 pojedyncze filety z kurczaka - 2 różnokolorowe papryki - sól, pieprz - oregano, przyprawa do gyrosa - olej - 20 dag żółtego sera - 3 ząbki
Świat SmakuDziś chcę zaproponować pierś z kurczaka z przepisu mojego dziesięcioletniego syna. Od długiego czasu chętnie towarzyszył mi w kuchni podczas gotowania i w końcu chciał zrobić
kuchnia doskimakaronu przypominającego wyglądem ryż. Jakiś czas temu zrobiłam zapiekankę z cielęciną i zapomniałam jak. Marta kilka razy prosiła mnie o przepis, więc spróbowałam go zrekonstruować robiąc kolejną zapiekankę, mam nadzieję, że jest bliska pierwowzoru :) Składniki: 400 g mielonej cielęciny 500 g makaronu w kształcie ryżu (lub innego dowolnego) - przy IO al dente lub makaron ryżowy lub ryż brązowy(...)oliwek łyżka masła ser do posypania Na oliwie z masłem podsmażamy cebulę, czosnek, marchewkę i przyprawy. Po chwili dodajemy startą na tarce cukinię. Osobno na oliwie i maśle podsmażamy mięso. Mieszamy z warzywami. Dodajemy tomate frito i mieszamy z makaronem ugotowanym al dente. Posypujemy serem i zapiekamy
Cytryna&Co.Polecamy Wam przepis na gołąbki na skróty, bez mozolnego obgotowywania kapusty, oddzielania liści, faszerowania, zawijania. Cały proces można decydowanie uprościć. Efekt smakowy taki sam jak w
Niedzielny kucharzZostały wam ziemniaki z obiadu i kurczak duszony, pieczony bądź smażony? Podpowiemy Wam, jak można w szybki sposób wykorzystać obiad „sprzed”… Składniki 500 g gotowanych ziemniaków
R'n'G KitchenSmaczne, wyraziste, a zarazem rozpływają się w ustach. Składniki: 1duża podwójna pierś z kurczaka, bułka tarta, jajko, mąka, ser żółty, 3 duże łyżki masła, 2 ząbki
Kuchnia Pełna PasjiKurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Penne z grillowanymi warzywami Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Spaghetti z kurczakiem, szpinakiem(...)cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową
Moja smaczna kuchniazrobić z niego zapiekankę mięsną, która wyszła naprawdę wyśmienicie. W mniejszych formach do pieczenia wygląda jak suflet, po czym lekko opada. Skórka jest chrupiąca, wewnątrz zaś znajduje się serce zapiekanki. Mocno aromatyczne, jednocześnie delikatne dla podniebienia. Składniki 700-800 g bulw manioku 100 g niebieskiego sera pleśniowego (lazur) 1/2 szklanki mleka 500 g łopatki wieprzowej 2 cebule 8 ząbków czosnku(...)Odcedzamy, dodajemy pokruszony ser, mleko i chwilę razem dusimy na małym ogniu (do rozpuszczenia sera). Zestawiamy z ognia i blendujemy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso mielimy na dużych oczkach. Na rozgrzanym oleju szklimy cebule, dodajemy mięso i lekko podsmażamy z posiekanym czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Puree z manioku dzielimy na 4 części
R'n'G Kitchenprzez praskę i nacieramy nim cały kawałek Naszej wieprzowiny. Majeranek, sól i świeżo mielony pieprz łączymy razem i również wcieramy w schab, pamiętając o każdej jego stronie. Tak zamarynowane mięso odstawiamy na ok 2-3h, żeby przeszło aromatem czosnku i majeranku. Po tym czasie przekładamy schab do rękawa foliowego i zawiązujemy go z dwóch stron aby nie uciekał(...)pewno wyjdzie Wam idealnie A jak go już przyrządzisz, daj znać Czy Ci smakował. Będzie mi bardzo miło Jeśli szukasz innych przepisów na dania z wieprzowiny, koniecznie spróbuj ZDROWEJ ZAPIEKANKI ZIEMNIACZANEJ i WIEPRZOWE POLĘDWICZKI Z ZAPIEKANYM BROKUŁEM SMACZNEGO Artykuł PIECZONY SCHAB W MAJERANKU pochodzi z serwisu
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii