zapiekanka z mięsem - 3298 przepisów (strona:139/220)

Kapuściana zapiekanka z mięsem 129

Przed wyjazdem "sprzątamy" lodówkę. Właśnie wtedy, zawsze powstają niesamowicie pyszne dania. Jak to się mówi: Kto zjada ostatki, jest piękny i gładki :P    Składniki

R'n'G Kitchen
Wegetariańskie biryani - klasyka indyjskiej kuchni :) 209

Witajcie :) Dzisiejsze menu to klasyczne danie indyjskie, a właściwie klasyczne dla północnej części Indii. Nazwa pochodzi od perskiego słowa "Berya" co oznacza "pieczony". Oryginalne danie przyrządzane

vegetanie
Grecka musaka 347

Czas przygotowania: 1,5 hPorcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 36,00 złSKŁADNIKI:ok. 700 g bakłażana ( 2 średnie)Sos mięsno-pomidorowy: 500 g chudego mielonego

kulinarnyJa
Maczugi z kurczaka. Bierzesz do ręki i zajadasz. Dzieciaki je uwielbiają! PRZEPIS 3087

drugiej części zaś uformuj kulę z mięsa owiniętą skórką. W misce wymieszaj dokładnie składniki marynaty. Natrzyj nią kurczaka i odstaw do lodówki na kilka godzin, aby się zamarynował. Przed pieczeniem owiń końcówkę kostki folią aluminiową. Piecz w pozycji pionowej w temperaturze 200 stopni przez około 25-30 minut. Maczugi tym razem zjedliśmy z zapiekanką ziemniaczaną i z sałatą lodową

Kulinarna Polska
Jak nie marnować jedzenia? 7 zasad 320

czosnek, trochę przypraw i makaron), kawałki mięsa z niedojedzonej kury mogą z kolei wylądować w tortilli, albo na pizzy, stać się wartościowym dodatkiem do makaronu stir fry, farszu do pierogów lub ravioli. Wołowina z zupy może być podstawą do pysznego mięsno-krewetkowego farszu w azjatyckich pierożkach, a gotowane warzywa bazą sosu w zapiekance pasterskiej (zamiast nudnej sałatki jarzynowej). Krok

Niedzielny kucharz
Zapiekanka ziemniaczana z młodym groszkiem 199

Zapiekanki to na pewno będzie duży dział na moim blogu... bardzo je lubimy :) zwłaszcza, że czasem można je zrobić z czegokolwiek, co się ma pod ręką, czyli najzwyczajniej posprzątać lodówkę :) ...a młody groszek lubię szczególnie za jego delikatność i słodycz. Składniki:1,5 kg ziemniaków,60 dag mięsa mielonego,3 cebule,0,5 l sosu pomidorowego,2 ząbku czosnku

Delicious Titbits
Boeuf bourguignon 187

innych moich przepisów: – boeuf strogonow – wołowina duszona w ciemnym piwie – gulasz wołowy z czerwonym winem – polędwiczki z szynką parmeńską – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – zapiekanka ziemniaczana z warzywami i serem halloumi – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie Przygotowanie : ok 3,5 h Ilość porcji : 3-4 porcje Składniki(...)duża marchewka – 1 por – 2 ząbki czosnku – 200 g małych pieczarek – pół szklanki marynowanych cebulek – sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Zacznij od obsmażenia mięsa na oleju. Wołowina powinna być pokrojona w większą kostkę o boku ok 3-4 centymetrów. Wołowinę usmażcie na oleju w 2 częściach, położenie takiej ilości mięsa na patelni spowoduje że się

nietylkopasta.pl
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą 236

Jedno z moich ulubionych zestawień - delikatne mięso z kurczaka nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami. Tego typu danie obiadowe doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny domowy

Kuchnia Pełna Pasji
Zupa meksykańska 312

Kolejna propozycja na mroźne zimowe wieczory, zupa w sam raz na rozgrzanie. Zupa jest też propozycją dla miłośników ostrych i pikantnych smaków. Składniki: 0,5 kg

Kuchnia Pełna Pasji
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 331

mozzarelli) przyprawy: papryka słodka pieprz ziołowy pieprz, sól olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem Przygotowanie: Najpierw przygotuję wszystkie składniki na zapiekankę: Obrane ziemniaki przekładam do garnka, delikatnie solę i zalewam wodą. Garnek stawiam na gazie i od momentu zagotowania, gotuję około 15 minut, tak żeby ziemniaki były podgotowane ale nie ugotowane(...)dodaję do papryki. Umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroję w cienkie paseczki. Smażenie: Na rozgrzanym oleju na patelni smażę pierś z kurczaka przez około 8 minut, do miękkości mięsa. Pierś doprawiam papryką słodką, pieprzem ziołowym, pieprzem i solą. Usmażoną pierś przekładam na talerz. Dolewam na patelnię olej i smażę cebulę z papryką przez około 12 minut, tak aby papryka

Uwaga Babcia Gotuje
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i warzywami 559

Bardzo lubię zapiekanki, ze względu na to, że można tam umieścić dowolne składniki. Także można szaleć do woli!:) Ta jest idealnym połączeniem ostrego farszu ryżowego, delikatnego i aksamitnego sosu serowego oraz aromatycznego kurczaka ... Ech ...      Szkoda, że smaku nie da się tak idealnie opowiedzieć ;) Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu :) Porcja dla 3-4 osób. Składniki: pierś(...)gotujemy 5 minut krócej niż mamy podane na opakowaniu. Studzimy. Pierś z kurczaka posypujemy curry i przyprawą gyros. Smażymy, ale dość krótko, staramy się nie doprowadzić do nadmiernego zarumienienia mięsa. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Dodajemy ryż i zalewamy bulionem. Dusimy aż nadmiar wody odparuje, co jakiś czas mieszając, żeby ryż nie przywarł do patelni. Brokuły dzielimy

Czerwona Porzeczka
Zupa gyros 4811

moich czytelników cieszy się też zapiekanka o tej samej nazwie. Natomiast dzisiaj chcę się z wami podzielić przepisem na zupę gyros. Podobnie jak poprzednie dania, zupę gyros zawdzięcza swój oryginalny i niepowtarzalny smak przyprawie o tej samej nazwie. Ja do przygotowania tej smacznej zupy wykorzystałam filet z piersi kurczaka, ale możecie go zastąpić mięsem wieprzowym (np. chudą łopatką lub mięsem

Danka Pichci
O macedońskiej kuchni słów kilka 110

godne polecenia dla miłośników mięsa. Pastrmajlija Poza tamtymi smakołykami, będąc w Macedonii warto spróbować np. Sałatki Macedońskiej czyli marynowanej papryki z pomidorami czy kojarzącej się bardziej z Bułgarią Szopskiej Sałatki czyli pomidorów i ogórków sążnie posypanych białym serem. Macedońska Szopska i fryty z serem  Z typowo restauracyjnych dań polecamy tave vegetariani czyli zapiekankę warzywną w kremowym sosie, pljeskavicę

Roślinożerni urlopowicze
Pieczeń wieprzowa z jabłkami 105

Jabłka kojarzą nam się przeważnie z jesienią i właśnie wtedy są najsmaczniejsze. Zwykle jemy je na surowo, ale też wykorzystujemy je do przygotowywania szarlotek ( przepis ). Rzadziej

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania