zapiekanka z mięsem - 3298 przepisów (strona:143/220)

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Pieczona w pomidorowym sosie. 115

Cukinia faszerowana to danie, którego nie może zabraknąć w letnim menu. Faszeruję ją na różne sposoby. Dziś zapraszam na jeden z nich, najbardziej tradycyjny - cukinia faszerowana

Kuchnia z widokiem na ogród
Terrina z braków i sera koziego 95

Ser kozi i buraki to nieśmiertelne i sprawdzone połączenie. Można łączyć je na wiele sposobów w przeróżnych przekąskach lub daniach głównych. Jest to też jedno z

Healthycreations.pl
Drugie życie kurczaka ;) – risotto z kurczaka 98

W polskich domach rosół często gości na stołach, szczególnie podczas niedzielnych obiadów. A skoro rosół, to często z udziałem większym lub mniejszym kurczaka. A po niedzieli

królestwo garów
Kurczak a’la pizza 8462

warzywami. Pyszna zapiekanka, która z wyglądu przypomina pizzę.     Składniki: 3 filety z kurczaka 10dkg pieczarek 1 cebula 1 papryka (użyłam żółtej i czerwonej) 15dkg żółtego sera 2-3 łyżki sosu pomidorowego lub ketchupu Przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia olej do smażenia   *** Filety kroimy w poprzek na połówki i przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami *** *** Mięso układamy w naczyniu

Blog z Apetytem
ZAPIEKANE OMLECIKI Z NIESPODZIANKĄ 184

 Łatwy , smaczny posiłek dla całej rodzinki.Zapraszam.Grzyby suszone możemy zastąpić np.grzybkami shitake. Omlety: ******************** 8 łyżek mąki pszennej 4 jajka 1/2 l.mleka lub wody szczypta soli masło

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pyszny obiadek, kurczak na warzywach 277

Staram się zrobić coś co nie jest kaloryczne. Osoby które chcą zgubić kilka kilogramów mogą zjeść bez wyrzutów sumienia danie bardzo dobre, polecam. Przygotowanie mięsa

Kuchnia Pokoleń
Chicken pot pie. Potrawka w kurczaka. 218

Moim ostatnim daniem z kokilek jest chicken pot pie. Podchodziłam do niego z małą rezerwą, spodziewając się nijakości w smaku. Na szczęście nie miałam racji. Mięso

zadanie-gotowanie
Fit lasagne z cukinią 187

ładnie podsmażyło). Gdy mięso jest już gdzieniegdzie złote dodaję pomidory z puszki, słuszną porcję ziół i sól oraz pieprz do smaku.  Gotuję na małym ogniu aż sos znacznie zgęstnieje. Cała woda z pomidorów powinna odparować.  Cukinię układam ciasno na dnie naczynia żaroodpornego, następnie daję połowę sosu i pokruszoną mozzarellę. Ponownie układam cukinię, sos, mozzarelle. Zapiekankę zamykam cukinią

Cook&Love
Chicken Pie - kurczak z warzywami zapiekany w cieście francuskim 153

Chicken Pie, to placek ciasta francuskiego wypełniony nadzieniem z kurczaka i warzyw. Pie (czyt. paj) piecze się w wysokim naczyniu wyłożonym i przykrytym ciastem. Paje wypełnia

Codziennik Kuchenny
Roladki zapieczone w sosie z oscypkiem 187

Delikatne, rozpływające się w ustach mięsko z dodatkiem góralskiego oscypka, zapieczone w kremowo – pomidorowym sosie stanowią pyszny obiad lub kolację dla całej rodziny. 500 g fileta

VioletoweKucharzenie
Jasny sos do zapiekanek, warzyw i mięs. Beszamel po raz pierwszy 143

Tak jak nie robiłam nigdy wcześniej szparagów , tak i z beszamelem nie miałam w swojej kuchni do czynienia. Ten delikatny, biały sos doskonale pasuje do gotowanych

Kuchnia po mojemu
Makaron kolanka w sosie mięsnym z ziołami i czosnkiem 382

przelewamy do mięsa, całość mieszamy i podgotowujemy 5 minut. Do sosu dodajemy ugotowany makaron, mieszamy.  Podajemy całość dekorując posiekaną natką pietruszki. Makaron CZANECKI przysłał nam kolejną paczuszkę z ich produktami, bardzo za nią dziękujemy :) Tym razem użyłam do dania makaronu kolanka, który idealnie pasuje nie tylko do takich jednogarnkowych dań ale również do zapiekanek. Kształt makaronu pozwala na zabawę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Borek z nadzieniem mięsno-serowym. 165

Dla tych ,którym znudził się klasyczny borek z serem i szpinakiem, proponuję nadzienie mięsne. Ja zrobiłem borek z obydwoma .Mój borek jest bardzo syty, taki obiadowy

Kulinarny karnet Christophera
Słów kilka o polskich potrawach wigilijnych 40

mięsa, tłuszczu zwierzęcego ani jajek. Wśród nich dominują ryby, grzyby, kapusta i mak. W tym artykule przedstawię główne cechy i charakterystyczne dania polskiej kuchni wigilijnej, a także jej historię i znaczenie. Historia polskich potraw wigilijnych Polskie potrawy wigilijne mają swoje korzenie w średniowieczu, kiedy to obowiązywały surowe zasady postu i abstynencji. W okresie adwentu nie wolno było jeść mięsa, tłuszczu(...)były cenione za swój aromat i wartości odżywcze, dlatego dodawano je do zup, pierogów i kapusty. Warzywa były podstawą diety chłopskiej, dlatego wykorzystywano je do przygotowania zup, sałatek i zapiekanek. Kasze były tanie i sycące, dlatego stanowiły dodatek do wielu dań. W późniejszych wiekach polskie potrawy wigilijne ulegały zmianom i wpływom innych kultur. Na przykład wprowadzono do nich mak, który

ProstePesto.pl