zapiekanka z makaronu - 2548 przepisów (strona:51/170)

Błyskawiczny obiad, zapiekanka z tortellini 264

Przygotowanie tego dania jest bardzo proste. Błyskawicznie jest gotowe. Można użyć tortellini o dowolnym ulubionym smaku. Ja mam ze szpinakiem i serem Do garnka wlać wodę

Kuchnia Pokoleń
31 najlepszych przepisów z makaronem 161

liśćmi szpinaku i serem feta Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron z kurczakiem, cukinią i oliwkami Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową(...)cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata

Moja smaczna kuchnia
Muszle nadziewane i zapiekane 583

Troszkę się ochłodziło. Hura!! Wreszcie można uruchomić piekarnik i piec. Zrobiłam muszle makaronowe nadziewane, upiekłam pyszne ciasto. Taka energia  do pracy po urlopie. Mam nadzieję

O kuchni z uczuciem
Chicken Pie wg Jamiego Olivera 231

rosołu", tylko ciężko zabrać się do pisania. Są tam nieśmiertelne krokiety - w końcu doszłam do perfekcjonizmu w proporcjach w farszu, bo pierwszych nikt nie chciał jeść ;) Są zapiekanki z makaronem, ryżem itp.  Pora chyba więc wziąć się w garść i przysiąść nad tym na dłuższą chwilę. Na pierwszy ogień - Chicken Pie wg Jamiego. W oryginalnym przepisie autor przygotowuje wszystko(...)francuskie kroimy na wąskie paski i układamy na naczyniu kratkę.Pozostawiamy pomiędzy poszczególnymi paskami trochę przestrzeni, aby podczas zapiekania mogła uchodzić para. Wierzch ciasta również smarujemy jajkiem. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na ok.30-40 minut. Podajemy od razu. Smacznego

bistro mama
Gnocchi zapiekane z serem i szynką 156

W poniedziałek cenię sobie szybkie, smaczne i sycące dania. Szczególnie w ten dzień wybieram potrawy, których przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a które jednocześnie dostarczą energii

365 dni dookoła kuchni
81 pomysłów na ciepłe kolacje 449

czosnkiem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z oscypkiem Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki

Moja smaczna kuchnia
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i kukurydzą 333

Wspominałam już kiedyś, że kocham zapiekanki na bazie makaronu i kurczaka, plus dowolne kombinacje. Dziś dodatkiem będzie przede wszystkim kukurydza, ale nie zabraknie także pieczarek. Składniki: 1 opakowanie makaronu penne 1 podwójna pierś z kurczaka puszka kukurydzy 15 dag pieczarek 30 dag żółtego sera pieprz koperek olej do smażenia Sos: pół szklanki śmietany 18% bulion z 1 kostki rosołowej

Pasja Smaku
Beszamel 151

jest to rodzaj sosu. Jak wiele książek głosi został wymyślony przez francuskiego wysokiego urzędnika na dworze Ludwika XIV, Louisa de Béchameil, markiza de Nointel. To idealny dodatek do zapiekanki, pizzy, makaronu lub dania mięsnego. Stanowi zwykle dodatek do dań z makaronem, jest podstawowym składnikiem klasycznego włoskiego lasagne z mięsno-pomidorowym farszem. Wielu osobom wydaje się, że bardzo trudno go zrobić

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Flaczki cielęce zapiekane 96

Połączenie makaronu z delikatnymi flaczkami cielęcymi to strzał w dziesiątkę. Trudno zrobić piękne zdjęcie, ale smak wynagradza.  Składniki: 500 g flaczków cielęcych 200 g udźca

R'n'G Kitchen
Burritoski - wołowe pulpeciki z ryżem i ajwarem 115

wykorzystania mielonej wołowiny. Inspirowane kuchnią śródziemnomorską i meksykańską przypadną do gustu każdemu wielbicielowi pikantnej kuchni. Gęsty aromatyczny sos po pulpecikach świetnie nadaje się także do późniejszego wykorzystania do makaronu czy zapiekanek.  Składniki (4 porcje) -600 g mielonego mięsa wołowego -1/2 szkl. białego ryżu -1 cebula -1 jajko -2 papryczki chili -2 łyżki oleju -1 puszka pomidorów -słoiczek ostrego

Zielona Kuchnia
Jak nie marnować jedzenia i zaoszczędzić na zakupach spożywczych? 181

passata pomidorowa – można ją zastosować do wielu dań – idealna na zupę pomidorową, jako sos do  pizzy lub po prostu sos do  makaronu lub zapiekanek . Przepisy bazowe! Ja jako blogerka kulinarna, często robiłam nowe potrawy. Wymagało to oczywiście kupienia nieraz jednorazowych produktów, których później nie użyłam. Teraz rzadziej eksperymentuje, korzystam

KuchniaWeDwoje.pl
Prosty sos pomidorowy do wszystkiego 153

spaghetti, faszerowaną papryką i potrawami kuchni indyjskiej. Jest także świetną bazą do meksykańskich dipów lub zup. Jednym słowem to najlepszy sos pomidorowy. uniwersalny sos pomidorowy, najlepszy sos do makaronu, pizzy, zapiekanek, spaghetti, banalnie prosty przepis, do słoików na zimę Prosty sos pomidorowy do wszystkiego - Cztery Fajery Sos pomidorowy do wszystkiego wykorzystuję do niezliczonej ilości potraw, zawsze mam w spiżarni spory

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Muszle zapiekane po bolońsku 136

Muszle zapiekane po bolońsku to danie, które chciałam Wam dziś polecić. Jeśli kochacie kuchnię włoską oraz tradycyjne spaghetti bolognese to koniecznie musicie wypróbować także ten przepis

365 dni dookoła kuchni
Sałatka z ogórków, fasolki i pomidorów do słoików 175

octu, by zimą było coś łagodniejszego w smaku do szybko przygotowywanego obiadu. Jeśli podczas zalewania warzyw zostanie trochę pulpy, można ją zawekować, by mieć zimą gotowy sos do makaronu lub zapiekanek. W warzywniku dojrzewają kolejne warzywa, więc wkrótce pojawi się kolejny przepis na warzywny przetwór, prawdopodobnie będzie nim sos z kawałkami warzyw 😉 Składniki  (na 8 słoików

Weekendy w domu i ogrodzie
Warsztaty Zero Waste z firmą Sokołów oraz przepis na pieczone ziemniaki 128

przechowywanie zapewniające świeżość produktom, aż po wykorzystywanie resztek. Na przykład kilka kromek chleba po ususzeniu i zmieleniu można wykorzystać zamiast gotowej bułki tartej, z pozostałego po wczorajszym obiedzie makaronu zrobić zapiekankę, skrawki wędlin będą świetnym dodatkiem do bigosu... Nic nowego? A co powiecie na chipsy z obierek warzyw albo ugotowany na pieczonych kościach sos? Zapewniam, że smakuje wyśmienicie. Kolejnym krokiem

Obiad gotowy

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję