zapiekanka makaronowa - 2350 przepisów (strona:108/157)

Lazania ze Szpinakiem i Mięsem 217

makaronu, pozostały sos mięsny, sos beszamel i odrobinę sera. Na górę kładę ostatni płat makaronu i polewam obficie sosem beszamel. Pozostałym żółtym serem posypię górę lazanii pod koniec pieczenia. Pieczenie lazanii: Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i zapiekam około 40 minut – piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu

Uwaga Babcia Gotuje
Lazania z Mięsem – Prosta i Pyszna 250

makaronu, pozostały sos mięsny, sos beszamel i odrobinę sera. Na górę kładę ostatni płat makaronu i polewam obficie sosem beszamel. Pozostałym żółtym serem posypię górę lazanii pod koniec pieczenia. Pieczenie lazanii: Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i zapiekam około 40 minut – piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu

Uwaga Babcia Gotuje
Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem i parmezanem 117

doprawić solą, pieprzem i słonecznik. Lekko przestudzony szpinak wymieszać ze  ugotowanym makaronem i wypełnić nim pomidory.   Każdy pomidor nakryć wcześniej ściętym wierzchem.  Wypełnione farszem pomidory wstawić do naczynia żaroodpornego.    Piekarnik nastawić na 200 °C i wstawić pomidory do rozgrzewającego się piekarnika i zapiekać ok.15-25 minut. Są gotowe kiedy skórka pomidorów zaczyna się wyraźnie marszczyć

MarciochaKucharzy
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 321

zaczynam czarować. Pomyśl jaki jest Twój ulubiony produkt i jak może zainspirować Cię do poszukiwania nowych smaków. :) 9. Jaki byłby ostatni posiłek, który chciał/a-byś zjeść przed śmiercią? MAKARON! Makaron z serem, to byłby mój ostatni posiłek. Dlaczego? Bo gdy tylko przygotuję go na obiad, to nie obejdzie się bez chociaż jednej dokładki. A co Ty zjadłbyś najchętniej przed(...)panierowania makaron Mój ukochany produkt, można polać go tylko oliwą z przesmażonym czosnkiem i posypać przyprawami i będzie wyśmienity, nieoceniony w kuchni cheddar/parmezan/mozzarella To 3 rodzaje sera, które najczęściej goszczą w mojej lodówce. Pierwszy wyrazisty w smaku, idealny do kremowych sosów, drugi to podstawowy składnik kuchni włoskiej, którą uwielbiam, trzeci to najlepsza propozycja na zapiekanki, pizzę i inne zapiekane

Cooking Monster
Zapiekanka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem, suszonym pomidorem, oliwkami i cukinią 265

jest Światowy Dzień Makaronu :-). Ja jako osoba, która go uwielbiam, oczywiście przygotowałam pyszną zapiekankę. Znajdziemy w niej łososia, cukinię, suszone pomidory i oliwki zielone. Do tego zielona cebulka i kulki mozzarelli, wszystko posypane suszonymi pomidorami z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką. Mniam. Polecam, życzę Wam miłego makaronowego dnia :-) Składniki dla 3 osób: 1/2 opakowania makaronu pełnoziarnistego u mnie z orkiszem Lubella

kruche babeczki
Makaronowa zapiekanka z kalafiorem w sosie serowym 262

kawałki i połowę startego sera żółtego. Gotujemy kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje. Makaron, kalafior i kurczaka przekładamy do jednej miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła i przyprawy i zalewamy sosem serowym. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy resztą sera żółtego i zapiekamy ok 25 minut w temp 180C

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka z makaronem i szparagami 200

cukrem i vegetą. Żółty ser zetrzeć na tarce. W naczyniu układać na przemian makaron ze szparagami i pieczarkami, polać warstwą sosu i posypać serem. Czynność powtarzamy aż do wyczerpania składników. Na wierzchu powinna być warstwa sera. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 30 minut, aż się zezłoci

My simple kitchen
Cannelloni z mięsem i pomidorami 133

żaroodpornych, w których podamy je na stół i z których będziemy je jeść. Makaron napełniamy sosem mięsnym i mozzarellą. Najpierw łyżeczką nakładamy farsz, a następnie na górę nakładamy mozzarellę. Sos z nakładanego mięsa ma się zgromadzić na dnie naczynia. Cannelloni wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 10 minut w 200 stopniach. Pieczemy bez termoobiegu. Tak przygotowane cannelloni jest miękkie

Smak mojego domu
Zapiekanka makaronowa z mozzarellą 1136

przykryciem, doprawiając do smaku solą i pieprzem, zestawiamy z ognia, dodajemy ugotowany makaron oraz pokrojoną dowolną wędlinę, dodajemy połowę sera mozzarella w kosteczkach, mieszamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Wierzch zapiekanki posypujemy resztą sera, wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i zapiekamy 15 minut-do momentu rozpuszczenia sera. Podajemy gorącą polaną ketchupem. Smacznego. http://www.mlekoma.pl

Wanilia i Kardamon
Warsztaty z Przemkiem Błaszczykiem. Poznajemy królika z Frisco.pl 190

czatnejem z buraka, galaretką z wędzonego jabłka i chałką drożdżową, - cannelloni z królikiem, zapiekane w sosie pomidorowym z boczkiem, śmietaną, szałwią i parmezanem. Było cudownie aromatycznie i przepysznie! Przemek narzucił duże tempo i pracowaliśmy jak mróweczki! Jedni nastawiali bulion w szybkowarze, inni robili ciasto na makaron, a my przygotowywaliśmy pate z króliczej wątróbki z czatnejem z buraka, a zamiast

Plate of Joy
Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami i peperoni 200

przyprawą do mięsa mielonego, dalej dusimy, jak mięso będzie już gotowe, dodajemy ugotowany makaron, wszystko razem mieszamy, wykładamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie do miseczki wbijamy 2 jajka i dodajemy 4 łyżki śmietany (30%), mieszamy trzepaczką, solimy, dodajemy natkę i zioła polewamy zapiekankę. Wstawiamy do piekarnika, zapiekamy około 30min w temp. 200stopni.   To proste danie, a zobaczycie jak często

SMYKWKUCHNI
Tarte z portobbello i borowikami w sosie z gorgonzoli 181

pomidor, patison, cebula itp.). Warzywne naczynka możecie zapiekać lub blanszować (tak jak w moim przepisie). Jeśli do blanszowania dodacie trochę cukru warzywa zachowają swój intensywny kolor i choć będą podgotowane, nadal będą wyglądały na świeżo zerwane z krzaczka. Czas przygotowania: 25 minut + moczenie grzybów Porcje: 4     Składniki: 1/2 opakowania makaronu Czaniecki tarte, 4 duże pieczarki portobello, 4 okrągłe

SzczyptaSmaQ
Makaronowa pizza z bakłażanem i mozzarellą 108

Dziś danie pomiędzy torcikiem (piecze się w tortownicy), zapiekanką i pizzą - bo z dodatkami typowymi dla pizzy - sosem pomidorowym i mozzarellą. Na spodzie chrupiący makaron z dodatkiem parmezanu, na tym sos pomidorowy, grillowany bakłażan i ciągnąca się mozzarella. Pyszności, gwarantuję, że makaronowa pizza posmakuje wszystkim domownikom. Zaletą nad klasyczną pizza, jest też to, że dobrze się ją odgrzewa - na patelni

Smaczny zeszyt
Meksykańska lazania z patelni / Mexican skillet lasagna 201

koniec dodaj makaron, wymieszaj i gotuj całość przez 10-15 minut, aż makaron zmięknie. Dopraw danie solą i pieprzem jeżeli będzie to konieczne. Zdejmij patelnię z ognia, posyp serem odstaw (najlepiej pod przykryciem ) na 2 minuty, do jego rozpuszczenia lub jeżeli masz patelnie dostosowaną do zapiekania w piekarniku, włóż ją pod grilla aż ser się rozpuści i delikatnie zarumieni. Podawaj

karmelowy