zapiekanka makaronowa - 2350 przepisów (strona:101/157)

Gołąbkowe rurki 207

Gołąbkowe rurki Takich gołąbków jeszcze nie jedliście, mięso bez zawijania, faszerowane rurki makaronowe w sosie pomidorowym z pierzynką z warzyw. 10 porcji 50 minut czas przegotowania Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·        ½ torebki ryżu ·        1 jajko ·        ½ kapusty(...)Przygotowujemy sos przecier pomidorowy mieszamy ze śmietaną i jedną szklanką wody. Sosem polewamy rurki makaronowe. 4.    Marchew obieramy myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczach, pozostałą kapustę drobno szatkujemy. Warzywa razem ze sobą mieszamy i układamy na wierzch zapiekanki. 5.    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180 ° C 6.    Przed podaniem polewamy ketchupem

Kulinarna Chwila
Makaronowe muszle z mięsem mielonym 63

Jeśli szukasz inspiracji na obiad albo wyjątkową kolację z przyjaciółmi, makaronowe muszle z mięsem mielonym to strzał w dziesiątkę. Wszystko to za sprawą niebanalnego wyglądu na

Rozdomowiona
Klopsiki zapiekane w makaronowych muszlach a’la bolognese 81

Takie klopsy zapieczone w makaronowych muszlach z pewnością będą się cieszyć powodzeniem wśród najmłodszych, no przynajmniej u mnie tak było. Bardzo proste do przygotowania i smaczne

Pieprzyć z Fantazją
Bakłażan nadziewany makaronem z pomidorami i mozzarellą 78

praskę czosnkiem oraz solą, dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i harissę, wszystko dusimy 10-15 minut, dodajemy makaron i posiekaną kolendrę, mieszamy. Wydrążone bakłażany smarujemy oliwą z dwóch stron i solimy, nakładamy farsz, układamy na każdej po 3 plastry mozzarelli i zapiekamy 15 minut w 180 stopniach. Smacznego

Gocha gotuje!
Spaghetti z marchewki z miodem, koperkiem i płatkami lnianymi 111

tego pięknie prezentują się na talerzu.  Kolorowe i bardzo długie paski przypominają swoim kształtem spaghetti.  Makarony z surowych warzyw od Fit&Easy są gotowe do spożycia, nie wymagają obróbki termicznej, ale można je także smażyć, blanszować, krótko gotować lub zapiekać. 150g spaghetti z marchewki (1/2 opakowania Fit&Easy ) 2 łyżeczki masła 1 łyżka oleju 1 łyżeczka

Di gotuje
FETTUCCINE Z DODATKIEM ATRAMENTU Z KAŁAMARNICY Z RYBĄ 111

Bardzo fajny pomysł na zapiekaną rybę zdrową i pyszną.Przepis nie jest trudny , tak więc niesprawi trudności kucharzowi.Makaron jest przepyszny i nieczuć go rybą .Teraz będę częściej ten makaron wykorzystywać w mojej kuchni.POLECAM przepis i makaron. 30 dag.makaronu fettuccine z dodatkiem atramentu z kałamarnicy 30 dag.filetów białej ryby 4 łyżki masła 1łyżka oleju 1/2 szkl.mąki 2 szkl.startego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zapiekanka Sorrento 1470

warstwa szpinaku, całość polać sosem beszamelowym; Kolejna warstwa, to pozostała cukinia, pozostałe mięso wraz z sosem śmietanowym, makaron, szpinak, sos beszamelowy, na to rozdrobniona kulka mozzarelli (można posypać ją lekko oregano). Na tak przygotowaną zapiekankę nałożyć pokrywę i włożyć do piekarnika. Zapiekać 45-50 minut. Gotową zapiekankę można udekorować liśćmi bazylii. Porcje nakładać na talerze i polewać delikatnie sosem

Passions hobbies life
Zapiekanka z makaronu z zupek chińskich 236

wędlinę pokrojoną w kostkę podsmażamy na patelni. Ogórki kroimy w plasterki, groszek i kukurydzę odsączamy. Kiedy makaron wchłonie całą wodę mieszamy go z resztą składników (zostawiamy jedynie połowę startego sera). Zapiekankę wsypujemy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posypujemy resztą sera i zapiekamy ok 20 min w temp

e-PrzepisyKulinarne
Nadziewana dynia makaronowa / Stuffed spaghetti squash 513

Dziś przedstawiam moje najnowsze odkrycie – dynię makaronową. Jest ona na tyle specyficzna, że po ugotowaniu lub upieczeniu miąższ rozpada się na pasemka, które wyglądają jak

karmelowy
Podpatrzone ravioli ;) 172

Jakis czas temu na blogu Pieprz czy wanilia Malgosia prezentowala ravioli zapiekane w sosie pomidorowm. Jej zdjecia byly tak apetyczne, ze nie moglam przestac o

Przysmaki Karolki
Pomidory. Makaron. Cukinia. 199

jesli nie to pozbawiamy je pestek, a w kostke kroimy tylko miazsz. Dodajemy pomidory, koncentrat i surowy makaron na patelnie. Dusimy wszytsko okolo 10 minut. Doprawiamy sola, pieprzem i tymiankiem. Gotowym farszem napelniamy cukinie. Ukladamy je na wysmarowanej tluszczem blaszce i zapiekamy w piekarniku 20-25 minut w temperaturze 180°C. Przed koncem zapiekania posypujemy cukinie startym parmezanem. Podajemy

Przysmaki Karolki
Dynia makaronowa pieczona, z kurczakiem i pomidorami 245

piecze, smaży czy dusi i uzyskamy z niej gęsty, ciemnopomarańczowy przecier na kluski czy do ciasta - dynia makaronowa najlepsza do upieczenia a jej włóknistego miąższu użyć zamiast makaronu co możecie zobaczyć w dzisiejszym przepisie - dynia piżmowa, inaczej butternut, najlepiej sprawdza się w zapiekankach , ale mus też będzie wyśmienity Wszystkie dynie, bardziej lub trochę mniej, nadają się na zupy. Są jeszcze

Smaczna Pyza
Góralska zapiekanka 161

cukinię w pół plasterki, przesmażam wszystko na rozgrzanej oliwie na patelni około 10 minut, dodaję do makaronu, wlewam śmietankę, doprawiam solą i pieprzem do smaku, dodaję połowę startego oscypka, mieszam, rozkładam do dwóch foremek aluminiowych do zapiekanek, posypuję resztą startego sera.  Zapiekam 15-20 minut w nagrzanym do 180*c piekarnika. Przed podaniem posypuję natką. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Lasagne z soczewicą i porem 181

pomidorów i tak do wyczerpania składników. Na górze lasagne powinien znaleźć się farsz przykryty pomidorami, a nie makaron. Wierzch lasagne posmarować sosem śmietanowo-serkowym. Tak przygotowaną lasagne wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i zapiekać, bez przykrycia, przez 35 minut. Lasagne podawać po lekkim wystudzeniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jest to przepis

Gospodyni Miejska
Zapiekanka makaronowa 111

false false MicrosoftInternetExplorer4 Na dnie naczynia układamy makaron. Mięso oddzielamy od kości, kroimy w kostkę, układamy na makaronie, następnie kładziemy oczyszczone i pokrojone na plasterki pieczarki. W rondelku zagotowujemy rosół, rozpuszczamy ser, zalewamy zapiekankę. Wierzch posypujemy startym serem i posiekaną czerwoną cebulą. Zapiekamy 30 min w temperaturze 180°C. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 1008

warzywami Zapiekana bagietka nadziana serem śródziemnomorskim z suszonymi pomidorami Ziołowo sos + szybka sałatka z serem i oliwkami Zapiekanki na bagietkach z kurczakiem, papryką, ogórkiem i pieczarkami Sałatki, surówki Domowa sałatka jarzynowa (tradycyjna sałatka warzywna) Sałatka z ogórkami kiszonymi i rzodkiewką Lekka sałatka makaronowa z warzywami Lekka sałatka owocowa z żurawiną Chrupiąca sałatka z gruszką i serem śródziemnomorskim Ryżowo-paprykowa sałatka

Słodkie okruszki
Gniazdka spaghetti z mozzarellą 137

przelewać zimną wodą! Makaron dokładnie wymieszać z sosem pomidorowym. Żaroodporne naczynie delikatnie wysmarować oliwą z oliwek. Nawijać makaron (przy pomocy łyżki najlepiej) na widelec, tworząc gniazda. Układać w żaroodpornym naczyniu. Do środka każdego gniazdka włożyć kawałek mozzarelli. Spryskać delikatnie oliwą z oliwek. Zapiekać w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 10 minut, aż mozzarella się roztopi. Udekorować każde gniazdko

Pociąg Do Kuchni
Zapiekanka makaronowa 145

Makaron gotuję w osolnej wodzie z dodatkiem oleju. Odlewam i przekładam do naczynia żaroodpornego. Dodaję posiekany kawałek pora, paprykę, przyprawy i żółty ser. Zapiekamy aż ser się roztopi

prawdziwe jedzenie
Dorsz zapiekany z pesto, pomidorami i mozzarellą 198

Pesto przygotowane, ale to nie koniec jego kariery. Teraz czas na kolejny krok. Są tacy, którzy twierdzą, że ryb nie należy łączyć z serem, ale ja

Pełny talerz
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 292

przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu i jego połową zalewamy mięso. Dodajemy zielony groszek. 3. Nie ugotowany makaron cannelloni napełniamy przestudzonym farszem i układamy w wysmarowanym odrobiną śmietany naczyniu żaroodpornym. 4. Całość polewamy pozostałością sosu i posypujemy tartym żółtym serem. 5. Danie zapiekamy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 200°C. Musze przyznać, że wolę wersje ze szpinakiem

Pasja Smaku