zapiekanka makaronowa - 2350 przepisów (strona:105/157)

Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 146

bazylii. Można dodać trochę tartego parmezanu. Ciabattę kroimy w cienkie kromki, smarujemy oliwą z oliwek i zapiekamy w piekarniku, aby nabrała chrupkości. Na część kromek nakładamy pasztet, na część pomidory. Podajemy zanim wystygną. PRIMO PIATTO Czy informacja, że Włosi na pierwsze danie jedzą makaron będzie dla Was zaskakująca? Giovanni, jak rasowy Rzymianin, zaserwowałby mi pewnie spaghetti z mięsnym sosem, jednak

Patchwork
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 35

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą Dziś zapraszam na pyszne danie wegetariańskie z piekarnika. Duże rurki makaronowe wypełnione delikatnym, kremowym serowo-szpinakowym farszem i zapiekane pod sosem pomidorowo-beszamelowym. Po prostu niebo na talerzu!     Składniki: 250g makaronu cannelloni 500g mrożonego szpinaku 400g serka ricotta lub innego serka śmietankowego 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżka masła najlepiej(...)naczynia żaroodpornego wylewamy 1/3 sosu beszamelowego. Układamy poziomo rurki z nadzieniem i całość polewamy resztą sosu. Przecier pomidorowy mieszamy z ketchupem i tak powstałym sosem polewamy wierzch zapiekanki *** *** Całość posypujemy startym lub drobno pokrojonym serem *** *** Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i zapiekamy przez 40 minut *** *** Po wyjęciu z piekarnika najlepiej odczekać około 10 minut, aby zapiekanka dobrze

Blog z Apetytem
MUSZLE MAKARONOWE Z PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI 123

Makaronowe muszle nadziewane pastą z czerwonej fasoli kindney oraz suszonych pomidorów, zapieczone z mozzarellą. Pyszne wegetariańskie danie, które dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na

Kuchnia MagdaLeny
MUSZLE MAKARONOWE Z PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI 124

Makaronowe muszle nadziewane pastą z czerwonej fasoli kindney oraz suszonych pomidorów, zapieczone z mozzarellą. Pyszne wegetariańskie danie, które dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na

Kuchnia MagdaLeny
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, kukurydzą i pieczarkami 469

kukurydzę, mięsny farsz z patelni oraz garść startego żółtego sera (zostaw też na wierzch na posypanie zapiekanki). W razie czego dopraw do smaku, to ostatni i najlepszy moment na poprawki;) Naczynie żaroodporne (ja użyłam takiego o wymiarach 35 x 25) wypełnijcie farszem mięsno - makaronowym. Posypcie tartym serem. Pieczcie w temp. 180C przez 30 - 35 minut na środkowej półce

Zasmakuj Kuchni
Lasagne bolognese ze szpinakiem 314

ponownie ułożyć 3 płaty makaronu. Makaron posmarować beszamelem, nałożyć pozostałe mięso mielone i ponownie 3 płaty makaronu. Górę posmarować pozostałym sosem beszamelowym i posypać serem. Na koniec górę lasagne i boki polać sosem pomidorowym, nałożyć pokrywę naczynia żaroodpornego, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać 40-50 minut. Gotowe mięso mielone. Gotowy szpinak. Gotowy sos beszamelowy i potarty ser. Wyciągnięta prosto

Passions hobbies life
Cannelloni z wołowiną i pieczarkami 163

Oj nie lubię nadziewać makaroników cannelloni.... tracę przy nich nerwy. Następnym razem użyję makaronu lasagna i sama będę zwijać w rulony. Będzie prościej i zdecydowanie szybciej

Bon Appetit Małgorzaty
Lasagne bolognese - czyli lazania po bolońsku 356

zapiekanek rozsmarowujemy 1/3 porcji sosu. Na to układamy makaron docinając go tak bo tworzył jedną warstwę. Makaron smarujemy 1/3 porcją sosu beszamelowego. Ponownie rozkładamy sos boloński. Robimy tak do wykorzystania wszystkich składników. Na samej górze powinien zostać sos beszamelowy, który posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku ustawionym na 180 stopni przez około 20 minut. Smacznego

Kolizje Smaków
Lasagne 171

wysmarować sosem i położyc porcję mięsa na to zetrzeć 1/3 porcji sera. Całość przykryć płatami makaronowymi, posmarować sosem beszamelowym i wyłożyć mięso. Zetrzeć kolejną porcję sera żółtego i całość przykryć makaronem. Górę dania wysmarować resztą beszamelowego sosu i posypać resztką startego żółtego sera. Wierzch zapiekanki posypać bazylią i oregano.  Gotową Lasagne włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

Krakowskie smaki Ani
Lazania z serkiem wiejskim 228

łyżka drobno posiekanej natki pietruszki; 1/2 łyżeczki soli.   Dodatkowo: 12 płatów makaronu do lazanii; 300 g startej mozzarelli; Olej do smażenia; 1/4 szklanki startego parmezanu do posypania lazanii po wierzchu; 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki do posypania po wierzchu. Prostokątne naczynie żaroodporne do zapiekania o wymiarach: 31 x 21 cm. Sposób przygotowania: Ząbek czosnku obrać, przecisnąć przez praskę(...)serka wiejskiego. Do średniej miski wbić jajo i roztrzepać widelcem. Dodać serek wiejski, natkę pietruszki, parmezan oraz sól i wymieszać. Na dno naczynia żaroodpornego położyć 4 suche płaty makaronu do lazanii (płaty powinny ściśle do siebie przylegać, ewentualnie lekko na siebie nachodzić). Na makaron położyć 1/3 sosu z serkiem wiejskim, na sos 1/3 startej mozzarelli, a na mozzarellę 1/3 sosu

Gospodyni Miejska
Purée z dyni 155

doskonała metoda wstępnego przygotowania dyni, która otwiera drogę do wykorzystania jej w wypiekach, zupach, sosach, zapiekankach, dżemach i innych daniach. Purée z dyni można długo przechowywać w zamrażarce albo zawekowane w słoikach. Do sporządzenia purée nadaje się dowolna odmiana jadalnej dyni (poza dynią makaronową), ja najczęściej używam najpopularniejszej chyba w Polsce pomarańczowej odmiany, zwanej dynią Hokkaido (ang. pumpkin ), choć czasem

PaleoSMAK
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 16.09.2016r. 107

illi   Danuta Amerykańskie rurki orzechowe   Małgosia  Zapiekane gruszki   Aga  Pasta z awokado , wędzonego łos osia i koperku   Marta Czekoladowe ciasto z cukinią   Diana  Wegańskie ciastka owsiane       Joanna   Potrawka z kury i czterech warzyw   Monika Makaron z pesto z liści rzodkiewki   Małgorzata  Wątró bka duszona

Magiczne Życie Marty
Zapiekanka z papryką i mięsem mielonym 165

koniec dodając zioła. W naczyniu żaroodpornym (formie do zapiekanek itp) układamy makaron, paprykę z mięsem, makaron. Zalewamy to sosem przygotowanym według przepisu na opakowaniu. posypujemy szczyptą tymianku. Dusimy ok 20 minut. W przypadku naczynia żaroodpornego pod koniec pieczenia zdejmujemy przykrywkę i jeszcze chwilę zapiekamy. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Zapiekanka makaronowa z włoską nutką. Pomidor suszony, szpinak i magiczny składnik w glinianym naczyniu. 282

szpinak wg standardowej receptury . Następnie w naczyniu glinianym, wysmarowanym masłem układamy kolejno i na przemian: makaronu trochę, posypujemy mozzarellą, odrobiną żółtego sera i tak dopóki miejsce nam się nie skończy. Całość polewamy szpinakiem ze śmietaną oraz zasypujemy ostatnią, najbardziej solidną warstwą sera żółtego. Zapiekamy w temperaturze ok 180 stopni pod przykryciem przez ok 30-40 minut. Na koniec na chwilę

Kuchnia po mojemu
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z SZYNKĄ 249

Dzieci uwielbiają makaron , warto im też podawać przyrządzone z niego potrawy. Jest lekkostrawny i niskokaloryczny . Zawiera również wiele niezbędnych dla organizmu białek oraz węglowodanów. Składniki ( 4porcje

Bazylia kontra Rozmaryn
Dziś mija roczek :) 122

jajkiem KWIECIEŃ: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym W MAJU jak w raju: Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym wakacyjny CZERWIEC Tarta z ciasta francuskiego z kurkami w LIPCU: Lasagne z bobem i fasolką szparagową SIERPIEŃ: Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem i parmezanem Nasz WRZESIEŃ: Sajgonki z krewetkami Jesienny PAŹDZIERNIK Najlepsza szarlotka LISTOPADOWO   Aromatyczne flaki

MarciochaKucharzy
715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 171

wędzonym łososiem  muffinki sałatka z pieczonego kurczaka, fety i truskawek, grzanka makaron ryżowy w sosie z masła orzechowego z łososiem i warzywamipełnoziarnista pizza ze szpinakiem, pomidorem, szynką i mozzarellą tortilla z sałatą, ogórkiem, wędzonym łososiem i sosem czosnkowym zapiekanka.. hmm(tylko z czym xd) na pewno ryż, kurczak i marchewka w sosie pomidorowym

More food, love and dreams

Proponowane wyszukiwania