Papryki faszerowane makaronem i indykiem 192oczkach, część sera odkładamy do posypania wierzchu, resztę łączymy razem z makaronem, podsmażonym mięsem, pieczarkami i odsączoną kukurydzą, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Papryki myjemy, ścinamy wierzchnią część z ogonkiem, ze środka usuwamy gniazda nasienne. Papryki napełniamy przygotowanym farszem, wierzch posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni
Bajeczna Kuchnia
Zapiekanka ze szpinakiem i szparagami! 253Cebulę, por, czosnek i szpinak posiekaj. Formę wysmaruj masłem. Ułóż ugotowany makaron i wymieszaj w/w składniki. W misce wymieszaj mleko, jogurt, jaja i przyprawy, za pomocą trzepaczki doprowadź do idealnie gładkiej konsystencji. Szparagi obierz, usuń zdrewniałe końcówki. Szpinak zalej masą jajeczną, ułóż szparagi i posyp porozrywanym serem. Zapiekaj 25- 35 minut! Gotowe
SMYKWKUCHNI
Conchiglioni rigati z wołowiną i serem 242Podaję przepis Kochani, na coś prostego, czym ugościcie Waszych gości, na coś co można przygotować nawet z jednodniowym wyprzedzeniem i przygotować do zapiekania dnia nastęnego. Czyli
Z Kuchni Do Kuchni
Makaron tagliatelle w pomidorowym sosie z krewetkami 177zrobiła takie zapasy, że wystar-czyłoby do wykarmienia połowy garnizonu ;) Tak też powstał pomysł n a: Tagiatelle w pomidorach z krewetkami. Składniki (2 porcje): 4-5 gniazdek makaronu tagliatelle - Lubella ma świetny z pełnego ziarna 4 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 150 ml gęstego przecieru pomidorowego z kartonu 100 ml wytrawnego białego wina 50 ml śmietanki kremówki(...)całych krewetek bez pancerzy garść posiekanej pietruszki sól, świeżo mielony pieprz czarny Dodatkowo jako przekąska: pieczone krewetki tygrysie przekrojone na pół w sosie chilli i z czosnkową nutą, zapiekane w piekarniku. Do dzieła: Krewetki dokładnie myjemy / jeśli są mrożone - rozmrażamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek i masło, wrzucamy na to czosnek
Spektrum Smaku
Paski z polędwiczek wieprzowych w sosie śmietanowym z rozmarynowym tagliatelle 214Lubię makaron i sosy śmietanowe i polędwicę. Co z tego, że tuczą. Lubię i już. Poza tym, że lubię węglowodany, uwielbiam świeże zioła. Mam nadzieję, że jak wrócę do domu, nie okaże się, że M. zabił to, co wyhodowałam na parapecie... ;) To danie ma przyjemnie delikatny, imbirowy smak. Sos jest aksamitny. Na samo wspomnienie cieknie mi ślinka. Och... PASKI POLĘDWICZEK(...)minuty i polewamy odstawione wcześniej mięso. Zapiekamy w piekarniku, w temperaturze 90 stopni, przez 10 minut. Składniki na rozmarynowe tagliatelle: - 450 gram tagliatelle - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 gałązki świeżego rozmarynu - 115 gram masła Przygotowanie rozmarynowego tagliatelle: W garnku gotujemy lekko osoloną wodę z 2 łyżkami oliwy i rozmarynem. Wrzucamy makaron. Gotujemy al dente. Polewamy rozpuszczonym masłem
Życie zamknięte w smaku
Zapiekanka z makaronem, tuńczykiem, szpinakiem i pieczarkami, pod parmezanem 232Włącz piekarnik na 180 °C. Wysmaruj naczynie żaroodporne masłem. Ugotuj makaron al dente. Odsącz po ugotowaniu i przełóż do naczynia. Dodaj obrane i pokrojone pieczarki w plastry, szpinak ( jeżeli mrożony to odsącz z wody), dwie łyżki tuńczyka, również odsączone. Dopraw szczyptą soli, gałki muszkatołowej i pieprzu. Wymieszaj. Zapiekaj 20 minut w 180°C. Po tym czasie posyp wszystko
Pasje Jolki
Zapiekanka z makaronem razowym i szparagami 436maśle klarowanym. Pieczarki pokroić w plasterki podsmażyć na maśle klarowanym. Makaron, pokrojone szparagi, pieczarki i kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i wymieszać. Zalać śmietaną wymieszaną z mleczkiem kokosowym, żółtkami i doprawionej solą i pieprzem. Na górze posypać tartą mozzarellą. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekać około 20 minut. Pod koniec zapiekania możemy włączyć funkcję grilla
Ala piecze i gotuje
Restauracja włoska Trattoria Mamma Mia 213spróbować jak najwięcej: Melanzane al forno con ricotta (bakłażan zapiekany z serem ricotta, podawany z lekko pikantnym sosem ze świeżych pomidorów) Tonno marinata alla tartara (tatar z marynowanego tuńczyka z papryczką chili, podany z rukolą, pomidorami koktajlowymi i kremem balsamicznym) Tagliatelle con carne di vitello e speck (makaron wstążki w pikantnym sosie pomidorowo - paprykowym z cielęciną, z szynką speck
Karola gotuje
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 22.07.2016r. 166dzisiejsza lista : Kasia Brus chetta al pomodoro Makaron z warzywami Sałatk a warstwowa z czarnym ryżem i tuńczykiem Dian a Masełko z kremówki Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami
Magiczne Życie Marty
Roladka z inyka faszerowana makaronowymi piórkami 166oliwy (z której wyjęliśmy suszone pomidory). Na mięsie układamy oliwki,makaron napełniony paseczkami pociętej mozzarelli, suszone pomidory i bazylię. Zwijamy ciasno roladkę (tak aby składniki wewnątrz w miarę możliwości pozostały na swoim miejscu), smarujemy ją z wierzchu oliwą i obsypujemy obficie przyprawami. Roladę owijamy ściśle folia aluminiową i zapiekamy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie odwijamy
Wielki apetyt
Kolorowy tort makaronowy 294pionowo układamy ugotowany makaron. Pomagałam sobie przechylając tortownicę. Każdy rząd makaronu posypujemy delikatnie startym serem, aby rurki się ze sobą kleiły. Wykładamy na wierzch pozostałą ilość mięsa mielonego . Zalewamy wszystko sosem, u mnie mój ulubiony pomidorowo - paprykowy. Tak przygotowane danie wstawiamy do nagrzanego piekarnika 170- 180 st i zapiekamy ok 20-30 min. Po upływie tego czasu rozsypujemy resztę
Malinowe Pocałunki
Spaghetti z pesto z rukoli 324makaronu – czyli ok. 10 minut. Do tego jest wegetariańsko i lekko – w sam raz, gdy nie mamy ochoty na ciężkie potrawy. Kilka składników, kilka minut w kuchni, a efekt jest zaskakujący. Jeśli lubicie rukolę, to danie na pewno Wam zasmakuje. W zielonym tkwi siła. Pesto z rukoli jest świetne także na kanapki, do nadziewania drobiu oraz do zapiekania(...)łyżek oliwy z oliwek extra virgin sól morska świeżo mielony pieprz 300 - 400 g pełnoziarnistego spaghetti sól morska pesto z rukoli rukola (+ ewentualnie parmezan) do przybrania'; document.write(" "); Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy pesto. Odkładamy garstkę liści rukoli do dekoracji. Resztę wkładamy do malaksera wraz z obranymi ząbkami czosnku
Poezja smaku
STIR-FRY Z PIECZONYM ŁOSOSIEM, JAJKIEM i BRUKSELKĄ 216więcej niż 10 minut. * makaron Vermicelli tzw. sojowy z powodzeniem zastąpicie cienkimi lub szerokimi nitkami makaronu ryżowego SKŁADNIKI/ 2 porcje 200 g filetu z łososia 100-150 g makaronu z kiełków fasoli mung (Vermicelli) 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 1 mała słodka czerwona papryka oczyszczona z gniazd nasiennych i pokrojona w grubą kostkę 1 jajko roztrzepane 6 brukselek(...)zapiekania. Nacieramy solą, pieprzem i szczyptą chili. Mieszamy składniki marynaty i polewamy nią łososia. Odstawiamy na minimum ¹⁄₂ godziny do zamarynowania (najlepiej na całą noc). Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Wstawiamy formę łososiem i pieczemy przez około 20. Widelcem rozdzielamy mięso na kilka części i obtaczamy w pozostałej marynacie. MAKARON RYŻOWY moczymy
cool and minty
Białe szparagi przepisy 121szparagami i parmezanem Pad thai ze szparagami Curry ze szparagami zapiekanka ze szparagami Tarta ze szpinakiem i białymi szparagami na razowym cieście orkiszowym Makaron farfalle ze szparagami w sosie śmietankowo – ziołowym Grzanki z jajkiem i szparagami Sałatka z pieczonych buraków z truskawkami, szparagami i przegrzebkami Prosta sałata ze szparagami Makaronowa sałatka z tuńczykiem, szparagami i młodymi warzywami Sałatka z wędzonym
Dorota Smakuje
Makaronowe gniazdka z mięsem mielonym 195Polecam Wam na obiad pyszny makaron zapiekany z mięsem mielonym oraz sosem pomidorowym. Danie bardzo syte, więc takie jednogarnkowe ;-) Składniki: 12 makaronowych gniazdek 300g mięsa mielonego
Kuchnia domowa Ani
Przepisy konkursowe- głosowanie ! 223Kotlety mielone z kapustą 17. Makaron z jajkiem 18. Makaron z sosem 19. Mazurskie Farszynki 20. Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem 21. Polędwiczki wieprzowe z cebulką 22. Ryż z jabłkami 23. Smak z dzieciństwa czyli "Gołąbki z grzybami" 24. Torcik Wuzetka 25. Tradycyjny krupnik staropolski 26. Truskawki zapiekane w koglu moglu 27. Wuzetka rodem z PRLu 28. Żurek
Tradycyjna Kuchnia