Łatwy i prosty sos na bazie szpinaku i pieczarek , zagęszczony dla pysznego smaku serkiem topionym.Polecam . 1 po. Spaghetti 20 dag.obranych pieczarek Kilka kostek mrożonego szpinaku 1 duży kremowy serek topiony 1 cebulka Sól Biały pieprz Gałka muszkatołowa 100 ml.kremówki30% **************************** Makaron ugotować al' dente.Pieczarki pokroić w plasterki.W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną drobno cebulkę,poddusić chwilę,dodać pieczarki,posolić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwięc problemu ze stertą naczyń do mycia po obiedzie. Typowo męskie jedzenie:). 400g kiełbasy, u mnie Kiełbasa od wędzarza Hańderek 1 kg ziemniaków 2 cebule 300g pieczarek 4 papryki 100g kukurydzy konserwowej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej 1. Kiełbasę, cebulę, pieczarki i paprykę kroimy na spore kawałki. Ziemniaki obieramy, również kroimy na duże kawałki(...)rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulę, pieczarki, paprykę i ziemniaki, obficie posypujemy przyprawami. Smażymy 5-10 minut, po czym wlewamy szklankę wody. Dusimy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy kukurydzę i koncentrat pomidorowy
Szefowa kuchniwięc problemu ze stertą naczyń do mycia po obiedzie. Typowo męskie jedzenie:). 400g kiełbasy, u mnie Kiełbasa od wędzarza Hańderek 1 kg ziemniaków 2 cebule 300g pieczarek 4 papryki 100g kukurydzy konserwowej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej 1. Kiełbasę, cebulę, pieczarki i paprykę kroimy na spore kawałki. Ziemniaki obieramy, również kroimy na duże kawałki(...)rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulę, pieczarki, paprykę i ziemniaki, obficie posypujemy przyprawami. Smażymy 5-10 minut, po czym wlewamy szklankę wody. Dusimy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy kukurydzę i koncentrat pomidorowy
Szefowa kuchnifilet z piersi kurczaka (ok. 100 g), - 2 łyżeczki oleju rzepakowego (ok. 10 g), - cebula (ok. 70 g), - ząbek czosnku, - pół papryki (ok. 75 g), - 5 pieczarek (ok. 100 g), - pół cukinii (ok. 112 g), - 50 g szpinaku, - 1/3 kostki sera Feta (ok. 90 g), - przyprawy: sól, pieprz, curry, słodka papryka, bazylia, czosnek. Sposób przygotowania 1. Mieszamy mąkę z łyżeczką(...)łyżeczce oleju i ulubionych przyprawach, następnie smażymy na patelni teflonowej. 3. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na łyżeczce oleju. 4. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i w plastry pieczarki. 5. Gdy pieczarki i papryka będą miękkie dodajemy startą na tarce cukinię i szpinak. Doprawiamy do smaku czosnkiem, solą, ziołami, papryką i dusimy kilka minut. 4. Przygotowujemy sos pomidorowy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachZapiekanka jest bardzo sycąca i wyrazista w smaku. Do zapiekanki użyłam makaronu fusilli, który połączony został z sosem pomidorowym, mielonym mięsem, czerwon ą fasolk ą , papryk ą , pieczarkami, kukurydz ą i cebulk ą ... a to wszystko przyprawione chili. Wierzch zapiekanki posypałam obficie serem żółtym. Makaron w zapiekance możemy zastąpić ryżem. Zapraszam 😊 Składniki (forma o średnicy(...)makaron 250 g, pomidory z puszki 1 opakowanie, pieczarki 300 g, cebula 1 szt, mięso mielone wieprzowe lub wołowe 350 g, papryka czerwona pół szt, kukurydza pół puszki, fasola czerwona pół puszki, czosnek 1 łyżeczka, sos sojowy 2 łyżki, majeranek 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1,5 łyżeczki, chili do smaku, sol i pieprz do smaku, olej do smażenia
kulinarne odsłony patidodatek do pierogów, kluseczek itp. Na patelni roztopić masło, szalotki obrać,drobno posiekać i wrzucić na patelnię. Smażyć aż cebulka zmięknie, dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć chwilkę, aż pieczarki puszczą sok. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać wino, smażyć chwilę. Wino musi wyparować. Następnie wlać wodę, wymieszać i zagotować. Dodać liście sałaty i wymieszać. Polać sosem ugotowane pierogi
Kuchnia Pokoleńsię poratować takim obiadem. Krokiety z chleba tostowego nadają się również jako przystawka na zimno. Polecam z sosem czosnkowym😉 Składniki : chleb tostowy 10 kromek, farsz: pieczarki 350 g, cebula 1 szt, mozzarella 100 g, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol i pieprz do smaku, dodatkowo: jajko 1 szt, bułka tarta do obtoczenia, papryka słodka(...)mielona pół łyżeczki, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebule obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Pieczarki myjemy, (nie obieramy), ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do cebulki. Dodajemy zioła prowansalskie i przyprawiamy do smaku sol ą i pieprzem. Smażymy do momentu aż pieczarki odparują wodę . Z chleba tostowego odkrawamy
kulinarne odsłony patiużywa się w kuchni tajskiej jest wiele. Każdy jest smaczny :)). ~~SKŁADNIKI~~ filety z piersi kurczaka 2 szt. warzywa mrożone lub świeże 250 g. ( np. brokuł, kalafior, marchew, papryka ) pieczarki 4-5 szt. mała cebula 1 szt. sos sojowy ciemny 2 łyżki pieprz do smaku bulion warzywny 1 szkl. makaron ryżowy 1 op. natka pietruszki lub kolendra(...)posypania olej ryżowy 2 łyżki ~~METODA ~~ Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Zalać sosem sojowym. Wymieszać i odstawić na 30 minut. Warzywa odmrozić. Pieczarki i cebulę obrać. Pokroić w cienkie plasterki. Patelnie ( najlepiej woka ) rozgrzać. Wlać olej ryżowy i wrzucić wszystkie warzywa razem z pieczarkami. Podsmażyć na dużym ogniu. Następnie dodać kurczaka. Gdy lekko zarumieni się wlać
Kuchnia Paulettesmożliwości i tofu za każdym razem może smakować inaczej. Tutaj w sosie słodko kwaśny który też przygotowałam od podstaw. Składniki na dwie porcje 200g tofu papryka czerwona 5 pieczarek skrobia kukurydziana makaron ryżowy Sos łyżeczka keczupu 3 łyżeczki octu ryżowego 3 łyżeczki brązowego cukru łyżeczka sosu sojowego szczypta soli 1/3 szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystkie składniki(...)każdej strony przez około 7 minut. W międzyczasie makaron ryżowy zalać wrzącą wodą, przykryć talerzem i odstawić na bok. Przygotować paprykę, należy ją pokroić paprykę dość grubą kostkę, pieczarki pokroić w ćwiartki, lub trochę mniejsze cząstki, ale nie w plasterki. Gdy tofu jest już gotowe, odłożyć je na talerz i na tej samej patelni smażyć pieczarki i paprykę przez
Delusional Trinetowarzystwie świeżego pieczywa a konkretnie bagietki. Doskonale pasuje z ryżem, makaronem, kaszą, kluskami czy plackami. Polecam :) Składniki - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 czerwona papryka, - 15 dag pieczarek - śmietana 18% - 2 łyżeczki mąki - sól, pieprz - czosnek mielony - papryka słodka mielona - sos sojowy - olej - zielona cebulka lub szczypiorek ( opcjonalnie ) Wykonanie Piersi z kurczaka, paprykę, pieczarki kroję w paseczki. Na patelni(...)rozgrzewam łyżkę oleju obsmażam na niej najpierw mięso, przyprawiam, kiedy jest lekko rumiane zmniejszam ogień, dodaję paprykę i pieczarki. Całość chwilkę duszę, aż papryka będzie na wpół miękka. W małym naczyniu rozrabiam śmietanę z mąką i przelewam do zawartości patelni. Całość gotuję, mieszając na wolnym ogniu, jeszcze ok. 3 minuty. Jeśli sos jest za gęsty można uzupełnić gorąca wodą
Kuchnia z widokiem na ogródsans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pieczarki portobello faszerowane pszenicą farro i oliwkami Składniki – 4 sztuki: Pieczarki portobello – 4 sztuki Pszenica farro – 80 g Oliwki zielone – 50g Kapary – 2 łyżki Suszone pomidory – 6 sztuk Czosnek – 1 ząbek(...)chili Wykonanie: Pszenicę farro ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Następnie wymieszać z pokrojonymi oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami. Dodać czosnek, przyprawy i starty parmezan. Doprawić do smaku. Pieczarki obrać i delikatnie nafaszerować pszenicą z dodatkami. Posypać parmezanem i piec przez 45 minut w 180 stopniach
Kuchnia Bon AppetitSkładniki: 4 bułki kajzerki ok. 200g pieczarek 2 łyżki oleju 150g sera żółtego 3-4 ogórki kiszone kilka plastrów szynki zioła prowansalskie sól pieprz ziołowy ketchup SOS KIELECKI CZOSNKOWY firmy SPOŁEM Sposób przygotowania: Pieczarki pokroić, podsmażyć na oleju i doprawić solą oraz pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Ogórki pokroić w talarki. Kajzerki przekroić wzdłuż na połowę, posmarować cieniutko masłem. Położyć(...)plaster szynki, nałożyć wystudzone pieczarki. Następnie położyć ogórka, posypać serem i ziołami prowansalskimi. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C i zapiekamy, aż ser się rozpuści. Zapiekanki wyciągamy i polewamy ketchupem i sosem czosnkowym. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąfilety w panierce, pałki w przyprawach...Czasami warto więc zaszaleć, i zrobić coś po swojemu. Składniki 2 filety z kurczaka (po 200 g) 2 średniej wielkości ziemniaki 2 duże pieczarki 1 cebula ser brie (125 g) olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki obieramy, kroimy na talarki i obsmażamy(...)złoto z obu stron. Pieczarki czyścimy, kroimy na plasterki, oprószamy solą, lekko podsmażamy. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oliwie. Ser kroimy wzdłuż na pół. Filety z kurczaka, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierz każdego układamy najpierw ziemniaki, następnie pieczarki, cebulę, a na końcu
R'n'G Kitchen