z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:212/703)

Świderki po Polsku 99

upartego wiadomo, obgotowanie kapusty zajmuje czas...ale można wtedy wiele zrobić ;) Wystarczy dobre rozplanowanie czasu ;) Składniki 200 g makaronu świderki 250 g kapusty kiszonej 2 liście laurowe 150 g pieczarek 1 łyżka masła 250 g surowego wędzonego boczku 1 łyżka smalcu (opcjonalnie) maggi mielony kminek pieprz czarny mielony     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę(...)zalewamy zimą wodą, dodajemy liście laurowe, gotujemy do jej miękkości i odcedzamy. Siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki i smażymy na maśle. Boczek kroimy w kostkę. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Na rozgrzaną patelnię, o wysokich rantach, wrzucamy boczek, smażymy na rumiano, do wytopienia tłuszczu, ewentualnie możemy dodać łyżeczkę smalcu. Następnie wrzucamy kapustę, razem lekko podsmażamy, dodajemy makaron, pieczarki

R'n'G Kitchen
Zupa fasolowa z mięsem mielonym, pieczarkami i porem 104

najbardziej trafione. Zupa jest bardzo sycąca i co najważniejsze bardzo smaczna.     Dla 4 osób: 200 g białej fasoli 300 g mięsa mielonego wieprzowego 200 g pieczarek 2 kostki serka topionego w złotku 1 średni por 1 kostka rosołowa Sól, pieprz Olej do smażenia   Fasolę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Mięso mielone przyprawić i usmażyć(...)oleju. Pieczarki pokroić w ósemki i podsmażyć na oleju, posolić ale tylko troszeczkę, gdyż kostka rosołowa i serki są słone więc należy uważać aby nie przesolić. Pora pokroić w półksiężyce i podsmażyć do miękkości. Do garnka wlać 3 szklanki wody dodać kostkę rosołową i serki, gotować do rozpuszczenia następnie dodać mięso, fasolę, pieczarki i pora. Wszystko razem zagotować i ewentualnie

Jadło i czytadło
Sałatka zamiast kwiatka 266

dania, które wygląda jak piękny kwiat. Pomysł znalazłam w Jeżynowym chruśniaku i bardzo mi się spodobał. Składniki: 5 jajek 100 g żółtego sera jeden filet z kurczaka 300 g pieczarek (ja zastąpiłam je czerwoną papryką) jedna cebula 3-4 ogórki konserwowe pół puszki kukurydzy słoiczek oliwek kilkanaście chipsów majonez (ok. 2-3 łyżki) kilka łyżek śmietany lub jogurtu sól Wykonanie(...)Jajka ugotować na twardo, obrałać, wyjąć dwa żółtka, resztę jajek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2. Posiekane pieczarki i cebulę podsmażyć na oleju i lekko posolić. 3. Mięso kurczaka ugotować dodając sól, pieprz, listek laurowy i ziele angielskie lub inne ulubione przyprawy. Pokroić w kostkę. (Ja mięso usmażyłam bez przyrumieniania). 4. Ogórki pokroić w kostkę, ser zetrzeć na dużych

Mama z miasta
Odrywana pizza 218

Pozostałe składniki: salami - 20 cienkich plasterków żółty ser - ja dałam 20 dag, można dać mniej oregano suszone bazylia świeża na wierzch passata pomidorowa - około 3 łyżki do posmarowania ciasta pieczarki - kilka dużych, lub więcej małych (około 20 dag) tłuszcz do podsmażenia Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i wyrabiamy do całkowitego ich połączenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy(...)minut, by podrosło.  Pieczarki solimy i podsmażamy aż zbrązowieją i stracą smak surowizny. Niedużą część sera trzemy na tarce, tak by objętościowo zmieścił się na dwóch/trzech łyżkach. Resztę kroimy w kostkę.  Na omączonej stolnicy wałkujemy ciasto. Jeden bok powinien być o połowę krótszy niż drugi. np 30 cm do 60. Na tak rozwałkowane ciasto nakładamy passatę, dokładnie

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kremowe ziemniaki z grzybami / Creamy potatoes with mushrooms 165

grzybami w pysznym sosie śmietankowym, które przygotowuje się w jednej patelni z pewnością przypadną do gustu każdemu. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, najpierw podsmażamy cebulkę z czosnkiem, następnie dodajemy pieczarki i ziemniaki, a na koniec dusimy na bardzo małym ogniu w śmietance, pycha! Zapraszam! Scroll down for recipe in English Kremowe ziemniaki z grzybami (4 porcje) Składniki: 2 łyżki oleju(...)roślinnego 1/2 dużej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 250 g pieczarek, pokrojonych w grubą kostkę 1/4 szklanki białego wina 4 ziemniaki, obrane pokrojone w grubą kostkę 3/4 szklanki słodkiej śmietanki 18 lub 36 % sól i pieprz natka pietruszki do podania Przygotowanie: Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, wlej olej, dodaj cebulę i smaż przez

karmelowy
PIZZA Z SEREM W BRZEGACH JAK PIZZA HUT + FILMIK 210

DODATKOWO :  300 g żółtego sera 150 g sera mozzarella 150 g szynki 100 g salami kilka pieczarek  1 cebula 1 papryka czerwona(...)oleju, następnie dodajemy pomidory i bazylię, prużymy do momentu odparowania płynów. Kiedy sos zgęstnieje, blendujemy go i doprawiamy do smaku solą i cukrem. Sery ścieramy na tarce i mieszamy, pieczarki, paprykę i cebulę drobno kroimy. Ciasto wykładamy na posypany blat mąką, lekko je zagniatamy i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy na cienki placek odpowiadający blaszce na pizzę, brzegi ciasta smarujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Gulasz drobiowy z pieczarkami. 562

Składniki: 500 g pieczarek 1 duża pierś z kurczaka 1 cebula 1 papryka czerwona sól, pieprz, papryka wędzona mielona, papryka ostra mielona, natka pietruszki, czosnek granulowany Pierś z kurczaka kroimy na kawałki doprawiamy solą i pieprzem - podsmażamy na odrobinie oleju. Pieczarki kroimy w większe kawałki i dorzucamy do naszego kurczaka, kiedy nam już zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę oraz(...)cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na osobne patelni, następnie dodajemy do kurczaka i pieczarek, zalewamy wodą troszeczkę ponad poziom mięsa i warzyw. Doprawiamy papryką wędzoną, papryką ostrą, natką pietruszki i czosnkiem. Mieszamy i dusimy około 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie zagęszczamy sos zasmażką z mąki i masła. Dusimy jeszcze około 10 minut. Podajemy z kaszą jęczmienną. Smacznego

Moje-pitraszenie
Drobiowe kotlety z pieczarkami i serem 157

duża pierś podwójna  2 ząbki czosnku  1 duża cebula  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  1 łyżeczka papryka czerwona  1 łyżeczka warzywka  10 pieczarek  15 dag sera żółtego twardego  olej do smażenia  bułka tarta ( do panierowania ) 2 jajka ( do panierowania ) Wykonanie  Pierś z kurczaka myję osuszam , następnie robimy porcję na kotlety,rozbijamy(...)lodówki , bądź na noc . Jak nasze mięso dobrze się zamarynuje , wykładamy mięso i zaczynamy panierować w bułce i jaku , smażymy na złoty kolor po obu stronach . Między czasie pieczarki obieram i ścieram na tarce o średnich oczkach , przesmażam na patelni ,doprawiam solą ,pieprzem i przesmażone pieczarki wykładam na wcześniej przesmażone kotlety z piersi kurczaka i na farsz wykładam starty

Mój Smak
Meksykańska sałatka według Marty 156

warzywa i obowiązkowo sos czosnkowy. Polecam! Składniki : *główka sa ł aty lodowej  * 3-4 pomidory rzymskie  * ogórek zielony * czerwona papryka  * 500g mielonego mięsa * łyżka oliwy * 300g pieczarek * łyżka masła  * 3 czerwone cebule * mały koncentrat pomidorow y  * sól , pieprz do smaku * 200g sera żółtego  * puszka kukurydzy  * puszka czerwonej fasoli * sos czosnkowy     Przygotowanie(...)Mięso przesmażyć z przyprawami i cebulą pokrojoną w kostkę na łyżce oliwy. Dodać koncentrat i wystudzić mięso. Pieczarki pokroić w pl asterki, przesmażyć na maśle i wystudzić. W misce układać warstwami sałatę lodową,ogórek, pomidory, paprykę, mięso, pieczarki, kukury dzę i fasolę oraz starty ser. Całość polać sosem czosnkowym i schłodzić

Magiczne Życie Marty
Jajecznica z pieczarkami 131

pyszne i zdrowe śniadanie :)  SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 214 kcal)                          2 jajka  3 średnie pieczarki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na oliwie - przyprawiamy solą i pieprzem. Wbijamy jajka, jeszcze

Moje Kuchenne Rewelacje
Pyszna zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 731

makaronu świderki lub rurki, 500 g mielonego mięsa wieprzowego, 2 cebule, 300 g pieczarek, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 3 łyżki ketchupu pikantnego, 200 g żółtego sera, sól, pieprz, papryka ostra mielona (1 łyżeczka), zioła prowansalskie (1 łyżeczka), olej do smażenia. Sos: 250 ml śmietanki 18%, 3 łyżki majonezu, 3-4 ząbki czosnku,  sól, pieprz,  1 łyżeczka(...)dodatkiem czosnku. Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na patelni. Dodać mięso mielone, a na koniec dodać ketchup – całość przesmażyć i odstawić. Pieczarki pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć. Paprykę pokroić w paski, również podsmażyć. Przygotować naczynie do zapiekania. Wysmarować je masłem a następnie układać warstwami: ugotowany makaron

Świat Domowej Kuchni
Dietetyczna zupa curry z kurczakiem 167

orientalny smak. Jest niskokaloryczna, więc myślę że to świetna propozycja dla osób, które się odchudzają :) Polecam! Składniki: 2 litry wody 1 szklanka czerwonej soczewicy podwójna pierś z kurczaka 600g pieczarek duża cebula puszka kukurydzy 1 łyżka oliwy z oliwek curry w proszku 4 ząbki czosnku 2 kostki rosołowe pół szklanki mleczka kokosowego (można zastąpić słodką smietanką) Cebulę pokroić w drobną(...)średnim ogniu, aż mięso będzie miękkie. Po tym czasie wyjąć mięso i zostawić do przestudzenia. Następnie pokroić w plastry, ale takie żeby mieściły się na łyżce. Do zupy dodać pieczarki pokrojone w plasterki, kukurydzę razem z zalewą, kostki rosołowe i curry (ilość curry zależy od tego jak pikantną chcemy zupę). Gotować do momentu aż zmiękną pieczarki. Na koniec dodać mleczko

kuchnia doski
Zapiekanka z cielęciną pod beszamelem 275

łyżki mąki jaglanej około 60 g mozarelli 3 łyżki parmezanu olej sól, pieprz biały mięso z warzywami: 500 g mięsa mielonego cielęcego 200 g fasolki szparagowej 3 pieczarki 1 duża marchewka 3/4 cukinii 1 duża cebula 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 1/2 szklanki passaty pomidorowej sól, pieprz na wierzch: około 120 g mozarelli Przygotowanie: Kasza gryczana z beszamelem: Ugotować(...)Połączyć sos z kaszą gryczaną. Ma powstać bardzo gęsty krem. Warzywa z cielęciną: Pokroić fasolkę szparagową na 3 części i ugotować. Cukinię pokroić w plasterki. Marchewkę zetrzeć na tartce . Pieczarki posiekać. Cebulę i czosnek pokroić bardzo drobno. Rozgrzać olej na patelni. Wsypać czosnek i cebulę, chwilę smażyć następnie dodać pieczarki, marchewkę i mięso mielone. Dodać passatę, sól, pieprz i posiekaną

Jaglusia
Tarta z twarogiem i bazylią 129

żytniej - 150 g margaryny - 1 jajko - sól i pieprz nadzienie - 250 g sera białego - 1/2 pęczka bazylii - 100 g śmietany 18 % - 5 jajek - 2 ząbki czosnku - 1/2 kg pieczarek - 1 średnia cebula - sól, pieprz Przygotowanie: Mąki łączymy i siekamy z margaryną. Dodajemy jajko, przyprawy i zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię i schładzamy 30 minut w lodówce. Cebulę(...)kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i podsmażamy, aż woda odparuje. Listki bazylii myjemy i miksujemy ze śmietaną. Twaróg rozcieramy z czosnkiem, dodajemy masę bazyliową i podsmażone z cebulką pieczarki. Masę łączymy z jajkami i doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy formę na tartę, nakłuwamy widelcem i wylewamy na nią przygotowaną masę. Pieczemy

Zainspirowana w kuchni
Hot dog w cieście drożdżowym 226

mąki pszennej tortowej 40g dświeżych drożdży 1 szklanka mleka ½ szklanki przegotowanej wody 1/4 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka  1 płaska łyżka soli 1 łyżeczka cukru   Nadzienie: 300g pieczarek 12 parówek z szynki 12 plasterków sera żółtego 2 cebule czerwone ok 6 łyżek ketchupu szczypta soli 1 łyżka masła   Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka ziarna sezamu ziarna(...)sól, zaczyn drożdżowy, olej oraz roztrzepane jajka. Ciasto wyrabiamy łyżką, a następnie podsypujemy odrobiną mąki i ponownie wyrabiamy dłonią. Pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu pod bawełnianą ściereczką. 2 . Pieczarki myjemy, kroimy na półplasterki i obsmażamy na maśle z dodatkiem cebuli drobno posiekanej i szczypty soli. Ciasto ponownie wyrabiamy, dzielimy na 12 części i każdą wałkujemy mniej więcej na prostokąt

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania