z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:218/703)

RYBA W SOSIE KETCHUPOWYM 195

bądź szukacie czegoś nowego to z ten przepis jest idealny.Najlepiej smakuje jeszcze gorące. Składniki:   ok 80 dag filetów z dorsza,mintaja 3 czerwone papryki 3 cebule 1/2 kg pieczarek ok 1/2 l pikantnego ketchupu sól,pieprz Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju.  Usmażyć pokrojoną w małą kostkę czerwoną paprykę i pieczarki pocięte na plastry. Wymieszać cebulę(...)paprykę i pieczarki z ketchupem,doprawić do smaku solą,pieprzem. filety opłukać,odsączyć na papierowym ręczniku.Pokrojoną na kawałki rybę oprószyć solą,pieprzem - można obtoczyć w jajku i mące i usmażyć na złocisty kolor. Układać na półmisku warstwami - na zmianę ryba i sos ketchupowy. Przepis znalazłam parę lat temu w jednej z książek s.Marii i od tego czasu zagościł

Niespełnione zdolności kulinarne
Strogonow 127

mrozy. 4 porcje 3 h składniki: 500 g łopatki wołowej 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 puszka pomidorów z puszki bez skórki 250 g pieczarek 2 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz, 4 liście laurowe, słodka papryka, ziele angielskie 5 łyżek gęstej śmietany wykonanie: Mięso myjemy i kroimy w kostkę. mieszamy z mąką i na rozgrzanej(...)dodajemy zblendowane pomidory z puszki, dolewamy wody aby zakryła zawartość rondla. Doprawimy liśćmi laurowymi i zielem angielski. Wszystko gotujemy około 2 godzin do momentu, aż mięso będzie miękkie. Przygotowujemy pieczarki, krojąc je w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i podsmażamy grzyby. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy do niego pozostałe przyprawy wg uznania. Również w tym momencie dodajemy

Ania i Marcin gotują
Pierogi z kapustą, pieczarkami i soczewicą 118

Późną nocą nalałam do kubka barszczu, wyrobiłam idealnie lepkie ciasto aż w dłoniach brakowało mi sił, przygotowałam idealny farsz. Delikatnie wyczuwalna soczewica, kwaśna kapusta, podsmażone pieczarki a do tego cała gama aromatycznych przypraw takich jak kumin, kolendra, majeranek. Po północy miałam ulepionych kilkadziesiąt przepysznych pierożków, które jedynie ugotowałam i schowałam do lodówki, by ciasto nie obeschło. Kolejnego dnia przesmażyłam(...)oleju rzepakowego 3/4 łyżeczki soli Farsz: 1/3 szklanki czerwonej soczewicy 1 szklanka kapusty kiszonej (wcześniej należy ją obgotować przez godzinę w wodzie, odcedzić i posiekać) 1 szklanka pokrojonych drobno pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku po 1/2 łyżeczki kuminu, majeranku, kolendry mielonej 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju do smażenia Do podania: garść jarmużu

Mango Papaja
kotlet drobiowy z pieczarkami i kapustą zasmażaną... 179

surowy 20 dag, cebula 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, ocet jabłkowy 1 łyżka, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/4 łyżeczki, mąka pszenna 1 łyżka, ziemniaki ugotowane 1 kg, pieczarki 1/2 kg, cebula 1 sztuka, masło 1 łyżka, kucharek - do smaku, pieprz czarny mielony - do smaku, koperek 1 pęczek kapustę białą drobno pokroić-poszatkować, zalać wrzącą wodą na 5 minut(...)rozbić, jajka roztrzepać z kucharkiem, pieprzem i włożyć piersi na 30 minut, piersi obtoczyć w tartej bułce, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety cebulę na maśle zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i na większym ogniu smażyć mieszając, na koniec dodać kucharka i pieprz do ugotowanych ziemniaków wsypać posiekany koperek i tłuczkiem ubić, można dodać trochę tłuszczu ze smażenia kotletów kotlety podać

W Mojej Kuchni Lubię
Domowa zupka chińska - błyskawiczna zupka. 300

kolendrą  1 łyżeczka soli Wszystkie przyprawy mieszamy i przesypujemy do szczelnego słoiczka.  Zupka chińska: Składniki na jedną porcję: 1/2 marchewki 1/4 czerwonej papryki 1 brukselka 2 pieczarki  garść makaronu ryżowego 1 łyżeczka mieszanki przypraw 1 łyżka sezamu 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka oleju z pestek winogron Oczyszczoną i obraną marchewkę, paprykę i brukselkę siekamy w słupki(...)Pieczarki w plasterki. Na spód słoika układamy marchewkę i pieczarki. Wkładamy makaron ryżowy i pozostałe warzywa. Dodajemy sos sojowy i olej z pestek winogron. Wsypujemy łyżeczkę mieszanki przypraw i sezam. Zakręcamy słoik. Gdy chcemy zjeść zupę zalewamy ją wrzątkiem i odstawiamy do czasu kiedy makaron będzie miękki. Smacznego

Miksturownik
Gulasz z kiełbasy z warzywami 175

gulasz. Składniki: 450 g kiełbasy Z Dymnej Chaty Hańderek 2 łyżki oleju kokosowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 0,5 czerwonej papryki 1 marchewka 1 mała pietruszka 300 g pieczarek 3 średnie ziemniaki  1 szkl passaty pomidorowej 1 szkl bulionu warzywnego  2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka suszonych pomidorów (można kupić w ale -raj) 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)sól  pieprz kolorowy pieprz ziołowy szczypta ostrej papryki Przygotowanie: Marchewkę i pietruszkę pokroić w cienkie półplasterki. Cebulę i czosnek w drobną kostkę. Paprykę i ziemniaki w większą kostkę. Pieczarki pokroić na 4 lub 6 części jak są duże. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju kokosowym. Przełożyć na talerz pozostawiając tłuszcz na patelni.  Na tej samej patelni

Ala piecze i gotuje
Krokiety z wafli 143

wafel powoduje, że zwija się zgrabne rulony i po opanierowaniu w jajku i bułce smaży jak krokiety. Składniki: • 1 mała biała kapusta • 500 g pieczarek • 500 g karkówki • 1 opakowanie wafla do zwijania krokietów • 1 mała cebula • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki natki pietruszki Panierka • 3 jajka • bułka tarta • olej do smażenia(...)pokroić na drobne kawałki gotować w posolonej wodzie przez 30 minut. • Cebulę obrać, pokroić i obsmażyć na 3 łyżkach oleju, dodać umyte i pokrojone pieczarki, przyprawić i poddusić 10 minut. • Karkówkę pokroić na drobne kawałki i obsmażyć na 3 łyżkach oleju, przyprawić i podlać odrobiną wody. Dusić przez około

To co kocham
Filet z indyka faszerowany pieczarkami 97

rozwiązaniem kulinarnym. Indyk wchodzi więc do naszego menu. Mój też był smaczny! Składniki: • filet z indyka ok 1 kg • sól, pieprz, zioła prowansalskie Farsz • 200 g pieczarek • 1 pęczek natki pietruszki • 150 g żółtego sera • sok z 1/2 cytryny • 1 jajko • 2 łyżki bułki tartej • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki oleju Polewa • 1 łyżka(...)przeciąć mięsa na wylot. • Polać 2 łyżkami soku z cytryny, wetrzeć sól, pieprz, zioła prowansalskie i odstawić do lodówki na 2 godziny. • Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę, posolić, skropić resztą soku z cytryny i podsmażyć na oleju odparowując płyny. • Natkę pietruszki drobno posiekać. • Ser żółty również pokroić

To co kocham
Klopsiki w sosie pieczarkowym 143

posiekanej natki pietruszki • sól, pieprz do smaku • bułka tarta ewentualnie • olej do smażenia • 1 kostka rosołowa • 2 liście laurowe • 5 ziaren ziela angielskiego Sos pieczarkowy • 500 g pieczarek • 1 cebula • 3 łyżki sosu sojowego • 250 ml śmietany 30% • natka pietruszki • 1/2 łyżeczki rozmarynu Wykonanie: Klopsiki • Cebulę pokroić w kostkę, obsmażyć na 2 łyżkach oleju. • Suche bułki(...)rondla. Podlać szklanką wody, dołożyć kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. • Dusić pod przykryciem 10 minut. Sos pieczarkowy • Drugą cebulę pokroić w kostkę, pieczarki umyć i pokroić w plasterki. • Cebulę podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać pieczarki, sos sojowy, sól, pieprz, rozmaryn i poddusić 5 minut. • Dolać śmietankę i gotować, aż płyn

To co kocham
Jajka w sosie tatarskim 323

Przedstawiam Wam moje następne propozycje menu świątecznego . Będzie tego więcej! A dzisiaj jajka w sosie majonezowo-śmietanowym z groszkiem zielonym, ogórkami i pieczarkami konserwowymi, popularnie nazywane w mojej rodzinie „jajkami w majonezie”.Pamiętam, że na każdą imprezę imieninową czy świąteczną moja Mama robiła właśnie takie jajka. Nie wycinała gąsek(...)miseczki z białka napełnione zielonym groszkiem. Z czasem przepis ewoluował i cała rodzina wycina gąski. Moja modyfikacja to  różowe jajka . Składniki: • 6 jajek • 1 słoiczek pieczarek konserwowych • 1 puszka groszku zielonego • 5 ogórków konserwowych • 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 12% • 3/4 szklanki majonezu • sól, pieprz biały • 2 łyżki posiekanego szczypiorku • 1/2 szklanki koncentratu barszczu czerwonego Wykonanie: • Jajka

To co kocham
Tatar z sarny 133

Makro – Nowe trendy w kuchni polskiej. Składniki na 2 porcje • comber z sarny ok. 150 g • 1/2 cebuli białej • 3 ogórki konserwowe • 8 sztuk pieczarek konserwowych • 1 ogórek zielony długi • 2 jajka przepiórki Marynata • sól, pieprz do smaku • 1 ziarno ziela jałowca • 1 łyżka oleju oraz • 6 kromek pieczywa tostowego bardzo cienko pokrojonych • sos balsamiczny(...)zamarynować w tym mięso. Odstawić do lodówki. • Z zielonego ogórka wyciąć z długości 6 cienkich plastrów, resztę ogórka pokroić w drobną kostkę. • Pieczarki, ogórki kiszone i cebulę pokroić w drobną kostkę. • 2 kromki chleba przekroić po przekątnej i obsmażyć na oleju na złoty kolor. • Usmażyć jajka przepiórcze

To co kocham
Zupa pieczarkowa 113

wlewam gorącą na talerze, na których już czeka makaron z żółtym serem. Niesamowicie smacznie ciągnie się ciepły ser żółty, co zawsze zaskakuje gości. Składniki: • 500 g pieczarek • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki oliwy • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki • natka pietruszki Dodatki • makaron nitki – 1 opakowanie • 100 g sera żółtego Wykonanie(...)Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plastry. • Rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej cebulę, którą należy posolić, aby puściła wodę i nie przypaliła się. • Dodać pieczarki, czosnek i podsmażyć. • Zalać 1,5 litrami wrzącej wody, doprawić solą i pieprzem i gotować ok. 15 minut. • Zupę zmiksować blenderem na gładki krem

To co kocham

Proponowane wyszukiwania