Świetne na niedzielny obiad lub od święta.Baaaaardzo je polecam.Rodzina będzie bardzo zaskoczona ,smakiem i podaniem.Polecam!. 3 pojedyncze piersi kurze 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Farsz: ~~~~~~~~~~ pieczarki cebula serek topiony holenderski Panierka: ~~~~~~~~~~ 2 jajka bułka tarta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mięso mielimy na śr.sitku.Dodajemy jajko,bułkę tartą,vegetę,mieszamy. Robimy farsz-pieczarki czyścimy,kroimy na drobną kostkę(...)Cebule obieramy i siekamy drobno.Na rozgrzanej patelni smażymy pieczarki z cebulką,dodajemy serek topiony,mieszamy,studzimy. Farszem nadziewamy porcję mięsa mielonego i formujemy,rolujemy w rękach podłużny kotlet devolaj,spłaszczamy lekko i gotowe.Obtaczamy w bułce tartej,potem w jajku i znów w bułce tartej-trzymamy się tej kolejności!Smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu.Smacznego.Można oczywiście użyć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiunosi się piękny zapach. Do zapiekanki dodałam sos zrobiony z połączenia mleka ze szklanką wody rozrobionej z vegetą. Aromatu dodają zioła i przyprawy połączone z przesmażonymi na maśle pieczarkami i cebulką. Musicie jej spróbować! Jeśli nie lubicie zbyt dużo przypraw lub różnorodnego połączenia przypraw, skróćcie jej listę wedle uznania. Składniki (na 4 porcje): 400 g makaronu świderki - może(...)być kolorowy lub klasyczny (makaron świderki możesz zastąpić penne lub muszelkami) 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 2 średnie cebule 1 duży pomidor 4 większe pieczarki 1 łyżeczka vegety natur + 1,5 szklanki wrzątku 2 szklanki mleka + łyżka masła 400 g kukurydzy (może być mrożona lub konserwowa z puszki) przyprawy do smaku - wszystkie w połączeniu dają baaaardzo
Zasmakuj Kuchnipodobną zapiekankę ,smakowała dobrze ,ale to nie to co w latach 90 które bardzo uwielbiałam mając 6 lat wszystko wyglądało i smakował szczególnie . Składniki 1 duża bagietka 8 pieczarek wędlina jak ktoś lubi ketchup sól pieprz do smaku 2 łyżki oliwy 20 dag sera żółtego Wykonanie Bagietkę kroimy na pół następnie obieramy pieczarki i ścieramy(...)tarce i smażymy na oliwie doprawiając solą i pieprzem a w tym czasie rozgrzewamy piekarnik na 160 stopni bagietki układamy na blaszce i nakładamy przesmażone pieczarki wędlinę według uznania można położyć ,następnie posypujemy serem i wkładamy do piekarnika, pieczemy z 10 minut i gotowe Polewamy ketchupem i pyszne jedzonko z super wspomnieniami Smacznego
Mój Smakodwiedziliśmy pewną karczmę w której skosztowaliśmy super pysznego gulaszu z karkówki z papryką , smakowała nam rewelacyjnie więc postanowiłam powtórzyć ten przepis w domu lekko zmodyfikowany , dodałam kilka pieczarek i wyszedł naprawdę smaczny i polecam go spróbować , doskonale pasuje z każdego rodzaju kaszą . Składniki 1 kg karkówki 2 papryki czerwone 10 pieczarek sól pieprz do smaku(...)osuszamy ,kroimy na kostkę i wkładamy na rozgrzaną głęboką patelnie bądź wysoki garnek i smażymy na złoty kolor . Paprykę obieramy ze skóry obieraczką do warzyw i kroimy w paski ,pieczarki także obieramy i kroimy w ćwiartki i dodajemy razem z papryką do smażonego mięsa . Cebulę obieramy i kroimy w talarki i także dodajemy do mięska i przesmażamy z 10 minut
Mój SmakKasza gryczana , u jednych lubiana u drugich już mniej ,ale ja uwielbiam kaszę i tu proponuję bardzo proste kaszotto z pieczarkami ,fajne aromatyczne jedzenie ,można podać także w wersji z mięsem jak i bez ,to już według uznania ,ale gwarantuje ze smakuje bez mięsa tak samo pysznie jak z mięsem . Składniki(...)torebka kaszy gryczanej 5 pieczarek 1 cebula 1 marchewka 1 kostka rosołowa 6 łyżeczek śmietany Wykonanie Cebulę obieram i przesmażam na patelni ,marchew ścieram na tarce o drobnych oczkach i dodaje do cebuli oraz obieram pieczarki i kroję
Mój SmakDziś naszła mnie straszna ochota na placki ziemniaczane, uwielbiam placki ziemniaczane na różne sposoby , na słodko,na słono . Ale dziś zaproponuje wam kochani placki ziemniaczane z pieczarkami , są świetne znikają tak szybko że nie nadążam ze smażeniem ich , nawet moja druga połowa je uwielbia w takim wydaniu , a za plackami nie przepada , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania takiej propozycji(...)placuszków . Składniki 4 duże ziemniaki 2 jajka 1 duża cebula czerwona 4 pieczarki kilka gałązek natki pietruszki pół małej łyżeczki kurkumy sól pieprz czarny
Mój Smakpolędwicy wołowej (może być też inna część, ja użyłam zrazówkę) 1 spora cebula 330 ml bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy (dałam Sarepską firmy Kamis) 500 g pieczarek 1 papryka czerwona 250 g ogórków kiszonych sól 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki ostra papryka - do smaku 1 łyżka mąki i pół szklanki śmietany do zagęszczenia sosu Mięso pokroić(...)Garnek przykryć pokrywką i dusić mięso na małym ogniu aż będzie prawie miękkie. U mnie zajęło to 60 minut. W razie potrzeby podlewać bulionem lub wodą. W międzyczasie pokroić pieczarki w półplasterki, paprykę w paseczki i ogórki w kostkę (lub paseczki). Na patelni bez tłuszczu poddusić pieczarki, dodać paprykę i ogórki i chwilę razem dusić. Następnie zawartość patelni dołożyć
Posadzone i zjedzoneziemniaki 1 jajko 2-3 łyżki mąki 1 duża cebula lub 2 mniejsze sól, pieprz 1 łyżka masła do przysmażenia cebuli bułka tarta do obtoczenia kotlecików Sos 30 dag pieczarek 1 mała cebula 0,5 szkl. wody 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany sól, pieprz Kotleciki Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić i zdjąć skórkę, lub użyć ziemniaków np. z poprzedniego dnia(...)bułce tartej. Włożyć do lodówki na czas robienia sosu. Smażyć na rumiano z obu stron. Można też przygotować je poprzedniego dnia i usmażyć następnego dnia bezpośrednio przed obiadem. Sos Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Na maśle usmażyć cebulę, dodać pieczarki, posolić, żeby puściły sok i usmażyć. Gdy cały płyn odparuje, dodać wodę i dusić
Posadzone i zjedzoneprzepisów: Dania obiadowe: Ekspresowe zielone curry z kurczaka Gulasz piwny Grillowany kurczak z frytkami z batatów Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą Parmezanowa tarta z pieczarkami, cebulką i boczkiem Aromatyczne kotlety mielone Słodkości: Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką Bananowe ciacha owsiane Inne: Domowe mleko kokosowe(...)Gruszki - w sałatce, jako deser, w ciastach Domowe przetwory - jeszcze nie wiem co, ale coś muszę zapuszkować w słoikach :P Nie jestem fanką grzybów, ale kocham kurki, rydze i pieczarki - mam nadzieję trochę z nimi poszaleć w kuchn Rozgrzewające zupy krem - pieczarki, dynia, soczewica, groszek etc. Festiwal kuchni amerykańskiej Festiwal kuchni włoskiej A jakie Wy macie plany, nie tylko kulinarne
Cooking MonsterBardzo szybki przepis, bo przygotowanie sałatki zajmie nam tylko tyle czasu, ile potrzeba go na pokrojenie warzyw i ich doprawienie. Sałatka jest bezmięsna ale mamy tutaj pieczarki konserwowe, które w bardzo smaczny sposób dopełniają całość nadając sałatce wyrazistości. Przyznam się szczerze, że nie planowałam publikować tego przepisu na blogu, bo do samej sałatki wrzuciłam to co miałam aktualnie pod ręką(...)był to przemyślany przepis. Ale... tak nam wszystkim smakowało, że szkoda byłoby nie podzielić się z Wami tą prostą recepturą :-) Składniki: 250 g malutkich pomidorków np. koktajlowych słoik pieczarek marynowanych - około 400 ml nieduża główka kapusty pekińskiej puszka kukurydzy konserwowej puszka drobnego groszku konserwowego (np. Dawtona - mają taki drobniuteńki groszek) duży zielony ogórek czerwona papryka 3 łyżki majonezu łyżeczka
Poezja Smaków - blog kulinarnypieczony bakłażan z farszem grzybowo-warzywnym 40 min 1 h (czekanie) 6 zł 2 porcje średnio trudne POTRZEBUJESZ piekarnik blaszka patelnia Składniki Koszt bakłażan – 1 średni (300g) 2zł pieczarki (100g) 0,50 zł marchewka – 1 średnia (50g) 0,20 zł cebula czerwona – 1 szt. (80g) 0,30 zł grzyby suszone (podgrzybki) – kilka(...)cytryny. Po tym czasie płuczemy środek bakłażana pod bieżącą wodą, tak samo robimy z wydrążonym miąższem. Odciskamy miąższ z nadmiaru wody. 3. KROJENIE (10 min) Oczyszczamy warzywa oraz pieczarki i kroimy je w średnie kawałki (wszystko powinno mieć miarę równą wielkość). Odsączony miąższ bakłażana i grzyby siekamy. 4. SMAŻENIE (10 min) Na patelni rozgrzewamy klarowane masło, wrzucamy posiekane podgrzybki
Nerds KitchenLazania to pyszne makaronowe danie, wywodzące się z kuchni włoskiej. Makaron przekładany jest sosem mięsnym z dodatkiem pieczarek, oraz sosem beszamelowym i serem. Następnie potrawa jest zapiekana i podawana na ciepło. Ja osobiście przepadam za lazanią bo ją uwielbiam(...)SKŁADNIKI : 500 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 1 opakowanie makaronu do lazanii 500 g Lubella 1 puszka pomidorów 1 kostka rosołowa 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz, papryka słodka do smaku 2 łyżki oleju 200 g sera żółtego tartego
Kulinarne Fantazje Marioliwydobyć najpiękniejsze tony instrumentu muskając go opuszkami palców,lekko,lekko przechodząc w mocniejsze uderzenia.Tak jest z jedzeniem .To danie tak najprostsze jakie można wymyślać zawiera w sobie cudowny smak pieczarek i kremówki,najpierw porusza nam zmysły dotyku , kremowe i wilgotne przechodząc do konkretnych smaków pieczarek i wędzonego boczku,cudowna gra trzech produktów,subtelnych i zmysłowych.Takie Dania najlepiej lubię.Zapraszam(...)biały pieprz Szczypta GAŁKI muszkatolowej *************************************** BOCZEK ZWINĄĆ W RULONIKI I POKROIĆ NA CIENKIE PASECZKI. CEBULĘ POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ,PRZYRUMIENIĆ Z BOCZKIEM NA MAŚLE. DODAĆ POKROJONE W GRUBĄ KOSTKĘ PIECZARKI,DOPRAWIĆ. ZALAĆ ŚMIETANKĄ,DUSIĆ CHWILKĘ.MAKARON UGOTOWAĆ AL DENTE,ODCEDZIĆ,POLAĆ GORĄCYM SOSEM
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprawie tradycja, że w ten dzień robimy domową pizzę. Dziś polecam Wam przepis na pizzę na cienkim cieście. Dodatki na pizzę dostosujcie dowolnie według własnych upodobań. U nas dziś pieczarki, papryka, kiełbaska… I do tego domowy sos czosnkowy. Pyszna pizza, którą aż chce się jeść. Polecam Wam ten przepis. Składniki: 300 g mąki typ „00” na pizzę(...)Młyny Stoisław ) 10-12 g świeżych drożdży 200 ml ciepłej (nie gorącej) wody 1 łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek Ulubione dodatki: np. kilka pieczarek, cebula, czerwona papryka, kawałek kiełbasy podwawelskiej, ser, sos pomidorowy (u mnie sos madziarów), zioła włoskie Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól i oliwę z oliwek. W szklance ciepłej wody
Słodkie okruszkiLubicie sos beszamelowy i pieczarki?Ja za nimi przepadam.Wszystko co jest związane z tymi grzybami bardzo mi smakuje , w jakiej by nie było postaci.Świetny przepis na konkretny obiad rodzinny , jestem pewna że wszystkim one zasmakują. 1O DAG.SZPINAKU-ROZDROBNIĆ BLENDEREM 12,5 DAG.MĄKI 450G.MLEKA 1 JAJKO 1 pełna łyżeczka GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ 1 ŁYŻKA OLEJU SÓL,PIEPRZ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ZROBIĆ CIASTO NALEŚNIKOWE(...)SZPINAKIEM I USMAŻYĆ NALEŚNIKI. NADZIENIE: ~~~~~~~~~~~~ 6 DAG.MASŁA 10 DAG.MĄKI 25 DAG.POKROJONYCH W PLASTERKI PIECZARKI. 20DAG.STARTEGO ŻÓŁTEGO SERA 2 pełne łyżeczki GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ROZTOPIĆ MASŁO,WRZUCIĆ PIECZARKI I SMAŻYĆ NA MAŁYM OGNIU OK.3MIN.CZĘSTO MIESZAJĄC.WYMIESZAĆ MĄKĘ Z MLEKIEM I WLAĆ DO GRZYBÓW.DOPROWADZIĆ DO WRZENIA,MIESZAJĄC PODGRZEWAĆ NA MAŁYM OGNIU 0K.4MIN.DODAĆ POŁOWĘ SERA I GAŁKĘ,,SÓL
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki