z parówkami - 964 przepisów (strona:9/65)

Parówki sojowe z kaszą jaglaną i fasolką 160

Czasami zdarza mi się, że nie mam czasu na pełnowartościowy i zdrowy obiad, więc sięgam coś na szybkiego. Parówki, kasza, która była ugotowana wcześniej i fasolką - tworzą niezłe trio. Syte i pyszny posiłek, a na dodatek robi się go błyskawicznie. :) Składniki: 2 parówki sojowe classic 1/4 opakowania mrożonej fasolki 1/4 ugotowanej kaszy jaglanej  sól pieprz Sposób przygotowania: W garnku(...)zagotowujemy wodę i wrzucamy parówki. Gotujemy ok. 5 minut, aby były ciepłe. Na patelni z olejem wrzucamy mrożoną fasolę i dusimy pod przykryciem, aż się rozmrozi. Pod koniec smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane parówki przekładamy na patelnie i smażymy pod przykryciem ok. 5 minut na małym gazie.  W mikrofali podgrzewamy kaszę jaglaną (jesli została wcześniej ugotowana). Usmażoną fasolkę

Truskawkowa Fiesta
Śniadanie do łóżka (...) 174

porcji:długa parówka1 jajkopół plasterka szynkiszczypioreksól, pieprzoliwa do smażeniawykałaczkaParówkę przecinamy w wzdłuż, ale nie do końca. Wywijamy na zewnątrz jej 2 części i układamy w serduszko. Końce parówki spinamy wykałaczką. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę, szczypiorek też siekamy. Parówkę chwilę podsmażamy z jednej strony na oliwie, po chwili odwracamy na druga stronę i wbijamy w środek jajko, chwilę(...)dociskając parówkę do patelni. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy szynką i szczypiorkiem. I gotowe. Do jajeczka, jadłam tosty z serkiem i pomidorem.Jajko w parówce

Bon Appetit Małgorzaty
Kolacja wegetariańska 212

Mimo, że wegetarianką nie jestem, to takowe bardzo mi smakuje , gdyż staram się jeść zdrowo. Będzie jajo, ale nie smażone, udusimy je! Skladniki -salsa pomidorowa ze świeżych pomidorów -jajo -parówki sojowe Polsoja -pomidor -szczypior -liść salaty -prażone ziarna Słoneczne Pola od Ziarenkowo -sól,bazylia -chleb domowy-  TUTAJ Podgrzej sos pomidorowy na patelni wbij jajo i poczekaj aż się zetnie.Międzyczasie podgrzej na wodzię parówki 100% roślinne Polsoja – o Polsoja  WIECEJ TUTAJ i dodaj je do jaja z salsą, dodaj bazylię. Połóż na talerz liść sałaty a następnie wyłóż jajo na sałatę, pokrój pomidora w plastry i posyp szczypiorem i ziarnami. Ziarna od Ziarenkowo mają idealnie uprażoną mieszankę ziaren. W kilka minut podana kolacja, kolorowa, smaczna i przede

Z Kuchni Do Kuchni
With every single beat of my heart 177

Dzisiaj Misia urodziny. I takie oto śniadanko na Niego czekało. Sto lat!!! :* Jajko sadzone w parówce 2 parówki 2 jajka 1\2 cebuli sól, pieprz 1 łyżka oliwyParówki przekroiłam wzdłuż, zostawiając ok. 1cm na jednym z końców. Zwinęłam na kształt serduszka, a końcówki spięłam wykałaczką. Cebulę pokroiłam w piórka i zarumieniłam na oliwie. Obok ułożyłam parówki, które podsmażyłam(...)stron. Kiedy cebula i parówki były już gotowe, cebulę umieściłam w środku parówek (zrobiłam taką wyściółkę dla jajka). Na wierzch wybiłam po 1 jajku i całość umieściłam w piekarniku do momentu, aż jajka się ścięły. Gotowe oprószyłam solą i pierzem. Super opcja na zbliżające się Walentynki

bastalena
Święto hot doga 143

swoje święto..ja prawdę mówiąc nie będę świętować..w piątki nie jemy mięsa..ale  przepis na nie jest...mam okazję opublikować zaległy przepis..w sumie to tylko parówka w cieście drożdżowym..moje córki nie lubią typowych hot godów z sałatkami itp..i ja robię tylko takie bułki z parówką w środku , ewentualnie z serem..Moje ciasto wyrabiał automat(...)wody 250 ml mleka 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli 3 łyżeczki cukru 20 g drożdży 1 jako + odrobinę mleka na glazurę Wszystkie składniki [oczywiście oprócz parówek i jajka] umieścić w automacie do chleba i włączyć program do wyrabiania ciasta -8 . Po wyrośnięciu ciasta wyjąć z automatu.Rozwałkować dość cienko i pokroić w paseczki

Moje domowe kucharzenie
Paszteciki a'la szczecińskie z parówką (drożdżowe, smażone) 119

Ponieważ tradycyjne paszteciki szczecińskie wypełnione są farszem mięsnym, czy też kapustą z grzybami, serem i pieczarkami, a nawet twarogiem z bakaliami. I robi to maszyna... Ja użyłam parówek, których dokładnie nie oblepiałam ciastem, a natomiast owinęłam. I aby nie było zbędnych komentarzy... parówka parówce nie równa, nie musi składać się z samej chemii oraz śladowej ilości mięsa. Naprawdę produkowane(...)zależności od wielkości) 500g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 30g drożdży (świeżych) 250 ml ciepłego mleka/wody  2 jajka 60 roztopionego tłuszczu Dodatkowo: około 10 parówek (mnie z szynki Henryka Kani ) Ponadto: olej do głębokiego smażenia Drożdże pokruszyć do miski, dodać 1 łyżeczkę cukru (przyśpieszy fermentację), około 50 ml letniego mleka/wody i 1 łyżkę mąki. Wszystko razem

Di gotuje
Hot-dog XXL 118

przepis, który pokazuje że hot-dog to nie tylko bułka, parówka i ketchup. Hot-dog XXL to wielka bomba kaloryczna, ale zawiera mnóstwo warzyw. Jest świetnym pomysłem na śniadanie lub kolacje, jeśli mamy ochotę na fast-food’a, który zaspokoi nasz głód. Myślę że po zjedzeniu(...)przyjdzie do głowy, żeby zamówić pizzę;) Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 2 Składniki: 2 bagietki pszenne lub ciemne z ziarnami (po 40 cm) 4 parówki 100 g sera żółtego pomidor ogórek kilka rzodkiewek cebula szczypiorek lub cebulka prażona sałata masłowa (4 – 6 liści) ketchup majonez Przygotowanie: Nagrzać piekarnik do 200 stopni

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasteczka na cieście francuskim z parówką 159

Szybkie i pyszne ciasteczka, które można bez problemu zrobić dla niezapowiedzianych gości. Są naprawdę proste. Wystarczy mieć ze sobą w domu parówkę i ciasto francuskie. U mnie zniknęły w mgnieniu oka, jak będzie u was? Sprawdźcie! Ciasteczka francuskie z parówką Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 7 parówek cienkich (mogą być drobiowe) 3-4 plastry sera żółtego rozmącone jajko rzeżucha(...)przygotować pyszne ciasteczka najpierw należy ciasto francuskie rozłożyć i pokroić w niewielkie kwadraciki. Parówkę i ser żółty także należy pokroić w niewielkie kawałki (takie jak na zdjęciu). Zależy to też od wielkości kwadracików ciasta francuskiego. Na ciasto francuskie kładziemy kawałek parówki, trochę sera żółtego i poszatkowaną rzeżuchę. Całość zwijamy w niewielką kuleczkę, tak, aby z żadnej ze stron wychodziły nasze

Gotuję Testuję
Parówki z szynki w cieście ptysiowo- ziemniaczanym (dofinkowym) 189

pyszne, a ciasto troszkę pracochłonne. Pomyślałam sobie, ze przy okazji można zrobić go więcej, bo idealnie przechowuje się w lodówce i nadaje się do różnych pysznych rzeczy. Tak przygotowane parówki to świetna przekąska na ciepło, jak i po wystygnięciu. Odrobinka świeżych warzyw, czy ulubiony sos i mamy smaczny posiłek. Zaraz mnie ktoś zapyta: parówki? A dlaczego nie - skoro mają(...)Polecam! Masa ziemniaczana (identyczna jak na Dofinki ): 250g ziemniaków sól, pieprz, olej do głębokiego smażenia 65g mąki 40g masła 2 jajka 1/2 szklanki wody szczypta soli Dodatkowo: 2 opakowania parówek z szynki (u mnie Henryk Kania ) Ziemniaki ugotować w mundurkach (najlepiej poprzedniego dnia). Wodę zagotować z masłem i dodatkiem soli. Garnek zdjąć z ognia, wsypać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać

Di gotuje
Bułki Tarantule 146

mąki pszennej 750 1/2 szklanki wody-letniej 1/2 szklanki mleka -ciepłego 8 g drożdży suszonych 2 łyżki masła 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka cukru 1 opakowanie cienkich parówek trochę utartego sera do posypania Wszystkie składniki z listy ( poza parówkami i serem ) , wsypujemy i wlewamy do miski . Masło dodajemy po roztopieniu , ma być płynne ale nie gorące . Całość wyrabiamy(...)rulon i kroimy w kawałki wielkości nieco mniejszej niż docelowe bułki ( bo przecież wyrosną ) . Układamy na lekko poprószonym mąką , papierze do pieczenia . Odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut .Parówki obieramy z celofanowej osłonki , każdą kroimy na trzy części , następnie nacinamy od góry prawie do końca , tak żeby po upieczeniu utworzyły nogi pająka . W bułkach robimy palcem dziurki , wsypujemy

Ogrodnik w podróży
Parówki-Diabełki 136

dużej mierze dzieciakom, ale dorośli także za pewne nie odmówią sobie takiej przekąski. Przy niewielkim nakładzie pracy danie mamy w kilka minut.  Fakt, że osobiście nie przepadam za parówkami, ale moje dzieciaki mogły by je jeść praktycznie co dziennie, więc od czasu do czasu serwuję im taki frykas. Składniki: parówki ( po dwie sztuki na osobę) 10 dag żółtego sera(...)tłuszcz do smażenia ketchup do polania Wykonanie: Parówki obieram ze skórki. Najpierw kroję  wzdłuż na na pół, każdą połówkę kroję na połowy i każdy koniec nacinam do 1/4 długości   Tłuszcz rozgrzewam, wrzucam pokrojone parówki i smażę kilka minut, aż końce się odwiną na boki.  Ser ścieram na tarce. Na talerz nakładam porcję parówek, gorące posypuję tartym żółtym

Bea(u)ty kitchen
Parówki w cieście francuskim 151

Lubicie zjeść coś ciepłego na śniadanie bądź kolację? Dzisiaj polecam Wam przepis na parówki w cieście francuskim. Proste i szybkie do przygotowania.  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 parówek kilka plasterków żółtego sera 2 łyżki ketchupu 1 łyżka sosu z chili 1 roztrzepane jajko Piekarnik rozgrzać do 165°C. Na samym początku ciasto rozwinąć i ułożyć na nim parówki(...)Ciasto podzielić na 5 kawałków. Każdy z nich posmarować sosem (wymieszanym ketchupem i sosem chili), następnie ułożyć parówki i żółty ser - przygotowane kawałki zrolować. Za pomocą noża zrobić na samej górze nacięcia. Przygotowane parówki w cieście posmarować roztrzepanym jajkiem i piec najpierw 20 minut w 165°C, a później 10 minut w 195°C. Podawać z ulubionym sosem. Najlepiej smakują

Ugotować
Parówki z mikrofali 205

składniki dla 2 osób* 6 parówek* 1 nieduża papryka* 2 małe ogórki konserwowe* 1 cebulka* 15 dag żółtego seraSposób wykonaniaParówki obrać z osłonek, przekroić wzdłuż i na pół. Ułożyć na talerzach. Paprykę oczyścić, pokroić w cienkie paseczki i ułożyć na parówkach. Ogórki pokroić w cienkie plasterki, a cebulkę w półplasterki i również ułożyć na parówkach.Ser zetrzeć na tarce(...)parówki i tak przygotowane talerze wstawiać do mikrofalówki na 2-3 min. do rozpuszczenia się sera. Następnie polać ketchupem

Mix smaku
Dżdżownica drożdżowa z parówkami 148

jajka – 3 szt– cukier – 100 g– masło – 50 g– olej – 30 ml– sól – 1 łyżeczkaDODATKOWO :– parówka – 6 szt– chili – szczyptaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :CIASTO:Mąkę przesiewamy do miski.Roztapiamy masło.ZACZYN DROŻDŻOWY:Rozcieramy drożdże z łyżką cukru i łyżką mąki.Dodajemy ciepłego mleka i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia(...)czasami, gdy drożdże są bardzo dobre, wystarczy nawet pół godziny, czasem godzinę a nawet i dłużej. Gdy ciasto już wyrośnie przekładamy je na stolnicę posypaną mąką i zagniatamy ponownie.PLECIONKA: Parówkę podgotowujemy w wodzie z dodatkiem chili.Kawałek ciasta rozwałkowujemy na cienki placek.Układamy na środku parówkę.  Zamykamy ( na bok ). Rozcinamy ( tak by przeciąc parówkę ) w odstępach

Ostra na Słodko