z miesem - 434 przepisów (strona:9/29)

Piernikowa rolada z łopatki wieprzowej, nadziewana owocami 253

Szynka lub schab to najczęściej wybierane fragmenty mięsa na pieczeń wieprzową. Czyste mięso bez przerostów tłuszczowych, zwarte i chude. Ale i mniej szlachetną łopatkę wieprzową da

Karo in the Kitchen
Pierogi z kurczakiem z rosołu – wilgotne i dobrze doprawione 265

Czasami gotuję rosół ze specjalnym przeznaczeniem i wiem, że nie zjemy razem z nim mięsa na którym go gotowałam. Wtedy kurze uda z zupy wyławiam, wyrzucam

Karo in the Kitchen
Pieczony kurczak w maśle – Poulet Rôti au Beurre 285

Francuzi ukochali sobie drób ponad wszelkie inne mięsa – znajdziecie więcej przepisów na przyrządzenie kurczaka po francusku niż po chińsku, tego jestem pewna! Ten kurczak pieczony w

Karo in the Kitchen
Boczek peklowany pieczony – rolada z boczku 888

O wyższości domowych wędlin nad sklepowymi nie trzeba Was przekonywać – to, co samodzielnie zrobione, od początku do końca jest przez nas kontrolowane – niepotrzebne są żadne cuda

Karo in the Kitchen
Weneckie ragù z kaczki – ragù alla veneta 194

We włoskiej kuchni ragù to mięsny sos podawany do makaronu. Ragù z kaczki przygotowuje się na kilka sposobów – z mielonego lub siekanego mięsa, albo z bardzo

Karo in the Kitchen
Chrupiące pałki z kurczaka – bez tłuszczu, z piekarnika 272

Lekko pikantne, mocno doprawione i chrupiące pałki z kurczaka. Wcale nie trzeba kurczaka smażyć w głębokim tłuszczu, żeby uzyskać chrupiącą skórkę ani bardzo długo piec, żeby

Karo in the Kitchen
Dan dan noodles – makaron z wieprzowiną po syczuańsku 195

Chińska kuchnia wydaje się prosta, ale wymaga koordynacji ruchów i mocno rozwiniętego zmysłu planowania. Mimo, że wszystko robi się szybko, najczęściej w woku – chińska kuchnia wcale

Karo in the Kitchen
Gęsty krupnik na wołowinie i żeberkach 158

Krupnik to wspaniała zupa na sezon jesienno-zimowy. Już przy samym jej gotowaniu można się porządnie ogrzać, bo wymaga dłuższej chwili stania przy kuchence. Ten krupnik

Karo in the Kitchen
PIEROGI Z MIĘSEM - DOMOWE, NAJLEPSZE 156

Jaki jest sekret najlepszego ciasta na pierogi? Sekret w tym, że ja z reguły nie trzymam się przepisu ( podobnie jest z naleśnikami), a jakimś trafem zawsze

Calzonella.com
Niesamowity gulasz wołowy – z kociołka, flambirowany 223

Jeśli jesteście fanami klasycznego Boeuf Bourguignon ten wołowy gulasz zachwyci Was jeszcze bardziej – jest pełen skondensowanego, niesamowicie mocnego smaku. Kolor i aromat ma fenomenalny! Wszystko przez

Karo in the Kitchen
Risotto z chorizo, oliwkami i suszonymi pomidorami 263

Nie boję się napisać że to risotto z chorizo to bardzo męski posiłek. Ma zdecydowany, bardzo charakterystyczny smak i zapach, jest ciężkie i okrutnie kaloryczne. Ale

Karo in the Kitchen
Gołąbki z mięsem Ani Starmach 130

Gołąbki to jedno z moich ulubionych dań. Podaję je z ziemniakami i warzywami, surówką. Kilkanaście razy w roku po prostu nie może ich zabraknąć na naszym

Zasmakuj Kuchni
Shoyu ramen drobiowo-wieprzowy – bulion na kurczaku i żeberkach 275

Zdziwicie się pewnie czytając listę składników – tym razem to niewiele przypraw jak na ramen ale gwarantuję Wam, że jego smak jest bardzo mocny i skondensowany. Wszystko

Karo in the Kitchen
Makaron z dynią i suszonymi pomidorami 207

Dynia to bogactwo minerałów i witamin. Większość z nas nie zdaje sobie sprawy na jak wiele sposobów możemy wykorzystać dynię w kuchni. Chyba najpopularniejszym daniem z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Steak Diane. Prawdziwe płonące wołowe steki Diany 181

Istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że nie uda Wam się nigdzie zamówić tak przyrządzonych i podanych steków wołowych. Ale zawsze możecie je zrobić sami! Steki Diany były modne

Karo in the Kitchen