Szynka lub schab to najczęściej wybierane fragmenty mięsa na pieczeń wieprzową. Czyste mięso bez przerostów tłuszczowych, zwarte i chude. Ale i mniej szlachetną łopatkę wieprzową da
Karo in the KitchenCzasami gotuję rosół ze specjalnym przeznaczeniem i wiem, że nie zjemy razem z nim mięsa na którym go gotowałam. Wtedy kurze uda z zupy wyławiam, wyrzucam
Karo in the KitchenFrancuzi ukochali sobie drób ponad wszelkie inne mięsa – znajdziecie więcej przepisów na przyrządzenie kurczaka po francusku niż po chińsku, tego jestem pewna! Ten kurczak pieczony w
Karo in the KitchenO wyższości domowych wędlin nad sklepowymi nie trzeba Was przekonywać – to, co samodzielnie zrobione, od początku do końca jest przez nas kontrolowane – niepotrzebne są żadne cuda
Karo in the KitchenWe włoskiej kuchni ragù to mięsny sos podawany do makaronu. Ragù z kaczki przygotowuje się na kilka sposobów – z mielonego lub siekanego mięsa, albo z bardzo
Karo in the KitchenLekko pikantne, mocno doprawione i chrupiące pałki z kurczaka. Wcale nie trzeba kurczaka smażyć w głębokim tłuszczu, żeby uzyskać chrupiącą skórkę ani bardzo długo piec, żeby
Karo in the KitchenChińska kuchnia wydaje się prosta, ale wymaga koordynacji ruchów i mocno rozwiniętego zmysłu planowania. Mimo, że wszystko robi się szybko, najczęściej w woku – chińska kuchnia wcale
Karo in the KitchenKrupnik to wspaniała zupa na sezon jesienno-zimowy. Już przy samym jej gotowaniu można się porządnie ogrzać, bo wymaga dłuższej chwili stania przy kuchence. Ten krupnik
Karo in the KitchenJaki jest sekret najlepszego ciasta na pierogi? Sekret w tym, że ja z reguły nie trzymam się przepisu ( podobnie jest z naleśnikami), a jakimś trafem zawsze
Calzonella.comJeśli jesteście fanami klasycznego Boeuf Bourguignon ten wołowy gulasz zachwyci Was jeszcze bardziej – jest pełen skondensowanego, niesamowicie mocnego smaku. Kolor i aromat ma fenomenalny! Wszystko przez
Karo in the KitchenNie boję się napisać że to risotto z chorizo to bardzo męski posiłek. Ma zdecydowany, bardzo charakterystyczny smak i zapach, jest ciężkie i okrutnie kaloryczne. Ale
Karo in the KitchenGołąbki to jedno z moich ulubionych dań. Podaję je z ziemniakami i warzywami, surówką. Kilkanaście razy w roku po prostu nie może ich zabraknąć na naszym
Zasmakuj KuchniZdziwicie się pewnie czytając listę składników – tym razem to niewiele przypraw jak na ramen ale gwarantuję Wam, że jego smak jest bardzo mocny i skondensowany. Wszystko
Karo in the KitchenDynia to bogactwo minerałów i witamin. Większość z nas nie zdaje sobie sprawy na jak wiele sposobów możemy wykorzystać dynię w kuchni. Chyba najpopularniejszym daniem z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że nie uda Wam się nigdzie zamówić tak przyrządzonych i podanych steków wołowych. Ale zawsze możecie je zrobić sami! Steki Diany były modne
Karo in the Kitchen