Uwielbiam curry i robię je na wiele sposobów, korzystając z warzyw które są dostępne sezonowo. Zielona pasta curry zrobiona jest z zielonych papryczek chili, imbiru, czosnku
Karo in the KitchenTen sos jest bardzo szybki i nieskomplikowany. Jednocześnie bardzo charakterny, zdecydowany i wykwintny. Nie da się go popsuć, przedobrzyć, nie doprawić. Suszone pomidory i niebieski pleśniowy
Karo in the KitchenBaba ziemniaczana to tradycyjny przysmak z Białorusi. U nas najbardziej popularna jest na Podlasiu i Suwalszczyźnie, ale znana i lubiana wszędzie – w każdym rejonie Polski jest
Karo in the KitchenTo curry jest przyjemnie pikantne, ale nie pali i jego jedzenie nie boli. Jest też niesamowicie kremowe i świeże – mleko kokosowe i sok z limonki to
Karo in the KitchenTo nie jest lekka pozycja domowego menu ale nie można non stop jeść tylko i wyłącznie ultrazdrowo, prawda? Danie zawiera dużo tłuszczu i jest dosyć ciężkie
Karo in the KitchenPrzepis na pikantną sałatkę z ryżem i kurczakiem. Składniki: podwójna pierś kurczaka torebka ryżu parboiled mała czerwona papryka puszka ananasów puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 4
e-PrzepisyKulinarneNajlepsze potrawy? Mają mało składników, a wiele smaku. Tak jak to risotto z boczkiem i zielonym groszkiem. Słodycz groszku i słona wędzonka, kremowe i wyraźne. Słodko
Karo in the KitchenPrzepis na smaczną i tanią sałatkę z ziemniakami, ogórkami małosolnymi i parówkami. Składniki: 5-6 średnich ziemniaków cebula 4 ogórki małosolne puszka kukurydzy 4 cienkie parówki
e-PrzepisyKulinarneGulasz wołowy z warzywami 500-600 gram wołowiny 5-6 marchewek kawałek selera 1 pietruszka 2 duże cebule 2 ząbki czosnku masło lub masło klarowane olej
Kuchnia smakówTa kanapka spokojnie zaspokoi duży, obiadowy głód. To inny, nowy sposób na wykorzystanie pysznego, wołowego steka. Wysmażony w najlepszy możliwy dla wołowiny sposób – czyli medium rare
Karo in the KitchenKurczak w nieco innej wersji – w kremowym sosie, z grzybami. Aromatyczny od lekkich, duszonych porów, gładki i kremowy od śmietanki. Szybki i syty obiad – w całości
Karo in the KitchenSałatka, która świetnie sprawdzi się jako lunch do szkoły czy pracy. Składniki: 250 g makaronu penne albo innego ulubionego duża pierś z kurczaka pół puszki kukurydzy
e-PrzepisyKulinarneByć w Grecji i nie zjeść Σουβλάκι to jak pojechać do Włoch i nie zjeść pizzy. Nie ma opcji. Jeśli ich nie próbowaliście, a macie ochotę
Karo in the KitchenPierogi w naszym domu jemy ze wszystkim – czasami to kombinacje znane, jak mięso z rosołu i kiszona kapusta. Klasyczne – jak pierogi ruskie, czy najszybsze – z truskawkami
Karo in the KitchenCzy ekstra chrupiący kurczak wymaga smażenia w głębokim tłuszczu? Albo specjalnych marynat? A może dodatkowej warstwy panierki? Nie. Chrupiące skrzydełka kurczaka potrzebują tylko dwóch dodatkowych składników
Karo in the Kitchen