Ta domowa wędlina łączy w sobie dwa podstawowe sposoby peklowania – na sucho (w przyprawach nadających smak) i na mokro (w solance z solą peklującą). Z powodzeniem
Karo in the KitchenPolecam prosty przepis na aromatyczny boczek gotowany z przyprawami. Idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Składniki: kawał chudego boczku (mój chudy nie był, ale też smaczny
e-PrzepisyKulinarneChińczycy uwielbiają ciemne, głębokie w kolorze i aromacie glazury. Mięso poddawane jest szybkiej obróbce cieplnej, zostaje upieczone idealnie, ale jest przede wszystkim soczyste, miękkie i bardzo
Karo in the KitchenKuchnia Stanów Zjednoczonych to nie tylko hamburgery. To przede wszystkim kuchnia napływowych mieszkańców Nowego Świata. Warto co jakiś czas się w nią zagłębić. Jak w miskę
Karo in the KitchenIndyk jest zdecydowanie zdrowszy od wieprzowiny, bo jest chudszy i bardziej bogaty w białko. Klopsiki z indyka w smaku nie ustępują tym wieprzowym ani tym zrobionym
Karo in the KitchenTen gulasz to miła odmiana od klasycznych, mocno zawiesistych wersji z tłustym, śmietanowym sosem. Jest lekki i ożywczy, a przez użycie ciecierzycy — bardzo sycący i dodatkowo
Karo in the KitchenPâté de foies de volaille – szybki pasztet z kurzych wątróbek. Bez pieczenia, bez kąpieli wodnej, bez dodatku jajek. Prosty, nieziemsko pyszny, bardzo elegancki. Pasuje zarówno na
Karo in the KitchenDanie restauracyjne. Idealne na niedzielny wykwintny obiad lub jako potrwa świąteczna. Wymaga większej uwagi, rozplanowania pracy i szybkości działania, ale odwdzięczy się wszystkim tym, co w
Karo in the KitchenSzybki obiad, lunch albo obiadokolacja. Lekka, zdrowa, pełna smaku. Koreańskie bulgogi – cieniutko pokrojona wołowina w słodko-pikantnej marynacie. Podana z makaronem ryżowym i sałatką z ogórków
Karo in the KitchenJesień to pora gulaszy. Mocno rozgrzewających, sycących na długo, jednogarnkowych kombinacji mięsa, warzyw i ziół. Ten gulasz z karkówki jest mocno jarzynowy i delikatny – mięso pozostaje
Karo in the KitchenNajbardziej polskie danie obiadowe. Klasyk klasyków. Złoty i chrupiący z zewnątrz, pysznie soczysty w środku. Kotlet schabowy w kanonie kuchni polskiej rządzi nieprzerwanie od początku dziewiętnastego
Karo in the KitchenGulasz pachnący lasem. Mocno aromatyczny, kryje w sobie bogaty smak grzybów, wędzarniczego dymu, przypraw i ziół. Jesienną porą taki gulasz będzie idealnym, bogatym daniem na obiad
Karo in the KitchenLato się skończyło, sezon grillowy podobno też się już skończył. Niekoniecznie. Nowoczesne piekarniki elektryczne wyposażone są w większości w funkcję grillowania. Używaliście jej? Mój sposób na
Karo in the KitchenJeden z tych obiadów na szybko. Na usmażenie dwóch steków, naszykowanie sałaty i szparagów nie potrzebujecie więcej niż 20 minut. Wróciliśmy z rowerów. Zmęczeni. To była
Karo in the KitchenKremowy cytrusowy sos do makaronu? Dlaczego nie! Ten bardzo ożywczy w smaku sos jest szybki, delikatny i niesamowicie inny od wszystkiego, co do tej pory jedliście
Karo in the Kitchen