z miesem - 434 przepisów (strona:22/29)

Tatar – klasyczny befsztyk tatarski z sardynką i włoskimi dodatkami 257

Mielony, skrobany, siekany. Tatara albo się nienawidzi, albo się kocha. To najbardziej bliski naturze sposób jedzenia mięsa – dla jednych zupełnie nie do przyjęcia, dla innych – przysmak

Karo in the Kitchen
Makaron tagliatelle z sosem bolońskim (Tagliatelle con ragù alla bolognese) 188

Makaron tagliatelle z sosem bolońskim (Tagliatelle con ragù alla bolognese) Dzisiaj podsyłam Wam przepis i biorę się za pisanie o słynnym włoskim sosie (który nie do

Pełny talerz
Surf & Turf – stek wołowy i krewetki z rustykalnymi ziemniakami 189

Surf and turf to połączenie w głównym daniu mięsa (najczęściej wołowiny) i czegoś, co pływało – krewetek, ryb, homara, małży, przegrzebków, etc. Najbardziej znane połączenie to pieczony

Karo in the Kitchen
Kurczak can-can – pieczony na puszce, z warzywami korzeniowymi 149

Na pewno znacie metodę pieczenia kurczaka na butelce. A czy znacie tą, która do pieczenia wykorzystuje puszkę zamiast butelki? Jeśli nie, to przeczytajcie jakie ma plusy

Karo in the Kitchen
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 182

Kruche i delikatne, kremowe i tak jak lubię – nie za słodkie. Ciasto na pożegnanie truskawkowego sezonu. Przez tegoroczne suche lato truskawki towarzyszyły nam od połowy maja

Karo in the Kitchen
Jajka w kokilkach, zapiekane ze szpinakiem 183

Ciepłe śniadanie, lunch albo kolacja w 25 minut. Jajecznicę robi się szybciej, ale zapiekane jajka… Są proste. Sycące. Ze szpinakiem i gałką muszkatołową nabierają nowego wymiaru

Karo in the Kitchen
Soczyste burrito 200

Bez bicia przyznam, że nie jestem fanem meksykańskiego jedzenia. Po pierwsze- nie mój zestaw produktów, po drugie- najczęściej to to ciężkie, smażone, skąpane w tłuszczu, mimo

Karo in the Kitchen
Fasolka. Prosto, bez sensacji 167

Lubicie fasolkę po bretońsku? Ja uwielbiam. Syte i pachnące danie. Nieczęsto jednak gości na naszych stołach z powodu częstych późniejszych sensacji gastrycznych. To teraz spróbujcie przygotować

Karo in the Kitchen
Poranne chorizo 141

Słońce na zewnątrz, słonecznie wewnątrz. Kilka dni temu swoją premierę miał pyszny, rustykalny chleb. W lodówce pałęta się hiszpańskie, mocno paprykowe chorizo. A od dziś już

Karo in the Kitchen
Piersi kurczaka- pieczone w chipsach 24849

Jak często zdarza Wam się jeść piersi z kurczaka? Podejrzewam, że robicie je przynajmniej raz w tygodniu. Kiedy już Wam się znudzą w wersji panierowanej bułką

Karo in the Kitchen
Steki. I sos z marynowanego pieprzu 155

Moje pierwsze steki? Nikt mnie nie uczył. Czytałam, szukałam. Praca na pół gwizdka za najniższą krajową, wynajmowane mieszkanko bez normalnej kuchni, z pożyczoną, miniaturową kuchenką elektryczną

Karo in the Kitchen
Pikantny kurczak- z masłem orzechowym i imbirem 203

Mięso z kurczaka lubi mocne i agresywne marynaty. Świetnie byłoby, gdyby tak naszykowane przechowywać przed pieczeniem około 24 godzin. Tutaj jest dodatkowo pieczone w marynacie, co

Karo in the Kitchen
Empanadas 117

Pierogi. Pierożki. Empanadas. To popularne danie z Ameryki Południowej jest może i czasochłonne, ale warto się za nie zabrać. Obiecuję Wam, że to nie będzie Wasz

Karo in the Kitchen
Szynka z rękawa 2w1 222

Soczysta i mocno aromatyczna. Krucha i pachnąca jałowcem. Idealna jako pieczeń na obiad, a po wystudzeniu i pokrojeniu – genialna jako wędlina na kanapki. Tą szynkę robię

Karo in the Kitchen
Pulled pork- ciągnięta wieprzowina 220

Wyczesane mięsko. Miękkie i pełne smaku. Rozpływa się w ustach. Podlane aromatycznym domowym sosem BBQ jest idealne do soczystych kanapek, które świetnie zastąpią regularny obiad. Robi

Karo in the Kitchen