Fasolka to świetne źródło białka i błonnika – w takim wydaniu to pyszna i lekka potrawa ze śródziemnomorskim sznytem. Możecie sami ugotować fasolkę albo jeszcze szybciej – wykorzystać
Karo in the KitchenKaszotto jest w naszym domu od ponad roku, często zjadamy je na obiad lub mniejszą porcję na kolację. Niezwykle zdrowe połączenie kaszy z warzywami i czasem
Gotowanie i blogowanieCzasy studiów i stawiania pierwszych kroków we własnej kuchni dawno za mną – już podczas pierwszego roku nauki na wyższej uczelni starałam się sama prowadzić dom, gotować
Karo in the KitchenPyszne, lekkie i pięknie prezentujące się pulpeciki z piersi kurczaka, w delikatnym sosie koperkowym. Artykuł Pulpeciki z piersi kurczaka w sosie koperkowym pochodzi z serwisu .
NiePieprz.plTen gulasz z soczewicy to pochwała prostoty – do jego zrobienia potrzeba tylko kilku podstawowych i niedrogich składników. Sam przepis jest banalny – nie wymaga użycia wielu technik
Karo in the KitchenPrzy przepisach na wybitnie ‚kurczakowe’ zupy, czyli bulion drobiowy i na złoty rosół , używam mięsa pieczonego kurczaka. Ostatniego dużego, zagrodowego kurczaka jedliśmy przez trzy dni – pierwszego
Karo in the KitchenNie macie pomysłu na obiad? W roli głównego dania świetnie sprawdzą się szybkie szaszłyki z piersi kurczaka – mocno doprawione, glazurowane w sosie BBQ i naszykowane w
Karo in the KitchenNie jestem i nigdy nie byłam szczególną fanką ciężkich, tłustych i piekielnie ostrych meksykańskich dań typu chili con carne, gorditas, zapychających mieszanek fasoli i ryżu, kukurydzianych
Karo in the KitchenTa zupa to klasyczny przykład na to, że można cały – wartościowy, pyszny i sycący obiad – podać z jednego garnka. Gęsta od warzyw zupa pomidorowa we włoskim
Karo in the KitchenSałatka zrobiła furorę na imprezie – nieźle się prezentuje ale jeszcze lepiej smakuje Składniki: na dużą miskę, sałatka wystarczyła na imprezę na 12 osób. 500 g
rozgotowanaPyszna sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską w sosie czosnkowym jest lekka i pożywna. Idealna na grilla, imprezę czy jako lunch do pracy. [embed]https://youtu.be
e-PrzepisyKulinarneKurczak jest jednym z najpopularniejszych składników w kuchni chińskiej. Chińczycy używają wszystkich części kurczaka – również kurzych rapek a nawet grzebieni, aby przygotować naprawdę pyszne dania. Mięso
Karo in the KitchenGołąbki z włoskiej kapusty to żadna nowość. Nowością jest to, jak naszykowałam nadzienie i co do niego dodałam. Zjedliśmy po pierwszej porcji i wmurowało nas w
Karo in the KitchenTajska klasyka czyli smażony makaron – koncertowe połączenie słoności, słodyczy i pikanterii z odrobiną kwasowości. Makaron można w ten sposób usmażyć z wykorzystaniem kurczaka, krewetek, tofu lub
Karo in the KitchenPamiętacie przepis na włoską kiełbasę ? Te włoskie klopsy są równie aromatyczne. Miękkie i soczyste, nie wymagają wiele pracy – pieką się w piekarniku a nie smażą. Do
Karo in the Kitchen