z mascarpone - 5500 przepisów (strona:166/367)

Tarta ciasteczkowa z bananami, toffi i bitą śmietaną (Banoffee pie) 125

gotowej masy krówkowej lub dulce de leche 3-4 banany 1-2 łyżki soku z cytryny 250 g śmietany kremówki 36% (schłodzonej przez min. 10 godzin) 125 g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie) starta na tarce deserowa lub gorzka czekolada albo kakao do posypania Banany obrać pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny(...)Masę krówkową rozsmarować na ciasteczkowym spodzie. Schłodzić przez godzinę. Na masie rozłożyć plasterki bananów. Kremówkę i mascarpone przełożyć do masy miksera. Miksować na niewielkich obrotach aż się połączą, następnie ubić na sztywno. Śmietanę rozłożyć na bananach posypać startą czekoladą lub kakao. Smacznego

Pełny talerz
torcik malinowy "wiosenny ogródek" 143

szklanka mąki pszennej 1/3 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia zielony barwnik spożywczy na krem: 330 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 300 g konfitury malinowej 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 150 g czekolady deserowej kwiatki z opłatka 1/2 szklanki wystudzonej herbaty Robienie tortu najlepiej zacząć od przygotowania płotka z czekolady. Czekoladę(...)później będziemy je kruszyć). Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na trzy blaty. Nasączyć je herbatą. Zielony biszkopt pokruszyć drobno.  Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie dodać mascarpone i ubijać aż masa z powrotem zgęstnieje. Dodać 3 łyżki konfitury z malin.  Na paterze ułożyć dolny biszkopt i zapiąć wokół niego obręcz. Posmarować połową pozostałej konfitury i wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
BABECZKI CZEKOLADOWE Z KREMEM ORZECHOWYM 209

olej. Wbić jajko, dodać olejek migdałowy i wsypać cukier. Wymieszać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao. Całość zmiksować mikserem do uzyskania jednolitej masy.W osobnej miseczce umieścić serek mascarpone, wymieszać z masłem orzechowym i cynamonem. Foremkę ze specjalnymi otworami wysmarować tłuszczem. Dać łyżkę ciasta do każdego otworu. Następnie dołożyć nadzienie z mascarpone i zakryć kolejną porcją ciasta. Można też

kuchniabellissima.wordpress.com
Mój urodzinowy tort czekoladowy 173

cukru , łyżeczka proszku do pieczenia * biszkopt ciemny - 3 jajka, 3/4 szklanki mą ki pszennej, 1/3 szklanki kak ao, pół szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia * 500ml śmietany kremówki * 250g mascarpone  * 2 łyżki cukru pudru  * dżem morelowy  * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny  * 3 łyżki cukru * czekoladowe ozdoby do dekoracji * ganache : 100ml śmietany kremówki, 2 00g gorzkiej(...)Podobnie przygotować ciemny biszkopt. Każdy przekroić na 3 blaty. W rzątek wymieszać z cukrem i s okiem z cytryny. Namaczać biszkopty. Każdy przekładać dżemem i kremem z kremówki i mascarpone z cukrem pudrem. Na zmianę jasny i ciemny blat. Cały tort pokryć kremem i odłożyć na godzinę do lodówki. Przygotować polewę, przestud zić i oblać boki. Ciasto schło dzić

Magiczne Życie Marty
Ciasto Leśny Mech 125

tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 200 g cukru 300 ml oleju 1 łyżka olejku wanilinowego 350 ml śmietanki 30% 500 g mascarpone  sok  z 1/2 cytryny 1-2 łyżeczki cukru pudru ziarenka z owocu granatu (1 sztuka) Wykonanie: Szpinak rozmrażamy, odsączamy maksymalnie z wody. Jeżeli jest potrzeba odprowadzamy wodę smażąc(...)pozbywając go stożka. Następnie pozostałą  równą już część dzielimy wzdłuż na połowę tworząc tym samym dwa proste okrągłe blaty i jeden stożek. Śmietankę ubijamy. Do ubitej dodajemy porcjami mascarpone, a następnie gdy połączą się nam składniki dodajemy powoli sok z cytryny i 1-2 łyżeczek cukru pudru.  Mając gotowy krem i blaty składamy ciasto: 1 BLAT + KREM

W Moim Magicznym Domu
bananowa rolada z kremem mascarpone 151

szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 250 g serka mascarpone ponadto: 200 g karmelu (1/2 puszki z Gostynia) 2 duże banany Jaja ubić z dodatkiem wody i z cukrem. Delikatnie wmieszać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wylać na wyłożoną(...)upieczeniu przełożyć na czystą ściereczkę bawełnianą, odkleić papier i jeszcze ciepły biszkopt zwinąć w roladę. Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier puder i sok z cytryny. Wymieszać z mascarpone. Banany obrać, pokroić i plasterki. Karmel przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć, wyłożyć krem. Wzdłuż wycisnąć paski karmelu, pomiędzy nimi ułożyć plasterki bananów. Delikatnie zwinąć roladę

6niebo
Kostka z brzoskwiniami i solonymi orzeszkami ziemnymi 376

pieczenia formy o wym. 25x36cm. Piec około 30-35 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem:   500 ml śmietany 36%,  250g serka mascarpone,  puszka brzoskwiń (800g),  100g solonych orzeszków ziemnych,  3 łyżki rodzynek,  3 łyżki cukru pudru. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i serka mascarpone. Dodać

Z miłości do słodkości
Czekoladowe ciasto migdałowe Cookie Monster | bez glutenu / mąki / białego cukru | 150

kakao 2 łyżki mleka (najlepiej roślinnego) lub wody Olej/masło do wysmarowania tortownicy Dowolna mąka do obsypania tortownicy Dekoracja: 1 puszka mleczka kokosowego (stała część) 1/2 opakowania serka mascarpone (ok. 130g) Opcjonalnie jakieś słodzidło - miód, stewia, ksylitol, cukier kokosowy/trzcinowy Barwniki: niebieski, czarny Ciasteczko/ciasteczka (może być domowe owsiane lub sklepowe) Przygotowanie: Jajka ubijamy przez 5 min. z cukrem. Następnie dodajemy kakao(...)masy i ponownie miksujemy. Przekładamy masę do posmarowanej odrobiną dowolnego oleju lub masła formy obsypanej dowolną mąką. Pieczemy ok. 30 min. w 180 stopniach. Mleczko kokosowe ubijamy z serkiem mascarpone i opcjonalnie ze słodzidłem. Odkładamy część masy do mniejszej miseczki - na oczy i usta. Do większej części dodajemy barwnik niebieski i ubijamy. Do szprycy nakładamy masę i robimy "włosy

Czarnawisienka
Babeczki czekoladowe z kremem czekoladowym 122

łyżki kakao 1 łyżka kawy zbożowej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka  150 ml mleka  Czekoladowy krem: 100 gram mlecznej czekolady  200 gram mascarpone  2 łyżki cukru pudru  kuleczki do dekoracji Masło rozpuszczam i studzę. Do miski przesiewam mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, kawę zbożową. Jajka, mleko i masło mieszam(...)mieszam. Surowe ciasto przelewam do foremek na muffiny i piekę babeczki przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Babeczki studzę.  Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Mascarpone miksuję z czekoladą i cukrem pudrem. Gotowy krem przekładam do rękawa cukierniczego i dekoruję nim babeczki. Posypuję kolorowymi posypkami.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Tort Raffaello 184

podłogę z wysokości 40 cm. Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 300 ml śmietanki 36% 250 ml śmietanki kokosowej 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych Śmietanka kokosowa: co najmniej 2 dni wcześniej mleko kokosowe w puszce wstawiamy do lodówki. Po tym czasie delikatnie otwieramy mleko, śmietankę zbieramy łyżką a oddzieloną wodę(...)dodajemy pokruszoną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty, następnie dokładnie mieszamy, aż powstanie gładki sos. Przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia do schłodzonego sosu dodajemy mascarpone i miksujemy na najwyższych obrotach do otrzymania gęstego kremu, dodajemy wiórki i jeszcze chwilkę mieszamy. Dodatkowo: 75 g płatków migdałów 30 g wiórków kokosowych pralinki  Raffaello Płatki migdałów, przesmażyć

kulinarnyswiatdomi
Kopiec kreta z frużeliną malinową i kremem waniliowym 171

łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Frużelina malinowa 300 g malin * 4 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny spożywczej Krem waniliowy 300 ml śmietany kremówki 200 g mascarpone 50 g raspberry flavoured fudge ** 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Ciasto Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Przesiewamy przez sito i odstawiamy(...)wydrążony spód ciasta i wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia frużeliny. Krem waniliowy Do śmietany dodajemy pastę waniliową, cukier i ubijamy na sztywną, puszystą masę. Śmietanę łączymy z mascarpone i dodajemy groszki malinowe. Tak przygotowany krem wykładamy na frużelinę, tworząc kopiec. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem, lekko dociskając. Ciasto chłodzimy w lodówce. * użyłam mrożonych malin ** są to miękkie, słodko -kwaskowe, bardzo

Wędrówki po kuchni
Podwójny tort dla Tymka 127

smakował! Składniki : * dwa biszkopty z tego przepisu - jeden z 6 jajek i jeden z 3 czyli z połowy składników  * słoik dżemu wiśniowego  * 800ml śmietany kremówki * 250g serka mascarpone  * 4 łyżki cukru pudru * polewa -300g cukru, 200g mleka skondensowanego słodzonego, 7150ml wody, 2 łyżki żelatyny, 120l wody, 300g białej czekolady  * zielony i pomarańczowy barwnik sp ożywczy(...)czekoladowe literki oraz ozdoby na tort Przygotowanie : Każdy biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat posmarować dżemem. Ubić kremówkę z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Nało ż yć trochę kr emu na dżem. Tak samo przyg otować drugi blat. Na trzeci na łożyć tylko krem. Wyrównać dobrze cały tort i na pó ł godziny wstawić do zamrażarki. Tak przygotować drugi

Magiczne Życie Marty
Galaretki z wkładką 114

wkładką owocową. Fantastyczne. Oczywiście zrobię też galaretę na słono niebawem. Też dzięki tym pojemniczkom będzie wyglądała czadowo     Składniki: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka kiwi 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka żelatyny 200 ml śmietany 30% 3 truskawki 1 kiwi Galaretki przygotowałam według instrukcji na opakowaniu. Wystudziłam. Gdy były chłodne i zaczęły tężeć na dno foremek(...)kilka truskawek na prośbę synka Zalałam galaretkami o smaku takim jak owoce. Wstawiłam na 30 minut do zamrażalnika. Śmietanę przelałam do miski, zmiksowałam. Dodałam cukier puder i serek mascarpone. Miksowałam dalej dodając wąskim strumieniem żelatynę rozpuszczoną w 3 łyżkach gorącej wody. Wyjęłam galaretki z owocami i nałożyłam na nie śmietanowy ser. Umieściłam z powrotem w zamrażalniku na 30 minut

MojaQchnia.pl
Tort czekoladowo-truskawkowy 167

robisz torty??? Składniki: Biszkopt: 7 jajek 7 łyżek mąki 1/2 szkl. cukru szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 g śmietany 36% 250 g mascarpone 2 tabliczki gorzkiej czekolady 1/3 szkl. cukru Warstwa truskawkowa: 200 g mrożonych truskawek (*mogą być też świeże) 200 g śmietany 36% 1 galaretka truskawkowa 400 ml wrzątku  Poncz:  kubek zaparzonej(...)kroimy biszkopt na 3 blaty (mój nie wyrósł jak trzeba, dlatego przekroiłam na 2 i dopiekłam jeszcze dodatkowy, niski biszkopt). Krem: Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy mascarpone i krótko miksujemy. Do osobnej miski odkładamy 5-6 łyżek kremu (do dekoracji), a do reszty dodajemy rozpuszczone w kąpieli wodnej i przestudzone czekolady. Miksujemy tylko do połączenia składników w jednolitą

Kolorowy Przepisownik
Deser ciasteczkowo- truskawkowy 156

pyszny deser z kremem ciasteczkowym i musem truskawkowym. Deser ucieszy niejedno podniebienie. Warto go przygotować.  SKŁADNIKI: 5 wafelków Lusette smak mleczny , 250ml śmietany 30%, 4 łyżki serka mascarpone, 200g truskawek świeżych lub mrożonych, 2 łyżeczki cukru, PRZYGOTOWANIE: 1. Cztery wafelki kruszę w pył. Połowę wsypuję na dno pucharków. 2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję serek mascarpone. Ubijam. Trzy

Tradycyjna kuchnia Kasi