smaku popularny batonik Kinder Country. Czekolada mleczna i biała, prażona pszenica i herbatniki, to wszystko czego potrzebujecie aby wykonać ten przysmak:) 5 godzin 1 blaszka składniki: 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 250 g herbatników 2 mleczne czekolady 2 białe czekolady 3 szklanki prażonej pszenicy z miodem wykonanie: Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 200 ml śmietany kremówki ubić(...)Dodać mascarpone i wystudzoną czekoladę. Wsypać 3 szklanki prażonej pszenicy i pomieszać łyżką. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostała kremówkę ubić na sztywno. Dodać do niej przestudzoną czekoladę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Układać na nim herbatniki obok siebie. Nałożyć na nie masę białą, przykryć ponownie herbatnikami. Wylać masę z mleczną czekolada i udekorować prażoną pszenicą. Ciasto schłodzić
Ania i Marcin gotująłyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 400ml słodkiej 30% śmietanki 1 szklanka mleka w proszku 200g białej czekolady 50ml likieru orzechowego 250g serka mascarpone 200g orzeszków ziemnych niesolonych Poncz: 50ml soku z czarnej porzeczki 50ml przegotowanej, schłodzonej wody Masa maślana: 300g masła 82% 1 jajko 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego(...)wstawiamy na noc do lodówki. Kolejnego dnia, przed przełożeniem tortu krem przekładamy do misy miksera i ubijamy do momentu utworzenia się na powierzchni nieregularnych, trwałych kształtów. Dodajemy serek mascarpone, miksujemy. Orzeszki ziemne drobno siekamy, prażymy kilka minut na suchej patelni często mieszając i zimne dodajemy do kremu. 4. Przełożenie: Biszkopty przed nałożeniem kremu nasączamy mieszanką soku z wodą. Biszkopt orzechowy
Kuchnia w czekoladziemłotkowany- 4 ziarenka sól himalajska- 1 łyżeczka ryż basmati- 200gram groszek- 50 gram cebula- 50 gram bulion wołowy- 1litr marchewka- 1 sztuka por- 1 sztuka pietruszka- 1 sztuka ser mascarpone- 100 gram whiskey ,, ballantine's"- 50ml sos sojowy- 10 ml miód- 4 łyżki papryczka pepperoni- 1 mała suszone sok z ananasa - 1 puszka oliwa z oliwek - 3 łyżki czosnek(...)wyjmujemy łososi z pieca, nastawiamy piekarnik na 160 stopni, smarujemy naszym sosem i posypujemy pieprzem i solą, wrzucamy na 8 minut, podgrzewamy wszystko, zaś do zagęszczenia sosu dodajemy mascarpone. Gotowe!!! Smacznego
pichcisztourozmaicać różnymi dodatkami , a smak sam się broni , więc do kawy w sam raz . Składniki ( na blaszkę 32 cm ) 2 kubki śmietany po 200 ml 1 kubek mascarpone 6 łyżek miodu 30 batoników Monte snack 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru ( do kawy ) kakao do ozdoby Wykonanie Do miski wlewamy śmietanę(...)miksuję ją na sztywną masę , następnie dodaję serek mascarpone , oraz miód , wszystko razem dokładnie mieszam , tak aby serek bardzo dobrze się rozpuścił . Jak śmietanę mamy ubitą , zaparzamy kawę dodajemy odrobinę cukru , do naszej blaszki wykładamy pierwszą warstwę batonów i nasączamy je nasza wcześniej zaparzoną kawą , następnie wykładamy masę śmietanową i drugą warstwę batonów i drugą warstwę śmietany , kiedy mamy ciasto
Mój Smaktakie szybkie i boskie małe co nie co! Kiedy nasi goście oczekują dań głównych, nie tylko rozmawiają, ale również raczą się przekąskami. Składniki wytrawne ciasteczka o ziołowych smakach ser mascarpone wędzony łosoś twarożek szczypiorek czosnek sól himalajska różowa żurawina czarny sezam, opcjonalnie czarnuszka Kiedy mamy mało czasu, ta przekąska uratuje nam życie. Jest smaczna i estetyczna. Zdrowa! Najpierw przygotowujemy pasty(...)Mascarpone ucieramy z łososiem na krem,najlepiej w robocie. Twarożek ucieramy z pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Pasty wkładamy do szpryc i dekorujemy nimi wytrawne ciastka. Posypujemy na koniec szczypiorkiem, pieprzem i dodajemy żurawiny, posypujemy czarnuszka lub czarnym sezamem. Szybka, pyszna i pięknie podana przekąska, gotowa! Taki mały szczegół spotkania, ale niezwykle pożądany przez każdego! Smacznego! UWAGA! Dla moich
Z Kuchni Do KuchniCzas gotowania 1 hr 45 min Czas przygotowania 2 hr 15 min Ingredients 200 g zbożowych ciastek * 60 g masła Masa serowa 750 g twarogu 250 g mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 230 g cukru 5 jajek 40 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka pasty waniliowej Żelka z mango 500 g mango z puszki ** 3 łyżki soku z cytryny(...)wymiarach 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową przekładamy do tortownicy i równomiernie rozprowadzamy, dokładnie dociskając do spodu. Wstawiamy do lodówki. Masa serowa Twaróg mielimy trzykrotnie. Dodajemy mascarpone, śmietankę, cukier, mąkę ziemniaczaną i pastę z wanilii. Miksujemy do połączenia się składników. Nie przerywając miksowania dodajemy stopniowo po jednym jajku i mieszamy do połączenia się składników. Tak przygotowaną masę wykładamy
Wędrówki po kuchniNapisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Biszkopt 7 jajek 127 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Krem ajerkoniakowy 250 ml ajerkoniaku * 500 g serka mascarpone 350 ml mleka 6 żółtek 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 80 g cukru 2 łyżeczki żelatyny ** Krem maślany 230 g masła 120 g cukru pudru 1/2 łyżeczki(...)budyń. Do mieszania użyłam trzepaczki. Wolnymi ruchami mieszałam masę, co zapobiegło powstawaniu grudek. Tak przygotowany budyń odstawiamy do wystudzenia, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki. Do miski przekładamy mascarpone i ucieramy. Nie przerywając miksowania dodajemy po łyżka po łyżce budyń. Mieszamy do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu. Krem maślany Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem i pastą waniliową
Wędrówki po kuchniPrzepisów na tiramisu znam mnóstwo, ale myślę, że wybrałam jeden z lepszych :) Jest to deser składający się z nasączonych kawą biszkoptów i przełożonych kremem z serka mascarpone. Podaje się je mocno schłodzone i jest idealne na upalne dni. Bardzo polecam :) Tiramisu 6-7 łyżek amaretto 4 jajka 2/3 szklanki cukru 500 g serek mascarpone 2 paczki długich biszkoptów kakao dobrej
Biały fartuszekBiszkopty przełożone kremem z mascarpone oraz owocami. Letnia odmiana tiramisu. Najlepiej smakuje z truskawkami, malinami i borówkami. Z przepisu wychodzi duża porcja (wysoka tortownica o średnicy 26 cm). 2 opakowania podłużnych biszkoptów (2 x 200 g) 1 kg sera mascarpone 9 żółtek 3/4 szklanki cukru ok. 700 g owoców (truskawek, malin, borówek) 50 g mlecznej czekolady 1 szklanka syropu
Bullioregionalną i dlatego dzielę się z Wami tym oto przepisem. Składniki spaghetti nr 4 LUBELLA olej kokosowy , masło, oliwa z oliwek borowiki brązowe pieczarki mleko kokosowe lub serek mascarpone lub śmietana sól różowa himalajska i czerwony pieprz (może być zwykła sól i może być zwykły pieprz) koniecznie świeży lubczyk opcjonalnie wytrawne czerwone wino kuchenne do podlania duszących się grzybów(...)pieprzymy. Dusimy do miękkości ,aż pojawi się charakterystyczny sok. Podlewamy winem i czekamy aż odparuje. Przyprawiamy wedle uznania. Miksujemy na pulpę. Podgrzewamy w garnku jeszcze trochę dodając albo serek mascarpone albo mleko kokosowe albo śmietanę, miksujemy na gładko. Odstawiamy na bok. Brązowe pieczarki szatkujemy, ja robię to szybko w robocie. Dusimy na patelni na maśle. Pieczarki nie potrzebują dużo czasu
Z Kuchni Do Kuchnipapryki. Nieco ją zmodyfikowałam, jest pyszna, a jej kolor po prosty zachwyca. Zapraszam. Krem z papryki Czas przygotowania: Składniki: 5 dużych żółtych papryk 1000 ml bulionu 125 g mascarpone 2 ziemniaki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonego kuminu rzymskiego 1-1,5 łyżeczki kurkumy oliwa z oliwek do smażenia sól 1 kawałek chorizo (paprykowa hiszpańska kiełbasa) Wykonanie(...)cebulę. Pod koniec wrzucamy na chwilę posiekany czosnek. Zawartość patelni przekładamy do garnka z bulionem. Upieczoną paprykę wraz z sosem dokładnie blendujemy i dodajemy do zupy wraz z mascarpone. Dodajemy przyprawy. Gdy ziemniaki będą miękkie całość blendujemy. Chorizo kroimy w plasterki, smażymy na suchej patelni. Gdy tłuszcz się lekko wytopi przekładamy je do zupy
Kulinarne przygody Gatitygałką ulubionych lodów waniliowych! SKŁADNIKI: * kwadratowe wafle / andruty – 3 szt * dojrzale banany – 4 szt * cukier – 1 szkl * zimne masło – 85 g * śmietana 30% słodka – 125 ml * mascarpone – 250 g * cukier puder – 1 łyżka * orzechy ziemne – ok. 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na patelni roztapiamy cukier na karmel ( na złoto ), a następnie do rozpuszczonego dodajemy masło(...)śmietankę i cały czas mieszając gotujemy ok. minutę, studzimy. Na blacie układamy wafla, smarujemy porcją karmelu i układamy 2 banany pokrojone w plasterki. Przykrywamy drugim waflem, dociskamy i smarujemy mascarpone zmiksowanym z cukrem pudrem. Układamy resztę bananów i przykrywamy kolejnym waflem. Wierzch smarujemy resztą sosu karmelowego i posypujemy prażonymi orzeszkami ziemnymi. Dociskamy i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny
Ostra na Słodkomałej czarnej. Składniki: Tortownica 22 cm Spód: 15 dag herbatników biszkoptowych 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 70 g rozpuszczonego masła Warstwa kawowa: 25 dag sera mascarpone ½ litra śmietanki 30% 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 50 ml likieru kawowego 2 łyżki cukru pudru 3 listki żelatyny Dodatkowo: 15 dag markizów orzechowych Kakao do oprószenia Jak wykonać(...)zimnej wodzie przez 5 minut, po czym odcisnąć, włożyć do miseczki i rozpuścić w mikrofali przez kilka sekund-2, 3 -uważać aby nie zagotować ! Schłodzoną śmietankę oraz ser mascarpone umieścić w misie miksera, wsypać cukier puder, miksować d momentu aż masa zacznie gęstnieć wtedy wsypać rozpuszczalną kawę, wlać likier i cienkim strumieniem rozpuszczoną żelatynę cały czas miksując. Gotową masę wyłożyć
Wanilia i Kardamonszkl kartoflanki 1szkl mąki 3/4szkl cukru 2 łyzeczki proszku do pieczenia 5 łyżeczek wody 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżki oleju 3 łyżki kakao Krem: 500 ml kremówki 100g mascarpone 5 łyżeczek żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1 puszka kajmaku 1 puszka gruszek w zalewie 1 tabliczka gorzkiej czekolady- zimnej Polewa: 250g cukru 3 łyzki kakao 250ml śmietany(...)wody na około 15 minut by kajmak się roztopił. Żelatynę zamoczyć w zimnej wodzie by napęczniała następnie rozpuścić w 50 ml gorącej nie wrzącej pozostawić do wystudzenia. Kremówkę, mascarpone ubić z cukrem na puszystą i gęstą masę. Gruszki pokroić w kostkę dodać do masy. Pierwszy krążek ciasta wkładamy do tortownicy, nasączamy sokiem z gruszek( robimy tak z każdym
Garnkowe fanaberieSkładniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa czekoladowa: 200 g śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 100 g mlecznej czekolady Galaretka: 2 galaretki agrestowe 3-4 gruszki Sposób przygotowania: 1. Biszkopt kakaowy: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Dodajemy(...)blaszkę 20x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut. Studzimy. 2. Masa czekoladowa: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone oraz startą na dużych oczkach czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki do stężenia masy. 3. Galaretka: Obie galaretki rozpuszczamy w 3,5 szklankach wrzątku. Z gruszek
Na Ciasteczkowych Papierach