z jagodami - 7023 przepisów (strona:22/469)

CYKORIADA - zdrowy zamiennik kawy :) 139

Cykoriada to rodzaj rozpuszczalnego napoju, którego głównym składnikiem jest ekstrakt z korzenia cykorii. Obecnie w ofercie dostępna jest naturalna Cykoriada jak i urozmaicona dodatkami takimi jak np. jagody, żeń-szeń, róża. Cykoriadę można kupić w formie instant, czyli granulatu lub w postaci płynnej. Właściwości cykoriady: nie zawiera kofeiny, w związku z czym jest idealna dla dzieci, osób starszych, kobiet(...)jakim jest Cykoriada odsyłam na stronę TUTAJ . Znajdziecie tu mnóstwo wiadomości, więcej właściwości cykoriady, szczegółowe opisy, przejrzyste wizualizacje.  Poniżej o produktach, które otrzymałam do recenzji :) Cykoriada instant z jagodami  cykoria (95% ) *  jagody (4,8%)  *  aromat (0,2% ) Do kubeczka wsypałam 2 łyżeczki granulatu, po zalaniu gorącą wodą przekonałam się, że troszeczkę przesadziłam

Zdrowie na języku :P
Tort śmietanowy z jagodami 280

dekoracji. DEKOROWANIE : Boki tortu obkładamy płatkami migdałowymi. Na wierzchu układamy jagody (borówki amerykańskie) , a z kremu za pomocą rękawa do zdobienia tortów robimy ramkę. Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc) ! PRZYJEMNEGO PIECZENIA i… Smacznego!!! Artykuł Tort śmietanowy z jagodami pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Rolada mocno jagodowa 152

wody, pozostawiamy żeby napęczniała,rozpuszczamy w mikrofalówce, studzimy. Śmietanę ubijamy ba sztywno, dodajemy zmiksowane jagody, wyciśnięty sok z limonki i zimną żelatynę. Roladę delikatnie rozwijamy ze ściereczki, wykładamy 3/4 kremu jagodowego. Zwijamy roladę, pozostałym kremem smarujemy wierzch rolady i dekorujemy listkami mięty i jagodami. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Roladę najlepiej udekorować przed podaniem,jagody

Bajeczna Kuchnia
Jagodzianki w sezonie 185

szklanki cukru - 1 opakowanie suchych drożdży ( lub odpowiednio 25 g zwykłych, piekarskich) - 1/4 łyżeczki soli Jagody:: - 2 pełne szklanki jagód - 0,5 szklanki cukru - 1 łyżka skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka mąki pszennej 1/4 porcji jagód rozgnieść widelcem. Wymieszać z mąkami, cukrem i całymi jagodami. Przygotowanym nadzieniem wypełniać bułeczki. Mleko, jaja i mąka powinny być w temperaturze pokojowej(...)rękoma - aby oddać masie ciepło dłoni. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto delikatnie rozpłaszczyć dłońmi i podzielić na 15 części. Każdy placuszek nadziewać przygotowanymi jagodami, odłożyć na blasze łączeniem do dołu. Odstawić do napuszenia na około 30 minut***. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200'C. Włożyć bułeczki. Piec 15-20 minut. Po wyjęciu

kawawszklance
Pierogi z serem i jagodami 204

Już były pierogi z jagodami, czas na odmianę, te są znacznie bardziej sycące, kilka pierogów i można się najeść. Pycha! Kończą się jagody, więc zapraszam do wypróbowania! Składniki: Farsz: – 30 dag jagód; – 30 dag twarogu; – 3 łyżki cukru; – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 1 żółtko Twaróg ugnieść widelcem, dokładnie wymieszać z żółtkiem, dodać(...)url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('951d197d80d66dc11d5bf5b78bb4316b').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Smacznego! The post Pierogi z serem i jagodami appeared first

dom-agi.pl
Muffiny z Jagodami 179

Podkarpaciu. Teraz odpoczywamy u męża, w otoczeniu mazurskich jezior. Mimo nieziemskich upałów, 40 stopni w cieniu, udało mi się upiec przepyszne muffiny z polskimi, prosto z lasu, przepysznymi jagodami. Wspaniała w smaku, pełna jagódek muffinka posypana brązowym cukrem, orzechami i cynamonem – obłędna. Warte przygotowania, nawet jeśli włączony piekarnik to ostania rzecz na jaką macie ochotę Wypróbujcie(...)jagody i delikatnie mieszamy szpatułką. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Napełniamy je do 3/4 wysokości. Posypujemy posypką. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Posypka: 50 g cukru brązowego 50 g posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka cynamonu Wszystkie składniki mieszamy. Posypujemy wierzch muffinek, przed upieczeniem. Źródło: sallysbakingaddiction.com The post Muffiny z Jagodami

Made By Mom And Son
PLACEK JAGODOWY 156

JAGODY (czarne jagody, czernice, czarne borówki) - właściwości jagód znane są od wieków. Owoc ten ma wiele wartości odżywczych, które mają znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Poprawiają .in. odporność organizmu, maja działanie przeciwzapalne, antyseptyczne i przeciwbakteryjne. Jagoda zawiera witaminę C, B1, B2 oraz PP, a także minerały: selen, cynk, miedź, potas, fosfor i wapń. Owoce te najlepiej jeść(...)deserów. Przyrządza się z nich zupy, sosy, kompoty, soki, dżemy, konfitury. Bardzo często dekorujemy nimi  lody, babeczki, gofry, naleśniki, wykorzystujmy je również do nadziewania pierogów i bułeczek drożdżowych. Jagody można mrozić lub zawekować. Składniki:  Ciasto: 250 g margaryny 1 jajko 40 dag mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 1 / 2 - 1 łyżeczki cynamonu Nadzienie: 10 dag cukru

Ciastka - domowe słodkości
Sernik jagodowy 188

SEROWA: Jagody zblendować. Wszystkie składniki masy serowej dokładnie, jednak krótko wymieszać za pomocą miksera pracującego na najniższych obrotach. Dodać mus z jagód, wymieszać łyżką (może być niedokładnie, wtedy powstanie "marmurek". Wylać na spód, piec w 140'C 70 minut. Wystudzić w piekarniku, schłodzić minimum 12h w lodówce. Polać polewą przygotowaną z wymieszanej śmietany z cukrem, posypać jagodami

Cakes By Kejt
Domowe jagodzianki, jagodowe bułeczki 195

jagody, potem dzielnie jak długo dało się wytrzymać, zbieraliśmy je. Tak zarobiłam swoje pierwsze pieniądze :))) ...cudowne czasy beztroski. Przepis jest prosty a smak wyśmienity. Nawet jeśli nam pękną, jagody wypłyną i tak będą to najcudowniejsze smaki lata. SKŁADNIKI : pół kilo mąki pszennej 1 szklankę mleka 20 gram świeżych drożdży 1 jajko plus 1 rozmącone do smarowania jagodzianek(...)gram masła roztopionego szczypta soli  1/3szklanki cukru nadzienie jagody ok 0,5 kg  2 -3 łyżki cukru (zależy od kwaśności jagód) 1 łyżkę mąki ziemniaczanej  cukier puder do polukrowania    SPOSÓB WYKONANIA  Przygotujemy rozczyn drożdżowy mleko letnie, cukier, łyżkę mąki, drożdże mieszamy ze sobą i odstawiamy do wyrośnięcia ok 10 minut. Mąkę przesiewamy

Basia w kuchni
Jagodzianki de lux. 205

stolnicę i dzielimy na 16 równych części.      Przygotowujemy nadzienie. Oczyszczone, umyte jagody mieszamy z bułka tartą i cukrem. Z każdej porcji ciasta formujemy placuszek nieco cieńszy na brzegach, a grubszy w środku, nadziewamy go sporą łyżką jagód (maksymalnie 2 łyżki, bo inaczej ciasto popęka w trakcie pieczenia), formujemy owalną, zgrabną bułeczkę, układamy na blasze wyłożonej papierem(...)dodajemy cukier i nadal ubijamy, aż powstanie gęsta masa. Jagodziankom odcinamy wierzch, wydrążamy miąższ aż do jagodowej warstwy, wkładamy 1 łyżeczkę jagód,  łyżkę bitej śmietany, kolejną łyżeczkę jagód, przykrywamy je bitą śmietaną, tworząc wianuszek, który wypełniamy jagodami. Na odcięty kawałek bułeczki nakładamy kleks bitej śmietany i układamy na jagodziance (żeby się przykleił). Posypujemy cukrem pudrem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Tort czekoladowy z jagodami. 185

rozpływa się w ustach, smaki idealnie się ze sobą łączą, tworząc spójna całość. Jeśli macie ochotę na kawałek czekoladowego nieba, polecam ten tort!!! Składniki na tort czekoladowy z jagodami na tortownicę o średnicy 28 cm MUS CZEKOLADOWY: 250 ml śmietany 30% 170 g czekolady (ja użyłam 100 g czekolady gorzkiej i 70 g czekolady mlecznej) jagody(...)dzielimy biszkopt na 2 równe krążki (ja dziele za pomocą noża do chleba). MASA JOGURTOWA: 680 g jogurtu naturalnego dobrej jakości (2x340g) 150 g czekolady białej 1 łyżka miodu jagody      Dzień przed przygotowywaniem tortu odsączamy jogurt. W tym celu przygotowujemy durszlak lub sito, wykładamy je gazą, a na nią wylewamy jogurt. Durszlak lub sito umieszczamy

Rozpustne gotowanie
Orkiszowe pierogi z jagodami i lawendowym jogurtem 260

składniki widelcem. Następnie już ręką zagnieść lekkie, nie klejące się ciasto. W razie potrzeby dodać mąki lub wody. Uformować kulę, przykryć w miseczce ściereczką i odstawić na 30 minut jagody dokładnie wypłukać, następnie przebrać usuwając listki i ogonki. Osuszyć na papierowym ręczniku. Wymieszać z 1 łyżką mączki ziemniaczanej wyskubać kwiatki z kilku łodyżek lawendy. Zagotować 4 łyżki mleka(...)szklanką lub foremką kółka. Na każdy placuszek nałożyć łyżeczkę jagód i dokładnie zlepić brzegi. Układać na ściereczce lub macie silikonowej. W międzyczasie  zagotować wodę z solą i 1 łyżką oleju. Wrzucać pierogi partiami i gotować 4-5 minut. Nie mogę napisać licząc czas od wypłynięcia pierogów, ponieważ te z jagodami są "niezatapialne" i cały czs unoszą się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto limonkowe z jagodami i kremem 324

tutaj ), ale nie miałam najważniejszego składnika - dobrych jagód. Mrożonych własnych nie mam z zeszłego roku (nad czym ubolewam), a amerykańskie borówki jakoś nie smakują mi tak, jak prawdziwe jagody, nie mają też tego koloru. Ciasto jednak tak kusiło, że przemogłam się i kupiłam borówki,  tym bardziej, że wreszcie tutaj osiągnęły jakąś rozsądniejszą cenę(...)smakowały prawie jagodowo. :)                        I limonkowy placek z jagodami i kremem śmietankowym smakował wspaniale, na pewno upiekę go jeszcze nie raz i to z prawdziwymi, leśnymi jagodami. Składniki (na blaszkę

Kuchnia Prezydentowej
Placek jagodowy 128

szklanki mąki 3  łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka cukru pudru Jagody oczyścić, umyć, odsączyć z wody. W misce wymieszać jagody z łyżką mąki ziemniaczanej i cukrem pudrem. Odstawić. Mąkę pszenną i pozostałą ziemniaczaną przesiać i wymieszać.Jaja ubić na bardzo puszystą masę na najwyższych obrotach miksera, stopniowo dodając cukier(...)dodać po trochu połowę mąki, potem na zmianę trochę mąki, trochę oleju, aż do wyczerpania składników. Na koniec dodać ekstrakt waniliowy i delikatnie wmieszać połowę jagód. Ciasto przełożyć do wyłożonej pergaminem formy, posypać pozostałymi jagodami. Piec w termoobiegu w 180 ° C przez około 45-50 minut. Uchylić lekko drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto do ostygnięcia. Smacznego

Pełny talerz
DOMOWE JAGODZIANKI 178

Jagody, jagody, jagody !!! Lipiec jest waszym miesiącem. Deszcze napoją was wodą, Słodyczy przyniesie wam słońce... Taak ... lato bez jagodzianek, to nie lato :))  Niestety nie mam tutaj w UK dostępu do tych prawdziwych, pachnących lasem jagód, musiałam więc się zadowolić ich substytutem czyli tymi z marketu. Są o wiele większe, jednak pozbawione jagodowego aromatu :( Dopiero przy podgrzewaniu(...)podsypania) 400ml mleka 1 jajko 3 żółtka 130g  twarogu mielonego 100g masła 50g świeżych drożdży 1 szklanka cukru szczypta soli 1 łyżeczka startej skórki cytryny Na nadzienie: 600g jagód 2-3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Do rozkruszonych drożdży dodajemy szklankę podgrzanego, letniego mleka, 2 łyżki mąki i łyżkę cukru. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania