ciasto francuskie - 5410 przepisów (strona:235/361)

Francuskie paszteciki z kurkami 115

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Galette z cukinią i serem 149

Galette to rodzaj francuskiego kruchego ciasta. Bardzo smaczna wegetariańska serowa przekąska. Składniki:  Przepis pochodzi ze strony White Plate. Ciasto: 1 i 1/4 szkl mąki schłodzonej w lodówce przez 30 min 1/4 łyżeczki soli 1/4 szkl lodowatej wody 120 g zimnego masła 1/4 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki soku z cytryny   Farsz: cukinia pokrojona w plasterki pół szklanki zółtego

Moja Galeria Smaku
Ptysie wytrawne 111

się moim chlebem :) A teraz jeszcze do tego mamy niedawno zrobioną kiełbasę więc połączenie będzie idealne. Ale wracając do ptysi to przepis pochodzi z książki Rachel Khoo Mała francuska kuchnia . Ciasto na ptysie: 125 ml wody 125 ml mleka 100 g masła szczypta soli 1 łyżeczka cukru 170 g mąki tortowej 4 średnie jajka Nadzienie: 150 g sera brie pokrojonego

Marder&Marder Manufacture
Beef Wellington 85

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Przyznaję się, to nie ja zrobiłam to danie. Gotuję codziennie od dwudziestu lat i od czasu do czasu w weekend, …

My Blueberry Corner
Wielkanocne broszki 128

Brioszki to francuskie śniadaniowe ciasto drożdżowe, delikatne i wyjątkowe. W formie babek pieczone, mają na wierzchu kulki „czopy” dołączone. Jak je odetniemy, to z pysznym nadzieniem zjeść możemy. Na słono lub z słodkimi dodatkami, jak miodem, czy ulubionymi dżemami. Ja broszki w kształcie jajek, babeczek przygotowałam i do koszyczka dodać je chciałam, ale dzieci je pozjadały, bo bardzo im smakowały

Moniki Smakołyki
Zawijane ciasto drożdżowe z makiem 173

Kolejny przepis z francuskiej strony. Ciasto pocięte, powywijane na wszystkie strony :) Bardzo przyjemnie się je robiło. Tym bardziej, że ciekawa byłam efektu końcowego. Myślę, że może robić za następcę klasycznego ciasta z makiem na święta Bożego Narodzenia ;) Składniki: 1/2 kg mąki 2 jajka 70 gramów cukru 1 szklanka mleka + 1 łyżka mleka do posmarowania ciasta z wierzchu 30 gramów

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Trójkąciki francuskie ze smażonymi wiśniami od mamy 96

Dziś znów trochę słodkości na blogu, przepis na trójkąciki francuskie z wiśniami mamy.Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Rogaliki francuskie z makiem i bakaliami 200

Kolejne słodkości na święta. Dziś przepis na szybkie, kruche rogaliki z makiem i bakaliami.Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Indyk z Ananasem 224

Indyk z ananasem Przepis: CZYTAJ DALEJj >>>

Sylwetka Od Kuchni
Tarta na cieście francuskim z ricottą i kurczakiem 401

post Tarta na cieście francuskim z ricottą i kurczakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szybka i prosta kremówka 647

The post Szybka i prosta kremówka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Jajko po francusku 121

śniadanie. Składniki: 2 szt. babeczek  z ciasta, 2 jajka, 4 plastry sera żółtego, sól do smaku, pieprz do smaku, koperek do dekoracji. Przygotowanie:   Do gotowej foremki z ciasta francuskiego wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy w połowie dwoma plastrami sera. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 ° C) na ok. 10 min. Tak upieczone jajko i stopiony ser podajemy

Moniki Smakołyki
Roladki ze szpinakiem 155

posmarować białkiem i piec do zarumienienia  przez około 30 min. w temp. 180 stopni C Roladki  podałam do czerwonego barszczu. Piekłam kiedyś podobne, ale były na bazie ciasta francuskiego z pieczarkami

Proste Potrawy
10 Mistrzowskich pomyslów na MŚ, wielki finał za kilka godzin! 142

czarnuszką i majerankiem Najlepsze na świecie gofry! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy, mozzarelli i pomidorków Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano Koktajl jeżynowy

Moja smaczna kuchnia
Zupa krem z pieczarek 147

minuty. Łączymy zasmażkę z zupą mieszamając delikatnie łyżką, aż całość się ropuści. Zestawiamy zupę z ognia i miksujemy blenderem na gładki krem. Idealnym dodatkiem do zupy będą paluchy z ciasta francuskiego

Kolizje Smaków