zawsze sprawdzają się przekąski przygotowanie na zimno i ciepło, które możemy przygotować wcześniej. Jedną z nich jest szybka przekąska na ciepło przygotowana z frankfurterek o dużej zawartości mięsa. w cieście francuskim. Od kilku lat sama robię wyroby domowe, ostatnio trochę czasu zabrakło na przygotowanie, pomyślałam ze wykorzystam wędliny marki Duda, Moim zdaniem
Kulinarne pyszności MolkiSkładniki: ciasto francuskie 1 rolka/nie mrożone, gruszki 2 sztuki, jabłka 1 sztuka, truskawki 6 sztuk, czekolada gorzka 6 kostek, cukier waniliowy 6 łyżeczek ciasto podzielić na 6 porcji, pasek zostanie to też się zużyje do upieczenia, na cieście poukładać po kawałku owoców, posypać po łyżeczce cukru waniliowego porcje ciasta poskładać na trójkątyi mocno skleić brzegi przyciskając palcem ciasto ułożyć
W Mojej Kuchni Lubiędziś to szybkie, aromatyczne, chrupiące, słodkie i kwaskowe zarazem rogaliki. Nadzienie stanowi bowiem porzeczka biała całkiem już zapomniana oraz miód akacjowy z tego roku. Zawijamy to wszystko w ciasto francuskie, do piekarnika i deser gotowy, no musi się jeszcze upiec. Rogaliki francuskie z białą porzeczką i miodem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejeszcze szybszy. Spróbujcie. Składniki: 2 kiełbasy śląskie z szynki Maestro Henryk Kania pół szklanki kapusty kiszonej (można dodać więcej) 1 mała cebula pieprz i sól do smaku 1 płat ciasta francuskiego XL 1 jajko do posmarowania pasztecików sezam do posypania Przygotowanie: Kapustę wkładamy do małego garnka i zalewamy wodą (do jej wysokości), gotujemy do miękkości (można dodać liść laurowy). Cedzimy(...)kiełbasę i podsmażoną cebulę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Miksujemy, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy (ja zawsze dodaję więcej pieprzu, farsz ma być wyrazisty w smaku). Rozwijamy płat ciasta. Kroimy go wzdłuż na dwie części. Na środek każdej nakładamy farsz (na całej długości). Zwijamy oba kawałki w rulon. Układamy zwinięciem do dołu i kroimy. Tak powstałe paszteciki układamy
Słodkie okruszkitamtych czasach to był u nas powiew świeżości i zachodu.. Jako dziecko bardzo lubiłam ten kawałek, chociaż rozumiałam z niego tylko […] Artykuł Francuzki, czyli mini zapiekanki z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkatalerzy. Tarta jest widowiskowa i bardzo smaczna. W dni krótkie - jeszcze krótkie i chłodne taki obiad dobrze zrobi każdemu zmarzluchowi. Polecam serdecznie. Tarta z cukinią i kurczakiem na cieście francuskim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezwykłych małych pasztecików. Robi się bardzo szybko a jest aromatyczny i smakowity, do barszczyku czerwonego znakomity, sam oczywiście też smakuje obłędnie. Zapraszam i polecam gorąco. Pieróg z kaszanki w cieście francuskim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieŁosoś teriyaki z fasolką to propozycja dla osób, które lubią połączenie azjatyckich smaków ze zdrowymi produktami. Niewątpliwie łosoś uchodzi za niezwykle zdrową rybę. Wbrew pozorom jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!smażenia i pieczenia o średnicy 23 cm. Składniki: 500 g marchewki 1 duża cebula 100 g suszonych pomidorów 3 łyżki cukru 25 g masła 140 g dera brie arkusz ciasta francuskiego 1 łyżka oleju 100 ml wody Wykonanie: Cebulę obrać, przekroić wzdłuż na pół a następnie w plasterki. Pomidory dokładnie odcedzić z oleju np. ręcznikiem papierowym i posiekać. Marchewkę obrać(...)będzie miękka. Marchewkę równomiernie rozłożyć na patelni, następnie rozłożyć pomidory z cebulą a następnie ser. Cisto rozwinąć i przyciąć tak, żeby było o 1,5 cm większe niż patelnia. Ciasto wyłożyć na wierzch patelni tak żeby przykryło patelnię. Tartę piec w temperaturze 180 o C przez 30 minut, aż ciasto będzie złociste. Tartę wyciągnąć z piekarnika i odstawić na kilka
Mama GotujeCiasto francuskie często gości w mojej lodówce. Jest bardzo uniwersalne, bo pozwala na przygotowanie szybkiego obiadu, przekąski czy deseru. Tym razem wystąpiło jako podstawa tarty. Użyłam w niej mojego ostatniego odkrycia, czyli pomidorków daktylowych. Jeśli tylko znajdziecie je w sklepie, koniecznie spróbujcie, są pyszne! Malutkie, mięsiste, słodkie i idealne do zapiekania. W tarcie skomponowały się idealnie z lekko ziemistym(...)smakiem szpinaku i kremową, słoną fetą. Nam bardzo smakowało :). Polecam! Składniki na 4 duże porcje (lub 6 mniejszych): 1 płat ciasta francuskiego ok. 300g (może być gotowe, ale zrobione samodzielnie, na maśle, jest duuużo lepsze) pęczek młodego, świeżego szpinaku 1 duży ząbek czosnku lub 2 małe 250 g pomidorków daktylowych (lub innych małych) 1/2 kostki sera typu feta 3 jajka
Obiad za dychęskładniki 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości 1 duża cebula, obrana i pokrojona grube plastry 250 g brązowych pieczarek kilka gałązek świeżego tymianku opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka czerwonego octu winnego 150 ml wody sól, pieprz olej do smażenia przygotowanie Piekarnik rozgrzać do 220 st. C. Na dużej, nieprzywierającej patelni, którą możemy wstawić do piekarnika, rozgrzać(...)czasu przewrócić. Tak przygotowane grzyby dodać do mięsa i cebuli. Dodać listki z połowy gałązek tymianku. Doprawić solą i pieprzem, dodać ocet i wodę, wymieszać. Patelnię z mięsem przykryć ciastem, nadmiar obciąć, zostawiając 3 centymetrowy brzeg, który należy upchnąć przy pomocy drewnianej łyżki pomiędzy nadzienie a patelnię. Ciasto delikatnie naciąć w kratkę. Posmarować łyżką oliwy, na środku zrobić nacięcie
Stare Garyskładniki 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości 1 duża cebula, obrana i pokrojona grube plastry 250 g brązowych pieczarek kilka gałązek świeżego tymianku opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka czerwonego octu winnego 150 ml wody sól, pieprz olej do smażenia przygotowanie Piekarnik rozgrzać do 220 st. C. Na dużej, nieprzywierającej patelni, którą możemy wstawić do piekarnika, rozgrzać(...)czasu przewrócić. Tak przygotowane grzyby dodać do mięsa i cebuli. Dodać listki z połowy gałązek tymianku. Doprawić solą i pieprzem, dodać ocet i wodę, wymieszać. Patelnię z mięsem przykryć ciastem, nadmiar obciąć, zostawiając 3 centymetrowy brzeg, który należy upchnąć przy pomocy drewnianej łyżki pomiędzy nadzienie a patelnię. Ciasto delikatnie naciąć w kratkę. Posmarować łyżką oliwy, na środku zrobić nacięcie
Stare Garykuchni i pyszny deser po 30 minutach gotowy. Przepis krąży po necie od jakiegoś czasu i wart jest wypróbowania. Polecam gorąco bo szybko i smakowicie. Czekolada zawijana w ciasto francuskie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszynką parmeńską najlepiej smakują z sosem. Ja zrobiłam sos czosnkowy, ale oczywiście można zrobić inny. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 10 sztuk Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Nadzienie: 100 g szynki parmeńskiej lub szwardzwaldzkiej 100 g tartego sera mozzarella mały słoiczek przecieru pomidorowego (100 g) 1 […] Artykuł Zawijasy z szynką parmeńską pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plZapraszam na babeczki z mięsem, pieczarkami, z dodatkiem sosu chili. Chrupiące, smaczne, połączenie delikatnego mięsa z kurczaka z ostrą papryczką chili. Składniki 4 porcje: sos chili, 1 opakowanie ciasta francuskiego, 300 g filetu z kurczaka, 250 g pieczarek, 1 jajko, 100 g ser pleśniowy typu Camembert (naturalny lub z pieprzem), 6 szt. oliwek czarnych, 2 łyżki oliwy z oliwek(...)duża cebula, łyżeczka wymieszanych przypraw suszonych: czosnek, pomidory, bazylia, oregano, ostra papryka, zioła prowansalskie, peperoncino, pieprz kolorowy świeżo zmielony, sól himalajska świeżo zmielona, listki świeżej bazylii, koperek. Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wytnij krążki (od szklanki) o grubości ok. 0,5 cm i upiecz w piekarniku. Rozgrzej 2 łyżki oliwy na patelni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, podsmaż na złoty kolor
Moniki Smakołyki