ciasto francuskie - 5410 przepisów (strona:145/361)

Ciasteczka Lumihiutaletortut 105

Lumihiutaletortut - czyli płatki śniegu. Tradycyjne fińskie ciasteczka z ciasta francuskiego z marmoladą. Oprócz dobrego smaku, ich dużą zaletą jest fakt, że wypełnienie z marmolady, ukryte jest w środku i dzięki temu przy ułożeniu w stos - nie sklejają się jedno z drugim. Składniki na 50 szt.: gotowe ciasto francuskie XXL (50x25 cm) około 150 g twardej marmolady wieloowocowej lub powideł

Świat Ciasta
Przyjęcie na ostatnią chwilę – jak zorganizować? 122

chrupiące kęski z kurczaka i domowy sos czosnkowy. Wszystkie przepisy znajdziecie na blogu. Wystarczy wejść w zakładkę „Na przyjęcie” . Poza tym polecam Wam mieć zawsze w lodówce ciasto francuskie. Możecie je nadziać dżemem, owocami, pieczarkami, mięsem, warzywami… Możliwości jest wiele. Dowolny farsz można umieścić w cieście pokrojonym na trójkąty, kwadraty, można nadać kształt pierożków itd. Ciasto francuskie

Słodkie okruszki
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami 384

jajka faszerowane tuńczykiem lub szynką . Jeśli szukacie więcej inspiracji na zbliżającą się Wielkanoc, to polecam zajrzeć po przepisy tutaj: Sałatki na Wielkanoc; Babka majonezowa – przepis ; Jajka zapiekane w cieście francuskim ; Ciasteczka ‘jajka sadzone’ . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek , czy sernik(...)bazylii. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli szukacie więcej inspiracji na zbliżającą się Wielkanoc, to polecam zajrzeć po przepisy tutaj: Sałatki na Wielkanoc; Babka majonezowa – przepis ; Jajka zapiekane w cieście francuskim ; Ciasteczka ‘jajka sadzone’ . The post Jajka faszerowane suszonymi pomidorami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Roladki z ciasta francuskiego 134

Składniki: ciasto francuskie 300g, ser mozzarella 150g, 4 plastry ulubionej szynki, duża łyżka przecieru pomidorowego, suszona bazylia, jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie smakujemy przecierem pomidorowym, posypujemy trochę bazylią, startym serem i kładziemy plastry szynki. Zawijamy wzdłuż długiej krawędzi. Kroimy na kawałki ok 1,5-2cm. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok 20minut w temp.200 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym

Lena Gotuje
ślimaczki z ciasta francuskiego sera i szynki 2303

przepisów Madzi Składniki: opakowanie ciasta francuskiego xxl 200 gram sera żółtego ( w plastrach ) 150 gram szynki babuni ( w plastrach ) kethup Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować cienko kethupem, rozłożyć ser żółty, na niego szynkę, ponownie posmarować kethupem, przykryć serem żółtym. Delikatnie zwinąć w rulon. Powstałą roladę pokroić na 2 - 3 cm plastry ułożyć na blasze delikatnie posmarowanej tłuszczem

Darcia w kuchni
Letnie grzybobranie. 254

Summer mushrooming. Składniki. 1 płat ciasta francuskiego 300 g malin 200 ml śmietany 36% 2 łyżeczki cukru pudru jajko do posmarowania Wykonanie. Z ciasta francuskiego wyciąć kółka o średnicy 5 cm. Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce ,posmarować jajkiem i piec w temp. 200 stop. około 7 min, aż się ładnie zarumienią. Pod koniec można włączyć nawiew. Sos coulis -połowę malin

Kulinarny karnet Christophera
Q... quiche z ricottą&fetą&porem&papryką&boczkiem. 294

Ciasto francuskie, tak jak makarony sprawdzają się idealnie, gdy brakuje nam pomysłu.Nie dość, że pomagają zrobić lodówkowe czystki, to czegokolwiek byśmy nie dodali, to kombinacja smakowa będzie pyszna i zadowoli nasz mały głód. Dziś podstawiłam na moje ulubione połączenie papryki i pora, mniam! Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150g boczku 1/2 czerwonej papryki 1 duży por 100g sera startego

Kitchens Alphabet
Parówki w cieście twarogowym 116

Ciasto twarogowe bardzo przypomina ciasto francuskie, a jest przy nim o wiele mniej pracy. Nawet proporcje są tak łatwe do zapamiętania, że nie potrzeba wielkiej filozofii. Zagniatasz ciasto i gotowe! Przy cieście francuskim jest sporo pracy, a nie zawsze jesteśmy w stanie uzyskać zadowalający efekt. Można je przygotować zarówno w wersji na słodko jak i na słono, ale samymi dodatkami(...)twarogu półtłustego 250 g mąki pszennej 2 opakowania parówek classic Henryk Kania Ser rozkruszamy w dłoniach, masło kroimy na mniejsze kawałki, wszystko razem zarabiamy do połączenia się składników. Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości około 3 mm, tniemy na paski o szerokości 1/3 parówki. Wspomniane parówki dzielimy na 3 równe części (każdą z parówek), owijamy w 1 warstwie ciasta

MamaOskarka
Zjawiskowe różyczki z jabłek i ciasta francuskiego 136

wyszły nie dość, że łatwe i smaczne, to na dodatek zjawiskowe! Naprawdę wyglądają przepięknie i wszyscy się nimi zachwycają. Nikt nie wierzy, że to takie proste :) Czego potrzebujemy? - opakowanie ciasta francuskiego - 4 jabłka - pół szklanki cukru - 2 łyżki cynamonu - kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie 1. Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda, a następnie kroimy na plasterki o grubości mniej(...)więcej 2-3 mm. 2. W garnku podgrzewamy wodę z cukrem i aromatem. Kiedy zacznie się gotować, dodajemy pokrojone jabłka. Wyjmujemy, kiedy jabłka zmiękną. 3. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i delikatnie rozwałkowujemy w obu kierunkach. Następnie tniemy je wzdłuż krótkiej krawędzi na paski o szerokości ok. 2-3 cm. 4. Ciasto posypujemy mieszanką cukru i cynamonu - 2 łyżki cukru

two broke sisters
Ciasto francuskie z przepysznym farszem 114

Szykujecie jakieś spotkanie ze znajomymi i nie wiecie co podać? Czasami pomysłu brak, a i chęci czasami nie te. Zawsze z pomocą przychodzi ciasto francuskie. Składniki: 100 g ryżu 1 por ( biała część ) 1 brokuł 1 ząbek czosnku 1/4 czerwonej papryki 1/4 żółtej papryki 1/4 zielonej papryki 2 opakowania ciasta francuskiego 2 żółtka jaja kurzego 1 łyżka białego sezamu

R'n'G Kitchen
Ciastka z rabarbarem 161

ciastka:1 gotowe ciasto francuskie1 białko od jajkakonfitura z rabarbarukieliszek do wycinania kółeczek papier do pieczenia skórka z pomarańczy Nagrzewamy piekarnik do temperatury 160-180 stopni C. Ciasto francuskie rozwijamy na stolnicy. Kroimy je w równe kwadraty. Połowę kwadratów układamy na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia. W pozostałych kwadratach robimy otworki za pomocą kieliszka. Kwadraty z dziurkami układamy

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasteczka francuskie z marmoladą 209

Nazwałam je tak po prostu dlatego, że są wykonane z ciasta francuskiego. Widziałam w internecie zdjęcia takich ciasteczek, ale bez przepisu, więc troszkę pokombinowałam i wykonałam swoje :)  Tamte były zwykłe, kwadratowe albo okrągłe (już nie pamiętam), a ja sobie przypomniałam, że kiedyś kupiłam w EMPiKu foremki o różnych kształtach. Wykorzystałam je więc do tych ciastek. Wyglądają efektownie :) Składniki(...)arkusze ciasta francuskiego 15 łyżek dowolnej marmolady (dżem jest zbyt płynny) białko do posmarowania ciastek 2 foremki o tym samym kształcie, ale w dwóch rozmiarach: duży i mały Rozwijamy ciasto i z jednego arkusza wycinamy dużą foremką kształt (ja mam kwiat) Z drugiego ciasta wycinamy dużą foremką kształt, a środek wycinamy małą o tym samym kształcie (małe ciasteczka odkładamy

Szczęśliwa kuchnia
Ciasteczka francuskie z marmoladą 258

Nazwałam je tak po prostu dlatego, że są wykonane z ciasta francuskiego. Widziałam w internecie zdjęcia takich ciasteczek, ale bez przepisu, więc troszkę pokombinowałam i wykonałam swoje :)  Tamte były zwykłe, kwadratowe albo okrągłe (już nie pamiętam), a ja sobie przypomniałam, że kiedyś kupiłam w EMPiKu foremki o różnych kształtach. Wykorzystałam je więc do tych ciastek. Wyglądają efektownie :) Składniki(...)arkusze ciasta francuskiego 15 łyżek dowolnej marmolady (dżem jest zbyt płynny) białko do posmarowania ciastek 2 foremki o tym samym kształcie, ale w dwóch rozmiarach: duży i mały Rozwijamy ciasto i z jednego arkusza wycinamy dużą foremką kształt (ja mam kwiat) Z drugiego ciasta wycinamy dużą foremką kształt, a środek wycinamy małą o tym samym kształcie (małe ciasteczka odkładamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tartaletki ze szparagami 127

przepis na szparagi w roli głównej. Tartaletki ze szparagami z odrobiną chili d oskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Do ich przygotowania będzie potrzebne gotowe ciasto francuskie. Tartaletki będą elegancką przekąską lub przystawką na uroczysty obiad. Tartaletki ze szparagami Czas przygotowania: 50 minut Proporcje na 8 szt Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 2 szklanki jogurtu

Kulinarne przygody Gatity
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 część II 179

samemu. Miło, że kucharz podzielił się z nami taką informacją. 8/10 11. The Mexican 5/10 pkt Przysmak młodości Jose Riviery, czyli żeberka barbecue pieczone z suszoną śliwką podane na cieście francuskim Nie za wiele jest tutaj do opowiadania, bowiem The Mexicana nie wyrwała się zanadto ze swojego codziennego menu. Obsługa była jak zwykle profesjonalna, czas oczekiwania krótki. Danie niechlujnie rzucone(...)niechlujny talerz z niechlujnymi ozdobami. Same żeberka smaczne, a to w moich ustach spora pochwała, bo żeberek nie znoszę. Nie rozumiem tylko, po co ten skrawek kupnego ciasta francuskiego. Przepyszny sos. Tak jak w przypadku Pozytyvki, wyszłam z przeświadczeniem, że dostałam to, czego się spodziewałam. 12. Mebloteka Yellow 7/10 pkt Szalony działkowiec, czyli ciasto czekoladowo-pomidorowe z odrobiną pikanterii Sposób

Życie zamknięte w smaku