ciasto francuskie - 5410 przepisów (strona:142/361)

wiedeńskie kiełbaski w cieście francuskim 177

Delikatne wiedeńskie kiełbaski w cieście francuskim to idealny pomysł na niedzielne śniadanie w każdym domu. Dzieci je uwielbiają, a dorośli rano mogą sobie pozwolić na odrobinę więcej kalorii. Składniki : 300g gotowego ciasta francuskiego maką do rozwałkowywania 8 kiełbasek wiedeńskich 8 plastrów sera żółtego 1 jajko szczypta soli 2 pomidory 1 młoda cebula 1 ogórek szczypior Sposób przyrządzenia : stolnicę oprószamy maką

zobacz ich smak
Przekąskowo 122

goście przychodzili, a do wódeczki to niekoniecznie tylko ogóreczki i koreczki No i wymodziłam przekąskę o bardzo wyrazistym smaku (dzięki fecie). Dobre! Szybkie! Do powtórzenia. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie sera feta pęczek świeżego koperku szynka szwarcwaldzka kilka suszonych śliwek kilka zielonych oliwek kilka kawałków suszonych pomidorów w zalewie kilka liści roszponki jako foremka do wycinania kółek posłużyła(...)zakrętka od małego słoika Wykonanie: Z ciasta francuskiego powycinać małe kółka, mniej więcej o średnicy ok. 5 cm. Ja akurat miałam formy do makaroników, więc w nich poukładałam kawałki ciasta, ale spokojnie obędzie się bez nich. Wystarczy poukładać ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie nakłuć widelcem każdy krążek ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika, grzanie góra/dół

gutfut
Paszteciki z ciasta francuskiego z furskim farszem / Paszteciki ruskie 273

nietypowe paszteciki bardzo nam wszystkim smakowały:). Powstały przypadkiem, kiedy został mi nadmiar "ruskiego" farszu a okazały się tak świetne, że były prośby o dokładkę:).  2 arkusze ciasta francuskiego jajko do smarowania 150g boczku  Farsz: 500g ziemniaków 500g twarogu półtłustego 3 cebule sól, pieprz 1. Ziemniaki gotujemy do miękkości. Cebulę i boczek kroimy. Na suchej patelni podsmażamy boczek(...)zacznie się wytapiać dodajemy cebulę. Smażymy do miękkości, co jakiś czas podlewając wodą. Ziemniaki rozgniatamy razem z twarogiem, dodajemy cebulę, boczek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. 2. Każdy arkusz ciasta francuskiego kroimy na 8 równych prostokątów. Na środek 4 z nich układamy dużą ilość farszu, przykrywamy pozostałymi kawałkami ciasta (dla efektu wizualnego możemy je ponacinać). Brzegi mocno dociskamy widelcem, smarujemy

Szefowa kuchni
Szybkie kieszonki z ciasta francuskiego 135

Pyszne, szybkie, doskonałe do barszczyku czerwonego ;) Składniki: ciasto francuskie mozzarella tarta szynka drobiowa  świeży pomidor lub suszony sezam biały roztrzepane jajko sól Ciasto francuskie kroimy na prostokąty układamy szynkę, pomidory, posypujemy tartą mozzarellą, zawijamy boki tak aby zamknąć składniki w środku.  Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem i odrobiną soli. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Olga Piecze i Gotuje
KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MIĘSEM 311

idealna na imprezy albo jako przekąska grillowa. U mnie jako nadzienie była kiełbasa lekko czosnkowa firmy Spichlerz Rusiecki . Takie koperty zniknęły u mnie w mig. Spróbujcie :) Składniki: * opakowanie ciasta francuskiego * słoik ulubionej kiełbaski bądź mięsa( u mnie kiełbasa lekko czosnkowa  Spichlerz Rusiecki  ) Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty o długości boku ok. 7 cm. Na środek

Zrób to smacznie
Faszerowane muszelki. 106

Składniki: 250 mięsa mielonego z indyka 1 arkusz ciasta francuskiego (u mnie light) 1 papryka 1 cebula papryka ostra mielona, sól, pieprz Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oliwy, kiedy cebulka się zeszkli dodajemy mięso mielone i doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Smażymy tylko do zrumienienia mięsa. Ciasto francuskie, rozwijamy i kroimy na 6 kwadratów (można

Moje-pitraszenie
Wątróbka w cieście francuskim 94

Danie nie tylko dla miłośników wątróbki i nie tylko dla miłośników ciasta francuskiego. Sprawdzi się jako obiad i jako przekąska - na przykład na imprezę. Wątróbka w cieście francuskim to też świetny pomysł żeby zaskoczyć gości nietypowym połączeniem smaków

Milion Smaków
Jaśki makowo-sezamowe 130

Składniki na 40 sztuk:gotowe ciasto francuskie 275g 2 żółtka 2 łyżki śmietany kremówki 2 łyżki maku 3 łyżki sezamuCiasto francuskie rozmrozić. Wykroić foremką około 40 krążków o średnicy 5 cm (fot.1). Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Żółtka roztrzepać ze śmietaną i pędzelkiem posmarować krążki. Następnie posypać je makiem wymieszanym z sezamem (fot.2). Piec około

Świat Ciasta
Przekąska do piwa pszenicznego - francuskie zawijasy 203

czasie fasolkę podgotowujemy i w kilkanaście minut będzie wszystko gotowe, smaczne i proste i wyjątkowe. Idealna przekąska do piwa pszenicznego, życzę więc smacznego.  Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 120 długich cienkich kabanosów np. węgierskich, garść   fasoli mamut, suszony czosnek świeżo mielony, suszona papryczka chili świeżo mielona, pieprz czarny świeżo mielony, 1 jajko, sól(...)smaku. Przygotowanie: Fasolę gotujemy na al dente w lekko osolonej wodzie, przelewamy zimną wodą, studzimy i suszymy. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy z pomocą nożyka do pizzy na cieniutkie paseczki ok. 1 cm. Kabanosy i fasolę zwijamy pojedynczo paseczkami ciasta, układamy na blasze (zachowujemy odstępy) wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Kabanosy posypujemy chili, a fasolkę pieprzem i czosnkiem. Pieczemy

Moniki Smakołyki
Tarta z ciasta francuskiego z pomidorami i mozzarellą 126

Szybka i prosta tarta idealna na ciepłą kolację.  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 pomidory 2 opakowania mozzarelli 250 ml śmietany 36% 3 jajka 1 łyżeczka przyprawy typu vegeta pieprz świeża bazylia Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim i ponakłuwać widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 200 st. około 8-10 minut. Zmiksować jajka ze śmietaną, vegetą

talerz przyjemności
Francuzy z serem i rabarbarem 157

rabarbarem!  Wyszło to, co widać na załączonych zdjęciach.  Ciasteczka są naprawdę bardzo dobre, łączą w sobie słodycz sera i kwaśny posmak rabarbaru.   Składniki 1 gotowe ciasto francuskie 10 dag rabarbaru 20 dag sera białego 2 jaja 3 łyżki oleju 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 - 3 łyżki cukru pudru sól Sposób Biały ser zmiksować(...)olejem, cukrami oraz żółtkami. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z masą serową, dodać mąkę ziemniaczaną, całość delikatnie wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć, pokroić na kwadraty 5 na 5 cm. Na każdy kwadrat nałożyć łyżeczkę sera, na to kawałki rabarbaru, brzegi ciasta można złożyć do siebie. Ciasteczka układać na natłuszczonej blaszce. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec

Kuchenne aromaty
Mufinki nie na słodko 112

ViolaPassion Mufinki inaczej? Dlaczego nie!!! Znudzony zwykła pizzą? Zapiekanka mało ciekawa! Proszę bardzo, mój pomysł na kolację czy fantastyczną przystawkę. Składniki: 1 Ciasto francuskie 1 papryka czerwona pokrojona drobno w kostkę 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę 1/2 szczypiorku pokrojony drobno 4-5 pieczarek umytych starkowanych na dużych oczkach na tarce 20 dag starkowanego żółtego sera 1/2 mozzarelli pokrojonej(...)kostkę Sposób: Warzywa wszystkie mieszamy . Dużym kubkiem odciskujemy koła . I układamy ciasto francuskie w formy. Następnie wsadzamy trochę mozzarelli farsz na maxa około 2.5 łyżki na formę, znów mozzarellę i żółty ser. Resztą ciasta zakrywamy nasze mufinki i pieczemy 15-20 minut w 180C Smacznego

Viola cooks with passion
Prosta tarta z pomidorami, kozim serem i anchois 127

pamiętać, że nie każdemu w tym daniu może odpowiadać posmak ryby, który moim zdaniem nie jest aż tak bardzo wyczuwalny, nie mniej jednak mocno słony. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 pomidory obrane ze skórki: czerwony, żółty i zielony 100 gram koziego sera (roladka) 10-12 filecików Anchois pieprz Pomidory i ser kroimy w plastry. Na przygotowanym cieście francuskim

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania