z borowkami - 2507 przepisów (strona:33/168)

Fit kostka jagodowa 174

pomysł . Przepyszna kostka jagodowa na bazie mleczka kokosowego z dodatkiem mascarpone. Całość przełamana kwaskiem cytryny, który rewelacyjnie komponuje się z jagodami. Na górę dodałam odrobinę mascarpone oraz kilka świeżych borówek. Zamiast jagód, możecie użyć malin . Możecie także wykonać ciasto z podwójnej porcji składników, wtedy będzie wyższe . Fit kostka jagodowa 400 ml mleczka kokosowego 5-7 % 150 g mrożonych jagód(...)łyżki erytrytolu ((lub innego słodzidła: miód, syrop klonowy, syrop z agawy, ksylitol)) 1/2 cytryny 2 łyżeczki agar-agar lub żelatyny 50 g mascarpone do dekoracji ((opcjonalnie)) kilka sztuk świeżych borówek do dekoracji ((opcjonalnie)) Mleczko kokosowe wlej do garnka i podgrzej (około 3-4 minut). Następnie dodaj do niego jagody i gotuj na małym ogniu, co jakiś czas mieszając (około

Przepisy na widelcu
Naleśniki z jogurtem i borówkami 125

gazowanej 250g mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki roztopionego masła kilka kropel aromatu waniliowego szczypta soli Dodatkowo: 300g jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru 250g borówek amerykańskich Wykonanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski, zmiksować dokładnie mikserem aż ciasto będzie gładkie. 2. Z gotowego ciasta na suchej rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki. 3. Jogurt(...)naturalny wymieszać z cukrem i borówkami. 4. Naleśniki podawać polane jogurtem i borówkami amerykańskimi

Szalona Kuchnia Eweliny
Deser z malinami i kremem z białą czekoladą 88

Kolorowy i zachęcający deser. Słodki krem z białą czekoladą i kontrastującymi malinami, do tego świeże borówki lub świeże maliny według gustu lub stanu posiadania :) Polecam serdecznie. Składniki: Sos malinowy: 1 szklanka malin (mrożonych lub świeżych) 1/4 szklanki wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej odrobina cukru do smaku Krem: 150 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady białej Dodatkowo(...)herbatniki kakaowe (około 100 g) świeże owoce (u mnie borówki) Przygotowanie: Przygotować sos malinowy - w rondelku umieścić maliny, wlać odrobinę wody i zagotować. Pogotować chwilkę aż się owoce rozpadną. Można przetrzeć przez sito aby pozbyć się pesteczek. W kubeczku wymieszać mąkę ziemniaczaną z 1/4 szklanki wody. Wlać do gotujących się malin, zagotować. Pogotować kilka minut aby sos malinowy stracił surowy

Kocham..lubię..gotuję..
Dżem z borówek amerykańskich 110

Dżem z borówek amerykańskich – jest niezwykle smaczny i króluje u nas na równi z dżemem jagodowym. Mogę go jeść na okrągło i nigdy mi się nie znudzi. Gorąco polecam wypróbować go z domowymi goframi i bitą śmietaną. Mówię Wam – rewelacja! The post Dżem z borówek amerykańskich appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Śmiatankowo-cytrynowe ciasto z borówkami i kruszonką 110

ciasto idealnie spełnia się jako podstawa do letnich owoców. Do tego chrupiąca kruszonka i mamy smaki lata w najlepszym wydaniu. W tym cieście śmiatankowo- cytrusowa nuta świetnie komponuje się borówkami. Do tego jest bardzo proste do upieczenia a to bardzo zachęca do wypróbowania, trzeba się tylko wykazać cierpliwością czekając aż się upiecze i ostygnie …a może być ciężko(...)blachę o wymiarach około 18x30cm): 4 duże jajka 200ml śmietanki kremówki 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z całej cytryny 250g borówki amerykańskiej masło i mąka do wysmarowania i obsypania formy Na kruszonkę: 100g zimnego masła 6 łyżek mąki 6 łyżek cukru   Zaczynamy od przygotowania kruszonki – do miski wsypujemy cukier

Smaczna Strona
Muffinki z borówkami 111

Cześć! Borówkami mogę zajadać się bez końca. Uratowałam teraz odrobinę z opakowania i upiekłam z nimi muffiny. Pyszne! Składniki: * 2 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki cukru * cukier wanilinowy * 1 łyżeczka cukru ze skórką z cytryny bądź starta skórka z cytryny * 1,5 łyżeczki prosz ku do pieczenia * 1/2 szklanki oleju * 1 szklanka maślanki, kefiru lub jogurtu naturalnego * 2 jajka(...)borówek *cukier puder do posypania Mąkę i proszek do pieczenia przesiałam. Dodałam pozostałe składniki i wymieszałam za pomocą miksera. Wsypałam umyte borówki i wymieszałam dokładnie. Nakładałam do foremek do ich 3/4 wysokości i piekłam w 200 stopniach przez 15 minut w nagrzanym piekarniku. Oprószyłam cukrem pudrem przed podaniem. Notatki: * można użyć ulubionych owoców Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Muffiny z Borówkami 117

porcja na 12 sztuk) Mąka tortowa 250 g ( ok 1 i 3/4 szklanki) Masło roztopione i przestudzone 100 g Jajka 2 Mleko 1/2 szklanki Cukier 1/2 szklanki Borówki 250 g Sok z cytryny łyżka Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce wymieszać jajka, mleko, masło, sok z cytryny oraz cukier(...)Mokre składniki wymieszać z suchymi. Na koniec dodać borówki zostawiając kilka sztuk do dekoracji. Ponownie delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto wyłożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, Piec przez ok 25 minut do tzw. suchego patyczka. Gotowe muffiny udekorować lukrem i pozostałymi borówkami. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje

Kulinarne przygody
Budyniowe jagodzianki 294

ciasta. Budyń nie jest w tym przypadku nadzieniem, ale częścią ciasta drożdżowego. Dzięki niemu drożdżówki zachowują dłużej świeżość, a ciasto jest miękkie i delikatne. Zamiast jagód leśnych, dałam borówkę amerykańską. Pychota, polecam! Składniki na 16 sztuk jagodzianek: ZACZYN: 1 łyżka mąki pszennej 50 g drożdży świeżych 1/4 szklanki mleka CIASTO DROŻDŻOWE: 3 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru(...)cukier wanilinowy 3 żółtka 1 budyń waniliowy 1 szklanka mleka 50 g masła szczypta soli ok 500 g borówki amerykańskiej KRUSZONKA: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 50 g masła W garnuszku rozmieszać proszek budyniowy z mlekiem i postawić na ogniu. Podgrzewać i mieszać trzepaczką, aż budyń zgęstnieje. Zdjąć z palnika i odstawić do przestudzenia. Na budyniu położyć folię

https:KKuchniaMniam
Puszyste ciasto drożdżowe z serem, borówkami i kruszonką 220

Witam Kochani, dziś zapraszam na przepyszne ciasto drożdżowe, niezwykle pulchne, pachnące. Jest ono z dodatkiem sera białego, borówek oraz kruszonki.  Całość smakuje rewelacyjnie, bardzo polecam i zapraszam SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę ok 25x40cm CIASTO -750g mąki pszennej tortowej-ja polecam Mąkę Szymanowską Polskie Młyny  -50g drożdży -4 jajka -3/4 szkl cukru -125g masła(...)sera półtłustego -2 jajka -2 łyżki cukru KRUSZONKA -70g masła lub margaryny -3 łyżki cukru -cukier waniliowy -mąka ok 7 łyżek DODATKOWO -ok 300g borówek leśnych Do miski wkruszamy świeże drożdże, dodajemy łyżkę cukru, łyżkę maki oraz ciepłe mleko-wszystko mieszamy do rozpuszczenia drożdży  i odkładamy do podrośnięcia. Jajka mieszamy z cukrem na jednolitą masę.  Masło rozpuszczamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciastka francuskie z budyniem i borówkami 735

Kolejny bardzo prosty deser, który można przygotować w kilka minut. G otowe ciasto francuskie, budyń waniliowy i pachnące latem borówki. Kilka składników a smaku 100 razy więcej Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, budyń waniliowy (proszek) + 480 ml mleka, 200 g borówek , 1 jajko, 1 łyżka cukru pudru. Przygotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, używając odrobinę mniej mleka, by budyń(...)francuskie pokroić w kwadraty o bokach około 10 cm x 10 cm. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Na środek każdego ciastka nałożyć łyżkę budyniu, ozdobić borówkami. Boki ciastek posmarować roztrzepanym jajkiem.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-17 minut. Piec do zrumienienia ciasta. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.  Smacznego

Moja kraina smaków
Babeczki cukiniowe z borówkami. Bez cukru 88

Najprostsze babeczki cukiniowe zrobione z ciemnej, pełnoziarnistej mąki, posypane borówkami. Bez cukru. Muffiny to idealne wypieki dla niedzielnych cukierników, czyli takich co to robić ciastek i ciast nie potrafią, bo wychodzą zawsze. Takie też są cukiniowe babeczki – proste jak dodawanie 2 i 2. Po prostu wystarczy połączyć składniki, przełożyć do foremek i upiec. Cukiniowe babeczki są wilgotne, aromatyczne, słodkie choć(...)mąki pełnoziarnistej (360 ml) 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 szklanki drobno posiekanych daktyli 1 szklanka borówek Mokre składniki 1 duże jajko 1 szklanka tartej cukini (średnia cukinia) 1 szklanka mleczka ryżowego lub mleka 2 łyżeczki ekstraktu wanilii 1/2 szklanki oleju kokosowego lub rzepakowego Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Krówka bananowo-borówkowa 144

Słodziutkie warstwowe ciasto bez pieczenia, na herbatnikach z kremem budyniowym , kajmakiem, warstwą bitej śmietanki z mascarpone i mlekiem w proszku, z dodatkiem bananów i borówki, całość dopełnia gruba warstwa startej gorzkiej czekolady.  Kawałeczek tego ciasta skutecznie zaspokaja głód na słodkie. Ciasto jest podzielne, ładnie się kroi na drugi dzień po solidnym słodzeniu. Doskonałe na każde okazje w tym świąteczne(...)szklanki cukru 1 cukier waniliowy Krem śmietanowy: ½ litra śmietany kremówki 30% 25 dag serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 4 łyżki mleka w proszku Dodatkowo: 3 banany 15 dag borówki amerykańskiej 1 łyżka soku z cytryny Sposób przygotowania ciasta:  Przygotować budyń: Szklankę mleka odlać wymieszać dokładnie trzepaczką tak aby nie było grudek  z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz

Wanilia i Kardamon
Deser kokosowy z chia, czekoladą i borówkami 154

Deser ze zdrowymi nasionkami chia na mleczku kokosowym z deserową czekoladą oraz borówkami, w sam raz na ciepłe letnie dni, poza chłodzeniem robi się go błyskawicznie i jest idealny gdy mamy ochotę na coś słodkiego.  Doskonały na drugie śniadanie jak i na podwieczorek, polecam! Syrop klonowy w deserze możemy zastąpić brązowym cukrem , wszystkie składniki do przygotowania deseru możecie kupić(...)Składniki na 4 porcje/ 1 puszka mleczka kokosowego 4 pełne łyżki nasion   chia 4 łyżki wiórek kokosowych białych 3 łyżki syropu klonowego 10 dag deserowej czekolady 30 dag borówki amerykańskiej Melisa lub mięta do dekoracji Sposób przygotowania: Czekoladę deserową łamiemy na kawałki, mieszamy z 50 ml mleka kokosowego z puszki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej do płynnej konsystencji.  Wlewamy

Wanilia i Kardamon
Borówkowy Eton Mess 139

ferii oraz pięknej, słonecznej pogody, postanowiłyśmy spędzić niedzielę poza domem, deser musiał być więc szybki w przygotowaniu. Idealnie sprawdził się Eton Mess - bałagan w Eton. Bezy, słodka śmietana i borówki - poezja smaku i jednocześnie szybkość wykonania. Po prostu deser idealny. Składniki: 200 ml śmietany kremówki, 2 łyżeczki cukru pudru, 300 g borówek, 40 g bez. W zasadzie ilość poszczególnych składników(...)Eton Mess Wam najbardziej smakuje. Zasada jest jedna - brak zasad ;) Śmietanę ubić z cukrem, bezy pokruszyć na dość duże kawałki. W pucharkach układać na przemian śmietanę, pokruszone bezy i borówki. Podawać od razu po przygotowaniu. Zbyt długie przechowywanie sprawi, że bezy rozmiękną i deser straci fajną "chrupkość

Moja kraina smaków

Proponowane wyszukiwania