Ser suszony domowy. Suszony twaróg. Suszony biały ser. Domowy ser suszony, o którym piszę jest wyjątkowy w smaku i bardzo łatwo go przygotować. Jego smak zależy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTradycyjna konfitura wiąże się z dłuższym gotowaniem, dzięki czemu jest pyszna i zagęszczona. Potrzebna też jest spora ilość cukru, który konserwuje nasze przetwory. Lubię takie domowe wyroby, choć zabawę z nimi... niekoniecznie. Dlatego często robię konfitury w wersji ekspresowej. Teraz doskonałą wymówką jest brak czasu ze względu na małe dziecko... Mimo wszystko - taki sposób również sprawia, że konfitura
Di gotujedzięki czemu jest krucha i soczysta. Bardzo dobrze kroi się na kanapki, a z nożem Victorinox idzie to jak z płatka. Raz, dwa i pokrojone :) Polecam bo domowe wyroby, to zdrowe wyroby :) Taką zdrową, bez konserwantów sztucznych i chemii wędlinkę możemy zamrozić. W ten sposób można zachować smak lata, świeżej zebranej papryki na dłużej i cieszyć się
Kuchnia PaulettesPropozycja przygotowania dobrej domowej kiełbasy ze schabu... Pomysł wykorzystania schabu do kiełbasy powstał podczas przygotowania parzonych schabów na kanapki, w czterech smakach schaby-parzone
chleba naszegopotrawy, ser zjadamy jako przekąskę, danie głównę. Można by powiedzieć, iż szaleństwo na sery trwało, trwa i trwać będzie. Feta (nowogr. Φέτα – „plaster”) – ser pochodzący z Grecji. Tradycyjnie zbliżone wyroby powstają w Albanii i Bułgarii, przy czym od 14 października 2002 nazwa „feta” jest chroniona i zastrzeżona wyłącznie dla serów pochodzących z Grecji. Paluszki z fety w panierce(...)tradycyjnego pieprzu. Całe lub zmielone ziarenka można dodawać do pieczenia chleba (do ciasta oraz jako posypkę na wierzch), do zup, sałatek, kanapek, do bigosu i innych duszonych warzyw, przy wyrobie domowego sera, wina czy przy kiszeniu warzyw. Wspaniale komponuje się w panierce do fety… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Paluszki
mojewypiekiinietylkoBardzo dobra domowa kiełbasa, którą wszystkim polecam. Prawdziwie swojska wędlina wg sprawdzonego przepisu. Skład: 2 kg łopatki wieprzowej, 1 kg podgardla lub boczku,2 łyżki
chleba naszegoDomowa biała kaszanka na pęczaku kujawskim z wątróbką Prosty przepis na pyszne jedzenie, które sami zrobimy. Pomysł zaczerpnięty z bloga Bogusi bajecznakuchnia , której
chleba naszegokaszanka tak naprawdę jest prosta, do jej przygotowania potrzebujemy tyko trochę czasu. Robiłam ją po raz pierwszy, wyszła bardzo smaczna, moim zdaniem jest dużo lepsza od tradycyjnej. Robiąc domowe wyroby przynajmniej wiemy z czego są zrobione i używamy naturalnych przypraw bez wzmacniaczy smaku. Do kaszanki użyłam zestawu od firmy Tradismak . Składniki: 1 kilogram łopatki wieprzowej 200 gram boczku
Bajeczna Kuchniarzodkiewką. Pyszne! Polecam Wam gorąco przepis na śniadanie wielkanocne i oczywiście majonez marki Społem - Majonez Kielecki! Nowa etykieta Majonezu: Dz ięk i niezmiennej od lat recepturze, smakiem przypomina domowe wyroby. Jego gładka, kremowa konsystencja stanowi niezawodny dodatek do sałatek, wędlin oraz przekąsek przygotowanych na bazie jaj. Odkręć słoik Majonezu Kieleckiego i zasmakuj w tradycji! Żółtka jaj kurzych, olej
SMYKWKUCHNImajonezem. Polecam Wam gorąco przepis na wytrawne babeczki wielkanocne i oczywiście majonez marki Społem - Majonez Kielecki! Nowa etykieta Majonezu: Dz ięk i niezmiennej od lat recepturze, smakiem przypomina domowe wyroby. Jego gładka, kremowa konsystencja stanowi niezawodny dodatek do sałatek, wędlin oraz przekąsek przygotowanych na bazie jaj. Odkręć słoik Majonezu Kieleckiego i zasmakuj w tradycji! Żółtka jaj kurzych, olej
SMYKWKUCHNIBardzo prosty, stary, domowy i sprawdzony przepis na pyszną wędlinę :) Kupujemy kawałek schabu środkowego ~1,5 kg i odcinamy wszystko "co wydaje się nie pasować
chleba naszegoBardzo smaczna surówka. Polecam każdemu, domowy coleslaw :) "A to się robi w domu? " Tak :) ...każdy może sobie przygotować tą pyszną surówkę :)... ...ponieważ jest to tylko
chleba naszegoOryginalny przepis jest na zapiecekjagi.blogspot.com polecam zajrzeć :) Znajdziecie tam również inne ciekawe przepisy :) Mój chleb jest upieczony po mojemu :) ale inspiracją była wizyta na
chleba naszegoSzybko, łatwo, pachnąco, smacznie i przyjemnie :) Tak można powiedzieć o domowym wypieku bułek :) Najpierw robimy zaczyn: pół kostki drożdży, łyżka cukru, łyżka mąki, dwie szklanki
chleba naszegoDobry domowy chleb, pachnący, świeży i pożywny :) Skład: 1 kg mąki, 2 torebki kaszy, pół kostki drożdży, łyżka cukru, łyżka soli, dwie szklanki ciepłej
chleba naszego