wolowe - 508 przepisów (strona:2/34)

Gulasz wołowy z kapustą pekińską i batatem z szybkowaru 214

Szybkie i sycące danie jednogarnkowe. Można się nim zajadać prosto z miseczki lub z naleśnikami. Wołowina wspaniale przechodzi smakiem kapusty pekińskiej, zaś batat nadaje jej

Szybko Szybkowar
Tatar wołowy - najpopularniejsza polska zakąska 202

Dawniej król PRLowskiego stołu dziś król diety Paleo. Mój tata jest jego największym miłośnikiem i uważa, że tatar może być dobry albo bardzo dobry. Grzegorz Łapanowski

Bon Appetit Małgorzaty
Gulasz wołowy 164

Składniki: 500g wołowiny 3 ce bule 3 ząbki czosnku paprycz ka chili sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, słodka papryka szczypta kminku mąka Przygotowanie: Wołowinę umyć

Gaździnka warzy
WOŁOWY GULASZ Z KLOPSIKAMI Z ANGIELSKICH KIEŁBASEK ŚNIADANIOWYCH 180

Gulasz robię dość często, więc staram się, aby za każdym razem był on trochę inny w smaku. Tym razem pokombinowałam całkowicie:)Był piękny kawałek wołowiny, były

Walijskie Pichcenie
Tatar wołowy. 307

Tatar to rewelacyjna przystawka przygotowana z mielonego lub siekanego mięsa, najlepiej z polędwicy. Przede wszystkim mięso powinno być świeże i to samo dotyczy jajek. Dlatego

Smaki Edyty
Smarzone mieso wolowe w pomidorach 167

500g miesa wolowego  3 cebule puszka pomidorow  1 zabek czosnku  sol papryka sypka  Mieso musi byc pokrojone w kostke Przyprawiamy mieso sola

Klaudynkowa kuchnia
Pulpety wołowe z makaronem 145

Pulpety wołowe z makaronem to nietypowe połączenie pulpetów w sosie pomidorowym z makaronem spaghetti. To dość nietypowe połączenie, ale wbrew pozorom danie jest smaczne i przede wszystkim bardzo pożywne. Mięso wołowe możecie zastąpić dowolnym innym mięsem mielony na przykład wieprzowo- wołowym, drobiowym. Podobnie jeśli chodzi o makaron. Jeśli lubicie, użyjcie makaronu penne, świderek. Przeczytaj przepis na: Pulpety(...)sosie koperkowym Składniki 400g mięsa mielonego wołowego 1 jajko 1 kajzerka sól pieprz 200 ml passaty pomidorowej olej do smażenia makaron spaghetti Sprawdź również: Kotlety mielone z indyka Pulpety wołowe z makaronem – przepis Bułkę namaczamy w wodzie i pozostawiamy ją w niej przez ok. 30 minut. Do miski przekładamy mięso, dodajemy bułkę, jajko, pieprz, sól i wyrabiamy. Formujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sycąca zupa azjatycka z wołowiną i makaronem ryżowym 97

się Wam kupić makaronu ryżowego lub makaronu kluski do ramenu, to polecam zwykły makaron do spaghetti lub makaron gruby typu wstążki. Na 4 duże porcje. SKŁADNIKI 500 g kości wołowych 500 g kości wieprzowych 6 skrzydełek kurzych 2 łodygi selera naciowego 6 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe obrany plasterek imbiru 2 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 2 duże(...)marchewki 1 korzeń selera 1 korzeń pietruszki 500 g mięsa wołowego na gulasz olej rzepakowy sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, ostra papryka, 2 liście laurowe 50 g suszonych grzybów mun 30 g suszonych grzybów shii-take 1 mały słoik kiełków fasoli mung 1 mały słoik minikolb kukurydzy 2 papryczki chili 4 kapusty pak-choi ciemny sos sojowy

Passions hobbies life
Rosół z azjatyckim akcentem 159

obiad właśnie taką sycącą zupę, która wszystkich postawi na nogi. Jest na prawdę pyszna, a dzięki kilku dodatkom zyskała azjatycki posmak. Porcja dla 6 osób. SKŁADNIKI 400 g kości wołowych (z żeber wraz z mięsem) 300 g mięsa wołowego 4 udka z kurczaka 4 średnie marchewki 1 duży korzeń pietruszki 1 średni korzeń selera 4 liście laurowe 6 ziaren(...)angielskie i umyte gałązki lubczyku i selera naciowego (jeżeli posiadacie). Wszystko zalać wodą i zagotować. Po godzinie gotowania na średnim ogniu, wyciągnąć z wywaru wszystko poza kośćmi i mięsem wołowym. Gotować jeszcze około 15 minut, aż mięso również zmięknie, po czym wyciągnąć również kości i mięso. Wywar doprawić ciemnym sosem sojowym, solą i białym pieprzem. Jeżeli odparowało zbyt dużo

Passions hobbies life
Tatar wołowy 120

dłuższego czasu myśleliśmy o spróbowaniu tatara wołowego . Myśleliśmy o wyborze takiej przystawki w jednej z restauracji, do której planowaliśmy się wybrać. Niestety czasy są takie, że długo musielibyśmy czekać na taką możliwość, stąd też pomysł, aby tatar wołowy zrobić samemu w domu. Kupiliśmy więc gotowe mięso wołowe na tatar, które po wyrobieniu podaliśmy z domowymi korniszonami oraz marynowanymi prawdziwkami(...)czekaliśmy z odkryciem walorów smakowych tego dania. Nie pozostaje nic innego jak następnym razem kupić kawałek dobrej wołowiny i samemu przygotować tatar od podstaw. Zastanawiamy się także, czy tatar wołowy od teraz będzie najchętniej wybieraną przez nas przystawką w każdej restauracji. Udostępnij Tatar wołowy – składniki 1 opakowanie wołowiny na tatar (200 g) 1 łyżka oliwy 2-3 łyżki zimnej

niecodziennikpary
Hamburgery wołowe z frytkami 163

Początek weekendu trzeba uczcić. Proponuję hamburgery wołowe. Hamburgery bez jajka z prima wołowiny, mielonej przez grubo sito. Przyrządzam je z wołowego karczka. Lekko przerośnięte tłuszczem mięso idealnie pasuje na hamburgery, które grilluję dosłownie 4 minuty. Dodatki jak zwykle, co kto lubi. Moje dzieci lubią texmex czyli hamburgery wołowe z boczkiem i ostrym sosem chili. Do hamburgerów oczywiście muszą(...)wiele praktyczniejsze wyjście, a i frytki są mniej nasiąknięte tłuszczem. Nie przejęłam się faktem, że akurat skończyły mi się hamurgerowe bułki . Bułki śniadaniowe mogą z powodzeniem zastąpić hamburgerowe. Hamburgery wołowe Składniki: 4 hamburgery 450 g wołowiny z karczka, 15% tłuszczu 1 łyżka utartej cebuli 1 łyżeczka przyprawy do grilla sól i czarny pieprz do smaku 4 plastry sera cheddar

codojedzenia
Gulasz węgierski 222

Składniki: 800 g mięsa wołowego na gulasz; 2 duże, czerwone papryki; 1 duży pomidor; 2 średnie cebule; 4 ząbki czosnku; 1 łyżka kminku; 6 łyżek słodkiej papryki w proszku; 2 łyżki ostrej papryki w proszku; 500 ml bulionu wołowego; 2 łyżki mąki pszennej; 3 łyżki smalcu; Sól. Sposób przygotowania: Papryki umyć i osuszyć. Ułożyć na blasze do pieczenia. Wstawić(...)proszku (3 łyżki), wymieszać i razem podsmażać jeszcze przez około 3 minuty. Zestawić z ognia. Całą zawartość patelni przełożyć do garnka (3 - litrowego). Na patelnię wlać odrobinę bulionu wołowego (4 łyżki) i dokładnie wymieszać, aby zebrać z patelni cały smak pozostały po podsmażaniu mięsa i wlać do garnka z podsmażonym mięsem. Do garnka z podsmażonym mięsem wlać pozostały bulion wołowy

Gospodyni Miejska
Domowe flaki wołowe 103

pikantne. Zależnie od upodobań i zwyczajów regionalnych, zupa ta bywa czasem urozmaicana dodatkiem pieczarek, leśnych grzybów, świeżej papryki lub pulpecików. Ja jednak podaję Wam przepis na najprostsze klasyczne flaczki wołowe ugotowane na mięsnym wywarze, z dodatkiem włoszczyzny i lekko zagęszczone zasmażką. Przygotowanie może być bardziej lub mniej czasochłonne – to zależy od tego, czy kupicie surowe flaki w płacie(...)Mielone pieczone w boczku ** Klops (pieczeń rzymska) ** Zapiekanka z cukinią ** Ryba pieczona na ryżu   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki na około 2,5 litra zupy: 1 kg flaków wołowych (surowych w płacie lub pokrojonych i obgotowanych) 1,5 litra wywaru mięsnego, bulionu lub rosołu 3 średnie marchewki 1 pietruszka kawałek selera cebula 2 liście laurowe 2 ziela angielskie

Kulinarny S.O.S.
Gulasz wołowy z cynamonem 80

Gulasz wołowy z cynamonem Gulasz wołowy z cynamonem to potrawa przygotowana przez czarodziejkę Keirę Metz na dziękczynną kolację w środku lasu. W czasie wykonywania jednej z misji, Geralt ma okazję spróbować tego przysmaku. „Przyjazna przysługa”. Przygody Wiedźmina to nie tylko walka, potwory i magia, ale także przyjemności wręcz rozpusta w spożywaniu mięs, win czy przypraw z Zerrikanii takich(...)mieć co najmniej dwie. Bo wkładając jedną do siatki, będzie się bujać, wkładając druga, ciężar się idealnie rozłoży… To przecież logiczne 😉 Jeśli mamy już składniki i wino, Gulasz wołowy z cynamonem, zacznij dzień wcześniej Po pierwsze włóż mięso do miski, wlej tyle wina, by przykryć mięso, (z resztą wina wiesz co zrobić 😉) dodaj cynamon i czosnek. Przykryj folią spożywczą

RafalCook
Pieczeń wołowa wolno pieczona – wołowina slow-low 230

Wołowina to nie tylko steki i burgery – to przede wszystkim szlachetne, ciemne i wartościowe mięso które (z racji nie najniższej ceny) warto przeznaczyć na odświętny obiad. Pieczeń wołowa nie jest ani trochę wymagająca – ta sztuka mięsa z dzisiejszego przepisu to tylko kilka składników i bardzo prosty, ale dające świetne efekty sposób obróbki cieplnej: mięso najpierw jest obsmażone, a później pieczone(...)skośnego brzucha. Tkanka mięśnia jest bardzo delikatna, krucha i miękka. Z rostbefu z kością i polędwicą wycina się pożądane steki, w których łączą się dwa bardzo cenne rodzaje mięsa wołowego: polędwica i mięsień najdłuższy grzbietu (w mięsie innych zwierząt nazywany schabem). Jeden to porterhouse z końca rostbefu z najszerszą częścią polędwicy. Drugi: t-bone wycinany bliżej przodu, z węższą częścią

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania