Pokroić dynię na mniejsze kawałki. Marchew, korzeń pietruszki i ziemniaka obrać i pokroić drobno. Do garnka wlać wodę, dodać warzywa, ząbek czosnku i liście jarmużu. Zetrzeć imbir na tarce i dodać do zupy. Doprawić zupę solą i pieprzem. Wlać sok z cytryny dodać kurkumę i masło. Gotować tak długo aż warzywa będą miękkie. Na koniec zmiksować zupkę. Wlać krem
Kuchnia Pokoleńbardzo prosto i bardzo szybko. Smak jest niesamowicie świeży.. to trochę połączenie jabłka z cytryną :-) Wspaniałe, polecam! Czas przygotowywania: 20 minut Czas gotowania: 50 minut Ilość: 1,5-1,7 l Składniki: • 2-2,5 kg pigwy • szklanka wody • szklanka cukru
AniaGotuje.plWszystkie składniki na warstwę z mango (mango, 3 łyżki mleka kokosowego, kurkuma, 1 łyżka ksylitolu, sok z cytryny) zblenduj. 3. Przygotuj foremki na lody. Napełnij je w 3/4 warstwą z chia, na to wylej mango. Zamróź. Przed podaniem przelej foremki gorącą wodą, żeby było łatwiej wyjąć. KOLACJA K:284.2 / B:27.1 / T:12.3 / W:16.2 / Błonnik
Powiedz dietom niemoże też być dorsz czy mintaj Przyprawa do ryb 4 łyżki jogurtu greckiego Pół łyżeczki soku z cytryny Pęczek koperku (w każdym razie-dużo koperku:)) Sól, pieprz, czosnek granulowany Rybę osuszamy i obsypujemy przyprawą, odstawiamy na godzinke. W garnku, gotujemy wodę( u mnie pół litra, żeby ryba była przykryta) Ja popełniłam pewien błąd... Do wody wrzuciłam kostkę
Mamuśka wraca do formyczosnku i sos nie będzie taki wściekle kwaśny. Po upływie 15 minut przecedzamy sos z czosnku i cytryny przez gazę. Odciskamy tyle soku ile się da. Do tego płynu dodajemy tahini,płaską łyżeczkę soli i kmin rzymski oraz 3 łyżki lodowatej wody. Taki sos może być przechowywany tydzień w lodówce, a zamrożony – miesiąc. Może się zdarzyć, że sos się rozwarstwi
ladykitchenwędzonym . Składniki: - 1 rzodkiew japońska/daikon - łosoś wędzony na zimno - czarny sezam - awokado - sok z limonki (lub cytryny) - olej (sezamowy, kokosowy…) Dodatkowo: - kilka rzodkiewek (do dekoracji) - kostki lodu - roszponka (do dekoracji) - wykałaczki Rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki, wkładamy do miski z wodą i kostkami lodu – odstawiamy, użyjemy do dekoracji. Umytą rzodkiew (daikon) obieramy. Na mandolinie kroimy na długie, cienkie plastry
mojewypiekiinietylkociasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka 1 łyżka masła sól szczypta 3 łyżki wody gazowanej olej do smażenia farsz: 250 g serka śmietankowego 1/2 szklanki śmietany kremówki 1 żółtko 2 łyżki cukru waniliowego owoce: 2 gruszki 1/2 cytryny 15 dkg śliwek 2 łyżki miodu Masło rozpuszczam w rondelku i studzę.Dolewam do ciasta. Do wysokiego pojemnika
wesoła kuchniakostkę 1,5 x 1,5 cm i wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą. • Cebulę posiekać w drobną kostkę, zalać w miseczce wrzątkiem tak, aby była przykryta, a po 1 minucie odcedzić i przelać zimną wodą. Posolić. • Ogórki pokroić w kostkę. • Majonez przełożyć do foliowego woreczka i obciąć
To co kochamużyłam herbaty liściastej Assam ze sklepu Galeria Herbat :) Składniki na 2-3 słoiczki/kubki : 1 litr wody około 4 łyżeczki herbaty np. Assam około 2 cm imbiru 2-3 owoce dzikiej róży miód do posłodzenia według uznania sok z 1/2 cytryny 1. Imbir obieramy ze skórki i kroimy
Gotowanie...to proste !grubą kostkę skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy. Warzywa w blasze polewamy olejem, sokiem z cytryny, syropem klonowym, posypujemy przyprawami. Dodajemy jabłko, mieszamy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 30 minut. Mieszamy co 10 minut. Ryż wsypujemy do 400 ml wrzącej wody, dodajemy soczewice i szczyptę soli. Gotujemy pod przykryciem ok 10 minut. Potem opatulamy kocem i odstawiamy na kolejne
Dzieje kuchennej WiewióryPół cytryny pokroić w plastry , a następnie na pól. 5. Do środka włożyć plastry czosnku i cytryny i koperku. 6. Na wierzchu ryby można położyć listki masła. 7. Rybę położyć na folię , zawinąć i włożyć do brytfanny ,blaszki itp. , wlać wody ( w moim przypadku pół szklanki ) , jeśli na blaszce , to odpowiednio więcej, żeby folia nie przywarła do naczynia
Pysznosci Babci Basibobu Składniki: 1 szkl. ugotowanego i obranego bobu* 1/4 szkl. mleka sojowego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka czosnku 1/2 łyżeczki cukru + 1 łyżka do ugotowania 1 kg bobu sól, pieprz + sól do gotowania bobu woda do gotowania bobu *Polecam ugotować 1 kg bobu, odłożyć potrzebną ilość, a resztę zjeść :) Przygotowanie: Bób dokładnie
wegujemywypieków (110 gramów) - 1 jajko, lekko roztrzepane - 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny - 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie lemon curd: Masło rozpuszczamy, studzimy. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy. Masę umieszczamy w szklanej miseczce, którą ustawiamy na rondelku z gotującą się wodą. Gotujemy w kąpieli wodnej mieszając, aż zgęstnieje. Lekko studzimy. Na wystudzony sernik wykładamy lemon curd, równo rozprowadzamy. Wkładamy
Życie zamknięte w smaku