włoskie risotto - 500 przepisów (strona:23/34)

Risotto z ośmiornicą 164

Dzisiaj przenosimy się do słonecznych Włoch. Ośmiornica jest we Włoszech popularnym składnikiem potraw. W przeciwieństwie do większości owoców morza, zyskuje ona podczas mrożenia. Jej mięso kruszeje

Passions hobbies life
AMORE MIO 99

menu znalazło się: Peperonata i caponata, suszone pomidory i medaliony z polędwicy wołowej Saltimbocca z łososia i risotto milanese z mascarpone. Serdecznie zapraszam do obejrzenia fotorelacji z warsztatów!  I pamiętajcie! W sklepach Lidl przez najbliższe 2 tygodnie można kupić oryginalne włoskie produkty

Kuchnia Bon Appetit
Włoskie cannelloni ze szpinakiem i ricottą 163

wakacjach na Sycylii z przyjemnością wracam do włoskich smaków. Prostota idąca w parze z niesamowitym smakiem to coś, co bardzo lubię we włoskiej kuchni. Nie ma tam nadmiernego kombinowania, a do większości dań potrzebujemy zaledwie kilku prostych składników, które dostaniemy wszędzie. Zauważyłam ostatnio również, że włoskie „makaroniarstwo” przyjechało do Polski razem ze mną. Zaczęłam, o wiele częściej niż(...)wyjazdem, przygotowywać dania na bazie makaronu oraz risotto. Ubolewam jednak nad tym, że w Polsce nie mamy dostępu do TAK świeżych owoców morza oraz do tych warzyw i owoców tętniących słońcem. Mam jednak cichą nadzieję, że szalejąca za oknem pogoda w końcu unormuje się i w Polsce znów będzie można spędzać „włoskie” wakacje. Dzisiejszy przepis, jak większość

Be Fit Be Strong
RISOTTO Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 140

Mój ogródek pęka w tym roku od dyni i cukini. Zarówno jedno, ja i drugie warzywo bardzo lubię i z wielką przyjemnością przyrządzam z nich smakołyki

Ostra na Słodko
Niemcy wygrali a ja zrobiłam risotto ze szparagami :) 175

Nie wiedziałabym, że w ogóle jest finał mistrzostw. Gdyby nie tablica na Facebooku wypełniona hasłami na temat mundialu, żyłabym nadal pełna nieświadomości, oglądając

Bon Appetit Małgorzaty
Cytrynowe risotto ze szpinakiem i chipsem z szynki parmeńskiej 108

Zdecydowanie numer jeden jeżeli chodzi o moje ulubione dania. Risotto. Niezależnie od datków stanowi mój ulubiony posiłek a zarazem popisowe danie. Nie ma możliwości by wychodzące

Mango Papaja
Risotto z ogórkiem, awokado i kurczakiem 181

Powiecie no i znowu risotto zrobiła. No tak, risotto bo to szybkie danie, można dodać ulubione składniki i szybki obiad na stole. A jak to z

Moje Małe Czarowanie
Risotto z selerem naciowym, cukinią i krewetkami 217

smak tej potrawy i nasuwa mi się tylko jedno stwierdzenie: znakomita. Obiad przygotował mąż. On także jest specjalistą od idealnie przygotowanego risotto.  Bardzo mi ta potrawa smakowała. Była idealnie doprawiona. Jednym słowem rewelacyjna. Składniki: - 200g ryżu włoskiego - 2 selery naciowe - 300g cukinii - 3 szalotki - 250g dużych krewetek - 0,7 litra bulionu warzywnego - oliwa z oliwek - lampka białego wina

Pan i Pani Smith w kuchni
Szafranowe risotto z batatem i miętowa pierś kurczaka 120

  Składniki: 100 gram ryżu Arborio 2 szklanki bulionu drobiowego 1 ząbek czosnku 1 cebula 1/3 łyżeczki szafranu 1/2 dużego batata garść startego parmezanu 300 gram

Mango Papaja
Fasolka szparagowa jak gotować? 33

pieprzem do smaku. Fasolka szparagowa z orzechami włoskimi i pesto: Składniki: fasolka szparagowa, orzechy włoskie, pesto (lub oliwa z oliwek z dodatkiem świeżego bazylii i czosnku), sól, pieprz. Fasolkę gotuj i odcedź. Pokrój orzechy włoskie na mniejsze kawałki. Wymieszaj fasolkę z orzechami i pesto. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Risotto z fasolką szparagową i parmezanem: Składniki: fasolka szparagowa, ryż

Podstawy Gotowania
Trattoria Cichy Kącik 181

zapomnienia. Jedzenie jest naprawdę bardzo dobre. Była piękna słoneczna pogoda, więc mogliśmy usiąść na zewnątrz. Obrusy w kratę nadają przytulnego, włoskiego klimatu. Bardzo sympatycznie i co ważne w dobrych cenach. Mój mąż zamówił pizzę, a ja risotto. Wszystko popiliśmy lemoniadą. Pizza Vulcano: sos pomidorowy, ser mozzarella, salami, gorgonzola, chilli. Aromatyczna i puszysta, bardzo dobra. W sam raz dla jednej osoby

Karola gotuje
Warsztaty Kulinarne z Fit&Easy i Sebastianem Olmą 160

czarny, cukier Masło x 50 g Natka pietruszki x 25 g Oliwa z oliwek 100 ml Koperek Musztarda dijon x 5 g Miód wielokwiatowy płynny x 20 ml Orzechy włoskie x 25 g Orzechy laskowe x 25 g Sposób wykonania : Kalafiora pokrój na duże różyczki, smaż na oleju z jednej strony aż będzie złoto brązowe. Komosę ryżową wstaw do gotowania(...)Active : Oliwę z oliwek wymieszaj z koperkiem, musztardą Dijon i miodem tak aby powstała jednolita konsystencja. Na koniec dodaj posiekane orzechy włoskie, orzechy laskowe i dopraw do smaku solą i pieprzem. Autor Sebastian Olma, Szef Kuchni 5. Risotto z marynowanymi kurkami, szpinakiem i chrupiącym jarmużem Składniki na 4 porcje : Olej roślinny x 2 l Cebula szalotka x 20 g Czosnek

SMYKWKUCHNI
Przepis na… – Tagliatelle ai funghi porcini, włoski smak jesieni 380

Włoskich dań z grzybami jest mnóstwo. Grzybami nadziewa się tortellini, z grzybów i cukinii przyrządza się risotto. Grzyby się smaży na oliwie, faszeruje nimi lasagne, układa na pizzy i gotuje wyborną zupę. Trufle znajdują jeszcze inne, ekskluzywne zastosowania. Oto jeden z najprostszych przepisów na popularne danie z grzybami, którego przygotowanie zajmuje kwadrans. Składniki: 350 g makaronu tagliatelle 400 g prawdziwków

Bon Ton Italia
Risotto z kurczakiem 270

Takie risotto to idealny szybki posiłek szczególnie, gdy chcemy sobie zrobić przerwę od skomplikowanego gotowania. Prosta kuchnia włoska to dobry początek pysznego dnia. Ryż, kurczak, wino, 20 minut i obiad gotowy, szybciej niż w niejednej restauracji. Zapraszam. Porcja na 3 osoby. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik