Szafranowe risotto z batatem i miętowa pierś kurczaka

Szafranowe risotto z batatem i miętowa pierś kurczaka

Szafranowe risotto z batatem i miętowa pierś kurczaka

  Składniki: 100 gram ryżu Arborio 2 szklanki bulionu drobiowego 1 ząbek czosnku 1 cebula 1/3 łyżeczki szafranu 1/2 dużego batata garść startego parmezanu 300 gram piersi kurczaka 1/2 pęczka mięty szczypta chili w płatkach sól pieprz kolendra 2-3 łyżki oliwy z oliwek Piersi kurczaka marynujemy w soli, pieprzu, chili w płatkach oraz posiekanej drobno mięcie. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i smażymy na niej drobno posiekaną cebulkę i czosnek. Następnie dodajemy szafran oraz pokrojonego w ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.