najwyższej jakości, w 100 % czysty i instantyzowany koncentrat białka serwatkowego. Skład: WPC Instant, aromat (brak w przypadku smaku naturalnego), kwas cytrynowy - regulator kwasowości (w smaku jogurtowo - wiśniowym truskawkowo - poziomkowym oraz ananasowo - kokosowym), sól, sukraloza - substancja słodząca (brak w przypadku smaku naturalnego). Opakowanie - 700 g netto Ilość porcji - 23 Moja opinia: Próbowałam smaku ananasowo-kokosowego, co godne pochwały w swoim
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmigdałowy 3 łyżki miodu 3-4 łyżki cukru garstka orzechów włoskich garstka rodzynek (opcjonalnie) Kokos: 4 białka 1/2 szklanki cukru 120 g wiórków kokosowych ok. 100 g powideł (np. wiśniowych, śliwkowych, z czarnej porzeczki) Kruche Ciasto z Makiem i Kokosem Siostry Anastazji - Sposób przygotowania: Masło siekamy na drobne kawałki, dodajemy resztę składników (oprócz kakao) i szybko zagniatamy elastyczne ciasto (gdyby
Słodka Strona200g okrągłych biszkoptów 2 budynie śmietankowe lub waniliowe w proszku, bez cukru 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 opakowania galaretki w czerwonym kolorze (użyłam żurawinowej, ale może być wiśniowa, truskawkowa) 250g masła w temperaturze pokojowej 1 puszka papai w syropie 425g – możemy zastąpić gruszkami, brzoskwiniami Do nasączenia (poncz): 150ml likieru migdałowego 100ml wody Wierzch: 200g niesłodzonego mleka skondensowanego
Mała CukierenkaDzisiaj zapraszam na małe co nieco - czekoladki własnej produkcji. Postanowiłam wykorzystać owoce, które zostały mi od przygotowania nalewek: malinowej, wiśniowej i truskawkowej. Dziś w wersji z czekoladą gorzką. trzy tabliczki gorzkiej czekolady pół łyżeczki oleju po 5 łyżeczek wiśni, truskawek i malin ze spirytusu Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać olej. Czekoladę cienką warstwą rozsmarować na sylikonową foremkę. Włożyć
Humanistka w kuchniSłyszeliście kiedyś o herbacie np. U niebios bram , Leśny elf , Tropikalna burza czy Hawajski koktajl ? Mnie osobiście najbardziej zainteresowały połączenia: Truskawki w czekoladzie , Wiśnie w rumie , Bananowo-wiśniowa oraz Pina colada Atrakcyjna jest również oferta kaw - zarówno ziarnistych jaki i rozpuszczalnych - mnie ujęła kawa miętowa , orzechowa , rafaello , advocatowa itd - przy każdej kolejnej nazwie - znów ślinotok ;) Ponadto znajdziemy tam wiele
Kto ugości moich gości?bejkon na bogato. przepis na dwie porcje 500 gram chudego boczku 200 gram ugotowanej brukwi 2 słodkie gruszki 2 białe cebule średnia czerwona cebula 2 szklanki wina wiśniowego półwytrawnego 2 łyżki śmietany kremówki 2 garście wiśni 2 łyżki miodu pieprz biały gałązka rozmarynu szczypta kurkumy sól kiełki oliwa Boczek obsmażamy na oliwie na złoty kolor z posiekaną białą cebulą
na gaziebiałka 40 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 5 łyżek mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka kakao dodatki: jogurt naturalny, banan, dżem "galaretkowaty" wiśniowy
Zdrowie na języku :Plekka, prosta w przygotowaniu słodka, owocowa przekąska idealna na wizytę niespodziewanych gości. Ciasto można upiec wcześniej (lub w ostateczności kupić gotowe, czego nie polecam) i zostaje nam tylko zrobić wiśniową piankę. W biszkopcie zastosowano tylko mąkę ziemniaczaną, bez pszennej więc ciasto jest bezglutenowe
Milion SmakówUlubione w mojej rodzinie i przygotowywane nie tylko w Tłusty Czwartek tradycyjne pączki z nadzieniem powidłowym lub wiśniowym to istne niebo w gębie. Mimo, że to prawdziwe bomby kaloryczne, ciężko się od nich oderwać... Najlepsze robi oczywiście Teściowa
Milion SmakówWłaśnie dziś nastąpił dzień rozlania nalewki wiśniowej do butelek... najlepsze alkohole robi mój tata, nic tu nie jest wedle przepisu, u niego wszystko łączy się z wszystkim i za każdym razem wychodzi wielkie pozytywne zaskoczenie, tym razem była wiśniówka .... tradycyjna... aromatyczna... z własnych powiedziałabym przejrzałych wiśni... mmm pycha. Koniecznie musiałam skorzystać i spróbować, wiem, że gdy już ją rozleje będzie
Kuchenne aromatyKisiel zrobiony samodzielnie ....tym razem wiśniowy..pycha..polecam.. 1 szkl. soku z wiśni Rolnik 1 szkl. wody 2 łyżki cukru [ wedle własnego gustu] 2 łyżki mąki ziemniaczanej wiśnie Rolnik 0,5 szkl. wody i cukier oraz sok zagotować . W pozostałej zimnej wodzie wymieszać mąkę ziemniaczaną i pomału wlewać do gotującego się wody z cukrem
Moje domowe kucharzeniestopniach przez 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu przekroić na 3 części. Poncz: 125 ml kompotu z wiśni woda Kompot rozcieńczyć wodą w ilości dowolnej. Frużelina wiśniowa: 150 ml kompotu z wiśni 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka esencji waniliowej 700 g wiśni z kompotu Wszystko składniki (z wyjątkiem wiśni) dokładnie połączyć. Przelać
kulinarnyswiatdomigofry studzić na kratce, nie układać ich jeden na drugim by nie zmiękły. Z przepisu wychodzi 12 gofrów. Podawać według upodobań, kto co lubi. U mnie były z dżemem wiśniowym, bananem, kiwi i bitą śmietaną. Dobre są również same lub posypane tylko cukrem pudrem. bita śmietana: Do zimnej śmietany dodać cukier i miksować do uzyskania puszystej, sztywnej pianki
Kuchcik gotujewaniliowego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki ciemnego kakao - niecałe pół szklanki oleju - garść słonecznika - garść owoców goji - 3 suszone śliwki (pokrojone na mniejsze kawałki) - 2 łyżki dżemu wiśniowego - 2 łyżeczki sypkiego imbiru Wszystkie składniki mieszamy ze sobą (nie używałam miksera) przekładamy na blaszkę 30x25cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 minut w temp 190 stopni. (polewa, opcjonalnie
upichconałyżek spirytus - 1 łyżka masło - 200 g mleko - 1 l żółtka jaj - 3 szt cukier - 0,5 szkl Dodatkowo: herbatniki jasne - 25 szt herbatniki czekoladowe - 50 szt galaretki wiśniowe - 2 opak płatki migdałowe masa krówka - 1 puszka woda gotowana do galaretek - 800 ml Sposób przygotowania: Masa budyniowa: Do rondla wlać pół litra mleka, dodać cukier, zagotować. Mąki wsypać
Kuchnia Danusi