wigilijne - 3472 przepisów (strona:58/232)

Śledzie w śmietanie z cebulą i ogórkiem 79

Poznaj mój sprawdzony przepis na śledzie w śmietanie z cebulą, ogórkiem i jabłkiem. Smakują naprawdę wybornie. Są lekką odmianą od tradycyjnych śledzi w oleju. To również wspaniała propozycja na wigilijną wieczerzę oraz każdą rodzinną imprezę . Wybór produktów do tej prostej i smacznej potrawy nie jest wcale taki oczywisty. Śledzie muszą być przede wszystkim dobrej jakości – nie za bardzo żółte

Ania gotuje
PASZTECIKI Z KAPUSTA I GRZYBAMI – WIGILIJNE 97

Paszteciki z kapustą i grzybami zwane również   kapuśniaczkami to potrawa idealnie pasująca do  wigilijnego  barszczu . Są bardzo puszyste, długo zachowują świeżości, sprawdzą się również podczas przyjęć świątecznych i nie tylko.  Ciasto 0,5 kg mąki 50 g drożdży łyżka cukru łyżka soli 200 ml mleka 250 g masła 2 jaja Farsz 1 kg pieczarek

RAROSSA
BARSZCZ CZERWONY- CZYSTY 119

oraz majeranek.Doprawić solą i pieprzem. W razie konieczności dodać więcej wody.   Zupę przelać przez sito do "czystości" i odstawić, na co najmniej 12 godzin, żeby nabrała wigilijnej mocy

pieprzny smaczek
Tatar ze śledzia z oliwą 91

przygotowania. Można go podać na talerzyku, w miseczce, w porcjach ułożonych na grzankach lub krakersach (to zależy od Twoich upodobań i wyobraźni) . Doskonale się sprawdzi na imprezach oraz wigilijnej kolacji.   Pomysły na sałatki: ** Sałatka z szynką i ananasem ** Sałatka Caprese ** Sałatka z paluszkami krabowymi ** Sałatka z szynką i ananasem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 250 g filetów śledziowych

Kulinarny S.O.S.
Mini chinkali z kapustą i grzybami do barszczu wigilijnego 93

soli wrzucamy pierożki na wrzątek delikatnie mieszamy aby się nie przykleiły do dna garnka i od momentu wypłynięcia gotujemy na wolnym ogniu ok 3-4 minuty. Przepis na barszcz wigilijny na zakwasie znajdziesz  TUTAJ

Andzia Pichci
KUTIA 118

Potrawa wigilijna z regionów wschodnich, Lubelszczyzna, Podkarpacie.  Pyszne danie robione jeszcze na Mazowszu i Podlasiu.   Kutia – tradycyjna potrawa kuchni ukraińskiej, białoruskiej, rosyjskiej, litewskiej i dawniej polskiej kuchni kresowej.   pszenica 250 g mak 250 g Bakalie 300 g miód 250 g rum 25 ml mleko 250 ml    Pszenicę moczymy, gotujemy około godziny, zmieniając dwa razy wodę

Smaczne moje
Sos z suszonych grzybów (z zasmażką) 77

Prosty aromatyczny sos z suszonych grzybów, który przygotujesz z łatwością Doskonale urozmaici pieczone mięsa, obiadowe dania oraz potrawy na wigilijnym stole Jeśli nie lubisz zasmażki, polecam przepis na sos grzybowy z zaklepką (mieszanką mąki i zimnej wody) .   Sprawdź również: ** Ćwikła ** Racuchy drożdżowe ** Ryba w sosie czosnkowym ** Ryba po grecku   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 20-30 g suszonych

Kulinarny S.O.S.
Jak przygotować zakwas na chleb 202

W ostatnim czasie wiele osób zaczęło wypiekać w domu swój własny chleb. Jestem również wśród nich ja. Najszybciej i najprościej jest upiec chleb na drożdżach. Wiele

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czysty barszcz czerwony z uszkami z mięsem 112

odcieniu i tradycyjnym smaku. Najprostszy przepis na ugotowanie pysznego czerwonego barszczu.","image":"https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/04\/barszcz-czerwony.jpg","recipeCategory":["Kuchnia Polska","Zupy"],"recipeCuisine":[],"keywords":["barszcz","barszcz czerwony","barszcz wigilijny","buraki","czysty barszcz","uszka","uszka z mi\u0119sem","zupa z burak\u00f3w"],"datePublished":"2020-04-29T19:27:13+01:00","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","servingSize":"6","calories":"105 kcal

ProstePesto.pl
Gołąbki 91

Wśród naszych świąteczno-noworocznych propozycji na smaczne i tradycyjne potrawy znalazły się także gołąbki . Chociaż można je przygotowywać o każdej porze roku, mnie od zawsze kojarzą

niecodziennikpary
Śledzie po sułtańsku 101

Kolejny przepis na śledzie, które z powodzeniem można postawić na wigilijnym stole lub przygotować na świąteczne spotkanie. Tym razem proponujemy Wam śledzie po sułtańsku , czyli śledzie na słodko z rodzynkami. Z pewnością posmakują one każdemu, kto lubi śledzie w połączeniu z sosem pomidorowym, a ponieważ bardzo łatwo je przygotować i można je zrobić na kilka dni wcześniej, są dobrą propozycją

niecodziennikpary
Łazanki z kapustą i grzybami 87

Jedną z wielu potraw wigilijnych są łazanki z kapustą i grzybami , które mogą być alternatywą dla świątecznych pierogów. Składniki są takie same – kiszona kapusta, suszone grzyby i ciasto, ale sposób wykonania jest o wiele szybszy, co w natłoku przedświątecznych przygotowań ma duże znaczenie. Ja zdecydowanie wolę świąteczne pierogi , zwłaszcza te w podsmażanej wersji, ale wszystkim zabieganym, nie lubiącym lepić

niecodziennikpary
ŚLEDZIE W ŚMIETANIE 399

Śledź w śmietanie to klasyka kuchni polskiej, która pojawia się na stole wigilijnym. Występują różne wersje tej potrawy, ale najczęściej można spotkać śledzie z dodatkiem cebuli oraz jabłka, w gęstym sosie śmietanowym. Słoność śledzia równoważy słodkie jabłko oraz kremowa śmietana, a cebula nadaje ostrości. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy wszystkie składniki się przegryzą. Składniki: 6 śledzi solonych 1 duża

Kuchnia MagdaLeny
ŚLEDZIE W ŚMIETANIE 399

Śledź w śmietanie to klasyka kuchni polskiej, która pojawia się na stole wigilijnym. Występują różne wersje tej potrawy, ale najczęściej można spotkać śledzie z dodatkiem cebuli oraz jabłka, w gęstym sosie śmietanowym. Słoność śledzia równoważy słodkie jabłko oraz kremowa śmietana, a cebula nadaje ostrości. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy wszystkie składniki się przegryzą. Składniki: 6 śledzi solonych 1 duża

Kuchnia MagdaLeny
KAPUSTA Z GROCHEM 108

Kapusta z grochem lub groch z kapustą to tradycyjna potrawa wigilijna, bardziej lub mniej znana i popularna w polskich domach. Dla mnie nowość. W rodzinnym domu w święta królowały krokiety z kapustą i grzybami oraz pierogi podawane do barszczu, także bigos podany na bogato do świątecznej pieczeni w Boże Narodzenie. Kto nie jadł, niech spróbuje, kapusta z grochem

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania