wigilijne - 3472 przepisów (strona:57/232)

Ryba w zalewie octowej do słoika 66

Ryba w zalewie octowej do słoika to pyszna, prosta i bardzo smaczna potrawa. Sprawdzi się na wigilijnym stole oraz bez okazji na śniadanie lub kolację. Jest tak dobra, że słoik ryby w occie znika w mgnieniu oka. Ryba w zalewie octowej zamknięta w słoiku, to niezapomniany smak z dzieciństwa. Jest twarda, jędrna i soczysta. Pamiętam jak tato w wakacje łowił

Ania gotuje
Makowiec japoński 74

maku, które wręcz rozpływa się w ustach. Jest bez spodu i dodatku mąki. Piekę go na Wigilię oraz imprezę sylwestrową. Jest pyszny i bardzo prosty w zrobieniu. Na wigilijnym stole obok sernika obowiązkowo musi być też makowiec. Tym razem polecam makowca japońskiego z dużą ilością jabłek, dzięki którym ciasto jest wilgotne. Makowiec japoński – składniki: Kaloryczność: 375 kcal

Ania gotuje
Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid – RECENZJA + PRZEPIS (kulebiak z kapustą i grzybami) 57

Wpis sponsorowany Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid to wielofunkcyjne urządzenie – multicooker, posiadający aż 13 inteligentnych funkcji! Jak urządzenie sprawdziło się w mojej kuchni i

Via Gusto
Śledzie po kaszubsku 64

Poznaj śledzie po kaszubsku w słodko kwaśnym sosie pomidorowym i suszoną śliwką. To prosta sałatka, która idealnie sprawdzi się na wigilijnym stole oraz imprezie typu Sylwester. Ma wyrazisty smak, który podbije nie jedno podniebienie. Śledzie po kaszubsku za sprawą swojego wyjątkowego smaku popularne są nie tylko w regionie, ale w całej Polsce. Wszystko dzięki przełamania kilku smaków: słonego, kwaśnego

Ania gotuje
Śledzik wigilijny 92

Gwarantuję, że nie znajdziesz lepszego i szybszego pomysłu na wigilijnego śledzika. Ten przepis jest tak prosty a zarazem tak genialny, że nikt komu podaję przepis nie wierzy, że śledź może być tak dobry. Polecam

Prosty przepis na
Moczenie śledzi jak namoczyć śledzie? 102

rodzajem śledzi. To duży błąd, ponieważ śledzie pomimo tego, że są surowe bardzo często nie są świeże, a także niezdrowe z powodu użytych konserwantów. Aby przyrządzić ze śledzi tradycyjne, wigilijne potrawy musimy je najpierw wymoczyć z soli. Proces moczenia nie jest pracochłonny. Zobacz jak to skutecznie zrobić, aby delektować się ich oryginalnym smakiem. Rodzaje śledzi, jakie wybrać? Najpopularniejsze i najchętniej

Ania gotuje
Siymieniotka abo siymiōnka, abo konopiatka, abo konopianka… ;) (Śląska zupa wigilijna) 88

tego, że bōła tōnio2 i kŏżdy sie mōg3 jōm lajstnōńć4. Jak to ze takimi daniami je, [...] Artykuł Siymieniotka abo siymiōnka, abo konopiatka, abo konopianka… ;) (Śląska zupa wigilijna) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni

Proponowane wyszukiwania