Ryba w zalewie octowej do słoika to pyszna, prosta i bardzo smaczna potrawa. Sprawdzi się na wigilijnym stole oraz bez okazji na śniadanie lub kolację. Jest tak dobra, że słoik ryby w occie znika w mgnieniu oka. Ryba w zalewie octowej zamknięta w słoiku, to niezapomniany smak z dzieciństwa. Jest twarda, jędrna i soczysta. Pamiętam jak tato w wakacje łowił
Ania gotujemaku, które wręcz rozpływa się w ustach. Jest bez spodu i dodatku mąki. Piekę go na Wigilię oraz imprezę sylwestrową. Jest pyszny i bardzo prosty w zrobieniu. Na wigilijnym stole obok sernika obowiązkowo musi być też makowiec. Tym razem polecam makowca japońskiego z dużą ilością jabłek, dzięki którym ciasto jest wilgotne. Makowiec japoński – składniki: Kaloryczność: 375 kcal
Ania gotujeWpis sponsorowany Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid to wielofunkcyjne urządzenie – multicooker, posiadający aż 13 inteligentnych funkcji! Jak urządzenie sprawdziło się w mojej kuchni i
Via GustoPoznaj śledzie po kaszubsku w słodko kwaśnym sosie pomidorowym i suszoną śliwką. To prosta sałatka, która idealnie sprawdzi się na wigilijnym stole oraz imprezie typu Sylwester. Ma wyrazisty smak, który podbije nie jedno podniebienie. Śledzie po kaszubsku za sprawą swojego wyjątkowego smaku popularne są nie tylko w regionie, ale w całej Polsce. Wszystko dzięki przełamania kilku smaków: słonego, kwaśnego
Ania gotujeGwarantuję, że nie znajdziesz lepszego i szybszego pomysłu na wigilijnego śledzika. Ten przepis jest tak prosty a zarazem tak genialny, że nikt komu podaję przepis nie wierzy, że śledź może być tak dobry. Polecam
Prosty przepis narodzajem śledzi. To duży błąd, ponieważ śledzie pomimo tego, że są surowe bardzo często nie są świeże, a także niezdrowe z powodu użytych konserwantów. Aby przyrządzić ze śledzi tradycyjne, wigilijne potrawy musimy je najpierw wymoczyć z soli. Proces moczenia nie jest pracochłonny. Zobacz jak to skutecznie zrobić, aby delektować się ich oryginalnym smakiem. Rodzaje śledzi, jakie wybrać? Najpopularniejsze i najchętniej
Ania gotujetego, że bōła tōnio2 i kŏżdy sie mōg3 jōm lajstnōńć4. Jak to ze takimi daniami je, [...] Artykuł Siymieniotka abo siymiōnka, abo konopiatka, abo konopianka… ;) (Śląska zupa wigilijna) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchni