obżarstwie wigilijnym i rozpakowaniu łupów od Mikołaja wreszcie znalazłam chwilę by życzyć Wam wszystkiego co najlepsze w ten magiczny czas. Spędźcie go rodzinnie i w dobrych nastrojach. Smakowitości i radości w zdrowiu Kochani! PS. i dajcie znać jak tam Wasze prezenciory w tym roku :) moje całkiem udane! "Warzywo", filcowy kalendarz na 2016 rok, bajecznie pyszna czekolada z Manufaktury czekolady
Dzieje kuchennej WiewióryWspaniałych Świąt spędzonych w gronie najbliższych Wam osób. Magicznej atmosfery, chwili refleksji i wyciszenia, pyszności na Wigilijnym stole, pachnącej choinki, prawdziwego przeżywania cudu Bożego Narodzenia, dużo miłości i szczęścia. Wesołych Świąt! Składniki: 4 białka 250g cukru pudru 150g kokosu 100g herbatników 1 łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Herbatniki zmielić na drobno w malakserze. Białka ubić na sztywną pianę
Kuchnia Pani WiosnyJeśli lubisz bezę, to te ciasteczka są dedykowane właśnie dla Ciebie. Ja uwielbiam! Doskonałe z gorącą i gorzką kawą, na zakończenie Wigilijnej Kolacji. Polecam! Składniki na kruchy spód: 140g masła w temperaturze pokojowej 180g mąki pszennej 30g cukru 1 żółtko 1 łyżka wody Składniki na bezę: 140g posiekanych orzechów włoskich 140g cukru pudru 2 białka Sposób wykonania: W misce
Kuchnia Pani Wiosnysztuce kulinarnej", która pochodzi z V w. n. e. Do Polski sprowadził je zakonnik Jacek Odrowąż, który przepis na pierogi przywiózł z Rusi. Od lat są obowiązkowym daniem na wigilijnym stole. Nietuzinkowy smak, nieregularny i duży rozmiar tych pierogów zachwyci nie jednego smakosza. Składniki Ciasto 150 g mąki gryczanej 100 ml gorącej wody 3 łyżki oliwy z oliwek
My Chcemy JeśćKochani z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam wielu radosnych przeżyć, spokoju, wytrwałości, radości, spełnienia życzeń wigilijnych a także zdrowych i przede wszystkim smacznych Świąt BERNIKA- mój kulinarny pamiętnik
Bernika - moj kulinarny pamietnikJeżeli nie macie jeszcze pomysłu na dekoracje stołów Wigilijnych/świątecznych proponuję prosty a jakże efektowny sposób na dekorację. Serwetki pachną pięknie. Jedyny minus, rozmaryn po ścięciu szybko traci kolor i więdnie. Ozdoby najlepiej robić w ten sam dzień, kiedy chcemy je położyć na stół. Czytaj więcej
Ana Mari's worldBigos wigilijny bez mięsa. W tym przepisie jest dosłownie kilka produktów. W sumie taki bigos gotuje się sam. Trzeba tylko co jakiś czas zaglądnąć do niego i przemieszać. Bigos na święta w tym roku zrobiłam pierwszy raz a to dlatego, że została mi po prostu kapusta. Jest to wersja bez mięsa więc trochę uboga ale i tak kto próbował
Tanio smacznie i prostoKochani! Życzymy Wam spokojnych, zdrowych i szczęśliwych świąt Bożego Narodzenia, obfitujących w same miłe i niezapomniane chwile spędzone w gronie Najbliższych oraz pysznych wigilijnych i świątecznych potraw
MyCookBook.plZdrowych pogodnych i rodzinnych Świąt. Mnóstwo prezentów pod zieloną choinką, pyszności na wigilijnym stole, wspaniałej rodzinnej atmosfery, wypełnionej melodią staropolskich kolęd życzy Wam Beata
O kuchni z uczuciemGołąbki generalnie są całkiem zdrowym daniem, Przepysznik i Natura Rzeczy proponuje jednak wersję jeszcze lżejszą, bezmięsną, za to z kaszą gryczaną. Znakomite i delikatne! Gołąbki wigilijne z kaszą gryczaną (10-15 sztuk) 150 g potrawy – 1 sztuka: Energia – 90 kcal, Białko – 3,7g, Tłuszcz – 2,2g, Węglowodany – 17g, IG – 35 1 średnia główka kapusty 1 i ½ kaszy gryczanej suchej
Przepysznik - BLW i nie tylkozakończenie klasyka klasyki, czyli doskonałe pierogi z kapustą i grzybami, nie ma lepszego wigilijnego dania, chyba się ze mną zgodzicie? Nasz przepis modyfikuje głównie mąkę użytą do zrobienia ciasta. Polecamy i życzymy wesołych, spokojnych i radosnych Świąt! Pełnoziarniste pierogi z kapustą i grzybami (ok. 30 sztuk) 40g potrawy czyli 1 sztuka: Energia – 37 kcal, Białko – 1,5g, Tłuszcz
Przepysznik - BLW i nie tylkozbliżające się Święta Bożego Narodzenia życzę Wam Kochani Czytelnicy smacznej kolacji wigilijnej, spokoju, szczęścia, rodzinnej atmosfery oraz samych cudownych świątecznych chwil. Gdy pierwsza gwiazdka zabłyśnie na niebie, niech w Waszych domach zagości radość z przebywania w gronie najbliższych. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia
Tradycyjna kuchnia KasiMakowy specjał, który u mnie pojawiał się bardzo rzadko, zwykle serwowaliśmy makiełki. Niemniej odkąd sama angażuję się w przygotowania wigilijne, zdarzało mi się przygotować kutię. W wersji z amarantusem smakuje obłędnie. Gorąco polecam spróbować! Kutia z amarantusa lub kaszy bulgur (duży półmisek) 200 g potrawy: Energia – 325 kcal, Białko – 9,7g, Tłuszcz – 18g,Węglowodany – 40g, IG – 46 2 szklanki ziaren
Przepysznik - BLW i nie tylkopogody, choroby, zarządzam niepodważalny zakaz narzekania!! Chyba każdy kilka dni przed wigilia przezywa moment załamania, kiedy ma ochotę zakopać się pod kołdrą i spać, spać aż do początku wigilijnej kolacji. Jaki jest mój sposób na ten "przedświąteczny syndrom stresowy "? Aromatyczny napój mocy! Składniki: - 200ml kawy (ja preferuję parzoną, według mnie jest bardziej aromatyczna) - 100 - 150ml mleka roślinnego (ew. krowiego) - łyżeczka
Pland based fillesię karpia nie tylko od święta i sos sojowo-imbirowy z dodatkiem białego wina, pieprzu seczuańskiego nazywanego też syczuańskim i z nutą anyżu będzie idealnie podkreślał aromat świąt i wigilijnego karpia. SKŁADNIKI: 1 karp (ok. 1 do 1,2 kg) 1 mała cebula 3-4 ząbki czosnku 10 ziaren pieprzu seczuańskiego (tudzież syczuański) 1 łyżka białego wina kuchennego 1 łyżeczka
Sztuka gotowania w/g Samiry