indziej byście nie zdobyli, możecie przystąpić do samodzielnego robienia kaszanki. 0,4 kg podgardla 1,2 kg golonki tylnej 0,5 kg wątróbki 300 g kaszy jęczmiennej namoczone jelita wieprzowe proste Przyprawy: 30 g soli 6 g czarnego pieprzu 6 g majeranku 3 g tymianku 90 g suszonej krwi Co prawda w takiej prawdziwej wiejskiej kaszance jest krew naturalna
Marder&Marder Manufacturekuskusem Przepisów na kebaby na naszym blogu jest pod sufit, ale dobrego kebsa nigdy za wiele. Oryginalna nazwa tego kebaba brzmi: pincho moruno i powinien być robiony z polędwiczki wieprzowej, ale my zrobiliśmy go z polędwiczki z indyka. Sedno smaku tkwi nie w mięsie, ale w przyprawach i jak pokazuje ten, przepis, wcale nie trzeba tony przypraw, wystarczy ich naprawdę(...)wołowe mielone 1 kg 15,9 zł Polędwica wołowa 200 g 18,6 zł Rostbef wołowy 200 g 9,5 zł Polędwiczka z indyka 600 g 14 zł Polędwiczka wieprzowa 400 g 14,7 zł Podudzia z kurczaka 2×600 g 11 zł Boczek wędzony 5,9 zł Warzywa i owoce Ziemniaki 1,8 kg 5,3 zł Papryka
Niedzielny kucharzpojawiać się w naszym domu częściej. Jest bardzo dobra. Bazą jest tutaj makaron w kształcie ryżu, czyli makaron orzo. Do tego mamy mięsny akcent w postaci szynki (u mnie wieprzowa) oraz coś zielonego – ogórek i koperek. Kilka składników, kilka chwil na przygotowanie, a efekt wyśmienity. Spróbujcie:) około 400 g makaronu orzo 1 pęczek koperku 1 długi zielony ogórek(...)mniejsze) 250-300 g szynki (u mnie pieczona polędwica wieprzowa) 3-4 łyżki majonezu 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Odcedzamy. Przelewamy 1 łyżką oliwy z oliwek, mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Ogórka, po obraniu i odkrojeniu gniazda nasiennego, kroimy w drobną kostkę. Szynkę kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki
Smaki Na Talerzumaszynka nr.8 PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 19 g/kg -pieprz czarny 3 g/kg -zioła prowansalskie 10 g do całości -czosnek zgnieciony w prasce 5 g/kg -jelita wieprzowe -użyłem też białkowych 55-60 mm dla ciekawości. Wyszło ok (dwa ostatnie zdjęcia) -woda 500 ml WYKONANIE Po klasyfikacji peklujemy w osobnych pojemnikach 48 godz. Następnie rozdrabniamy mięso.Później każdy rodzaj
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Miodowe skrzydełka z grilla to błyskawiczna wersja dania z rusztu. Skrzydełka nie wymagają zbyt długiego marynowania. Ta marynata nada im chrupkości i odrobinę słodyczy. Skrzydełka , a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sklepów, ale nie w każdym można upolować świeże, sezonowe warzywa). Tak naprawdę wystarczy wszystko wrzucić do gara, ugotować, doprawić i gotowe :) Składniki: * 1 główka świeżej młodej kapusty * pasek żeberek wieprzowych * 200 g kiełbasy typu śląska * 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego * sól, pieprz do smaku * pół łyżeczki przyprawy do bigosu (użyłam Skworcu ) * 4 ziarenka ziela angielskiego (użyłam Skworcu
Zrób to smacznienajlepszych przepisów ze szparagami, znajdziecie poniżej, kliknijcie w link nad zdjęciem, to przeniesiecie się na wybrany przepis na blogu. Grillowane szparagi w szynce szwarcwaldzkiej . Naleśniki ze szparagami Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa z białych i zielonych Białe szparagi polecam zaś podawać z sosem holenderskim Pizza ze szparagami tarta
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPOMOCNICZE -peklosól 19 g/kg -pieprz biały 1 g/kg -pieprz czarny drobno mielony 2 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -czosnek zgnieciony przez praskę 3 g/kg -woda 200 ml -jelita wieprzowe 24/26 WYKONANIE Po klasyfikacji mięso peklujemy w osobnych pojemnikach względem wielkości i rodzaju rozdrabniania, peklujemy zalecaną dawką peklosoli i wkładamy do lodówki w temp. 4-6 st.na 48 godz
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.tartych buraczków i jabłek. Buraczki doprawione chrzanem i sokiem albo octem jabłkowym. Najlepsze buraczki z jabłkiem do obiadu. Smaczne tarte buraczki ze schabowymi bitkami w sosie własnym lub gulaszem wieprzowym z papryką . Jak zrobić tarte buraczki z jabłkiem do obiadu? Najlepszy, domowy przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie buraczków krok po kroku. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam. Przepis
Moja Książka Kucharskapewno jeszcze nie raz je zrobię.Z farszem oczywiście możecie pokombinować wedle upodobań.Polecam gorąco.... Składniki: 2 opakowania tortilli 80 dag mięsa mielonego z indyka(może być również wieprzowe lub wołowe) przyprawa do dań meksykańskich 1 czerwona papryka 1 cebula puszka kukurydzy 60-70 dag żółtego sera sól,pieprz 2-3 łyżki oleju sosik czosnkowy lub ketchup Przygotowanie
Swojskie jedzonkobardzo szybkie w przygotowaniu. Do tego dania wykorzystaliście kaszę gryczaną, ale możecie ją zastąpić dowolną kaszą jaką lubicie – pęczakiem, kaszą jęczmienną, jaglaną. Składniki torebka kaszy gryczanej. 400g łopatki wieprzowej 1 cebula por czerwona papryka 600ml bulionu 200g mrożonej marchewki pokrojonej w kostkę 200g mrożonego groszku sól pieprz majeranek oregano olej do smażenia 2 łyżki masła Przepis na kaszotto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czerwonej - 8 marynowanych papryczek piri-piri - 4 plasterki pomidora - 4 liście sałaty lodowej - 4 bułki - 4 cienkie plasterki boczku - 4 plasterki sera żółtego SKŁADNIKI DO MIĘSA: - 500g mielonego mięsa wieprzowego - 1/2 czerwonej papryki - 2 małe cebule - mix przypraw do mięsa wieprzowego - sól - pieprz SKŁADNIKI DO SOSU: - 3 łyżki majonezu - 1 łyżka musztardy - 3 łyżki ketchupu - 1 ogórek kiszony
Związek na patelniPieczona polędwica wieprzowa to sposób na prosty i bardzo smaczny obiad. Worki do pieczenia warto mieć w domu, mięso w nich pieczone jest miękkie, aromatyczne i bardzo soczyste. Polecam! Składniki: polędwica wieprzowa (ok. 300 g) marynata: 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka papryki ostrej łyżeczka papryki słodkiej pieprz czarny sól ziołowa czosnek granulowany worek do pieczenia 1.Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni
Na moim talerzutylko widelcem, siedząc na kanapie pod kocem. Rozgrzewający i sycący comfort food? Gulasz i ziemniaki (w jednym ze swoich pysznych wcieleń )! Ten gulasz z szynki robi się prawie sam. Wieprzowy gulasz zagęściłam razowym chlebem na zakwasie – to właśnie on dodał całości charakteru i lekkiej kwasowości, niesamowicie podkręcając smak mięsa. Mięso z szynki oczyszczamy z błonek i skrawków tłuszczu. Kroimy mięso(...)odgrzewa i dobrze mrozi – jeśli nie macie ochoty zjadać na raz całego, pozostałe porcje mrozimy po całkowitym ostudzeniu. SKŁADNIKI 4 duże lub 6 mniejszych porcji 800g mięsa z szynki wieprzowej 1 litr bulionu wołowego (może być z kostki BIO o obniżonej zawartości sodu)* 150g czerstwego, razowego chleba na zakwasie –bez skórki! 2 duże ząbki czosnku 0,5kg cebuli – żółtej
Karo in the Kitchen