Witajcie, Dzisiaj pragnę się z Wami podzielić przepisem na pyszną babkę kokosową. To jedna z moich ulubionych babek, ponieważ nie traci smaku nawet na trzeci dzień
Przepisy BabciMyślę, że ją polubicie od pierwszego zrobienia. Za 2 tyg Wielkanoc a dopiero całkiem niedawno świętowaliśmy Nowy Rok… – dlatego na szybko wjeżdża na bloga przepis na klasyczną, wielkanocną, babkę piaskową. Pisałem już przy okazji TEGO wpisu o pączkach, że bardzo polubiliśmy się z mąką ryżową. Wypieki z niej wychodzą delikatne, puszyste i mogę się założyć, że nikt
PaleoLifedużo, że nigdy się nie znudzi, choć tak naprawdę najbardziej smakuje solo bez żadnych dodatków. Dzisiaj pasta, która będzie dobra do pieczywa czy krakersów, ale może też urozmaicić stół Wielkanocny zdrową pyszną pastą do jajek. Dodałam sporą ilość kiełków z rzodkiewki, które są dość ostre i świetnie przełamują smak. Składniki: - 2 owoce awokado - 3 jajka ugotowane na twardo - 1 szklanka
Apetyczna babeczkaCiasto to robiłam jakiś czas temu, ale przeglądając swoje zdjęcia i szukając Wielkanocnych inspiracji na ciasta właśnie, dodałam je do listy" do zrobienia". To bardzo łatwe w wykonaniu i cudownie wilgotne ciasto jest bowiem idealne na każdą okazję. Może więc i Wy zrobicie, bo przepis sprawdzony. Składniki: 200 g masła 1 szklanka cukru 4 duże jajka
Gosia gotujeDomowy pasztet z królika z dodatkiem papryki w glazurze z żurku. Pasztet jest delikatny, dodałam do niego warzywa z którymi się gotowało mięso. Na wielkanocnym stole będzie idealnie pasował i wybornie smakował. pasztet: 50 dkg boczku surowego 1/2 tuszki królika 30 dkg wątróbki drobiowej albo z królika 2 marchewki kawałek pora 1 cebula 1/3 selera korzenia 1 korzeń pietruszki
wesoła kuchniawspominałam. Zróbcie ją koniecznie i dajcie znać czy smakowała :) Pamiętajcie też o zdjęciach i jeśli będziecie korzystać z moich przepisów (nie tylko podczas wielkanocnego urzędowania w kuchni), to szybciutko pstryknijcie i podeślijcie zdjęcie na mój adres email lub w wiadomości prywatnej na "fejsbukowym" fp Kuchnia w czekoladzie . Składniki na tradycyjną foremkę: 400g białek 200g cukru kryształu 1 łyżka
Kuchnia w czekoladzieBiała kiełbasa i chrzan to nieodzowny element nie tylko koszyczka, ale i wielkanocnego śniadania. Kiedy zasiadamy z rodziną przy zastawionym stole, sięgamy po ciepłą kiełbasę i uzupełniamy jej smak chrzanem. Kiedy byłam mała, w moim domu białą kiełbasę grzało się w wodzie i podawało tak przygotowaną. Zresztą - kiedyś biała kiełbasa była trudniej dostępna i naprawdę cieszyliśmy się jej smakiem
Poezja Smaków - blog kulinarnyŚwięta Wielkanocne coraz bliżej, czy macie już pomysły co znajdzie się na Waszym stole? Jajka to podstawa wiadomo, dlatego mam dla Was propozycję super prostej, zdrowej pieczeni jajecznej ze szczypiorkiem. Od niej na pewno nie przytyjecie, a będzie wyśmienicie się sprawdzać podana na ciepło jak i na zimno np z chrzanem. PIECZEŃ JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM: 12 jajek 2 pęczki szczypiorku
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiMoją dzisiejszą propozycją dla Was jest pieczony schab w majeranku. Idealne danie na stół wielkanocny lub na rodzinny niedzielny obiad. Pieczony schab w majeranku zastąpi Wam również kupną wędlinę, gdyż jest idealny na kanapki a dzięki temu, że wykonujemy go sami wiemy co jemy :). Mięso z tego przepisu, wychodzi bardzo aromatyczne i wilgotne. Jak wiemy schab to rodzaj mięsa, które
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiNajszybsza babka z bakaliami. Pyszna, szybka, prosta w przygotowaniu. Idealna do popołudniowej kawy lub herbaty. Możecie ją również podać na święta wielkanocne. U mnie dziś w wersji mało słodkiej. Pominęłam dodatek normalnego cukru. Słodycz babce dodają pyszne bakalie i cukier puder, którym jest dość obficie oprószona. Do babki możecie dodać dowolne bakalie. Ja dziś wykorzystałam pyszną mieszankę keksową Helio
Słodkie okruszkiryba ta często pojawia się w szkockim menu. Dziś przygotowałam paszteciki z wędzonego łososia , które są wyśmienite w smaku, pięknie wyglądają i z pewnością będą świetnie się prezentować na Wielkanocnym stole. Polecam, ponieważ są banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Paszteciki z wędzonego łososia Składniki: 300-400g wędzonego łososia w plastrach 100ml śmietany sok i skórka z cytryny
Codzienne GotowanieJajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami, to dość ciekawa wersja jajek wielkanocnych, która zdecydowanie przypadnie do gustu wielbicielom suszonych pomidorów. Artykuł Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu
NiePieprz.plbardzo się podoba. Zwykła sałatka nabiera charakteru, a ostrzejszy smak pieczarek marynowanych podkreśla smak pozostałych, łagodnych składników. Ten sposób dekoracji będzie również pasował do sałatki ryżowej z tuńczykiem . Święta wielkanocne tuż, tuż może się zainspirujecie:) Sałatka z kurczakiem i ananasem 1 podwójna pierś z kurczaka 150 g ryżu długoziarnistego 1 puszka ananasów 1 puszka kukurydzy biała część pora
Pieguskowa KuchniaDziś zapraszam na kawałek pysznego sernika. Delikatny i puszysty. Wanilia i nuta czekolady to idealne połączenie. Taki sernik śmiało możecie upiec na Święta Wielkanocne, które tuż, tuż. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniRobi się je dosyć szybko, a żeby zaoszczędzić sobie czasu przed samymi świętami spody można upiec nawet tydzień wcześniej. Dekoracja zajmie już tylko kilka chwil. Będą na pewno ulubionymi wielkanocnymi słodkościami naszych pociech. Nutella i kolorowe czekoladowe jajeczka sprawiają, że nikt nie może się im oprzeć. Moja Oliwka była zachwycona ich wyglądem i smakiem. Kruche ciasto: 200 g mąki
Smakołyki Asi