wielkanocne przepisy - 4644 przepisów (strona:112/310)

Sałatka jajeczna z porem i szynką w muszlach 2252

SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z TUŃCZYKA W MUSZLACH PRZEPIS TUTAJ KOLOROWA SAŁATKA W MUSZLACH PRZEPIS TUTAJ PASTA Z ŁOSOSIA W MUSZLACH PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Jajka z farszem chrzanowym z ciecierzycą. 106

Już tylko kilka dni dzieli nas od Świąt Wielkanocnych, więc dziś mam propozycje bez której nie można się obejść... Składniki na pastę; 1 szkl. ugotowanej ciecierzycy 2 łyżki majonezu 3 łyżki chrzanu ROLNIK sól i pieprz do smaku Dodatkowo; 6 jajek ugotowanych na twardo rukola do dekoracji barwniki spożywcze (kolory dowolne) Przygotowanie; Ugotowane jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka

Radość kipiąca uśmiechem.
Świąteczna babka z mango, kardamonem i galaretką 197

poszukiwaniu babki idealnej trafiłam na blog Moje Wypieki, który prezentował piękną babkę z mango. Postanowiłam, że to właśnie ona będzie moją ozdobą tegorocznego stołu wielkanocnego, bo i pięknie wygląda i jest pyszna.  Zmieniłam troszkę przepis i zakochałam się w niej. Pan mąż również jak i koledzy z pracy- najwierniejsi testerzy  moich doświadczalnych wypieków.  Babka prosta w przygotowaniu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Odchudzony żurek wielkanocny na kaszy gryczanej 134

Odchudzona i bezglutenowa wersja żuru wielkanocnego. Dzięki użyciu zakwasu z kaszy gryczanej żurkiem mogą się delektować osoby, które nie jedzą glutenu. Żurek jest lekko kwaskowaty, gęsty, aromatyczny dzięki dodaniu borowików i chrzanu. *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Namocz w wodzie suszone borowiki i odstaw na 6-8 godzin. Obierz cebulę, pora

Eat me! Fit me!
Bezglutenowa babka orzechowa 120

Wpadłam w babkowy szał. Jak cały okres Wielkiego Postu nie miałam czasu na tworzenie wielkanocnych przepisów, tak teraz drugi dzień z rzędu piekę baby – wczoraj prezentowałam Wam Babkę piaskową , a dziś będzie to Bezglutenowa babka orzechowa . Przepis dla osób, które muszą unikać glutenu, jajek lub laktozy. Ciasto robi się maksymalnie szybko i prosto. Poradzi sobie z nim każdy, nawet

365 dni dookoła kuchni
Kruche jajka sadzone z bezą i dżemem 150

Jeszcze jedna, typowo wielkanocna propozycja na szybkie ciasteczka. Ja przygotowałam je tak naprawdę z tego, co było pod ręką ;)  Już niedługo zaproszę Was na barszcz biały i faszerowane jajka ;) Czym? Nie zdradzę ;) Zaglądajcie na bloga i cierpliwie czekajcie ;) Składniki na ok 10 sztuk: Ok 175g mąki pszennej 100g cukru pudru 90g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Szczypta

Kuchnia w czekoladzie
Kruche babeczki z kajmakiem 217

Małe pyszne babeczki w wielkanocnej odsłonie z masą kajmakową. Posypałam je prażonym słonecznikiem, który czasem robię do pochrupania. Zamiast prażonego słonecznika można użyć posiekanych orzechów lub jakiś innych ulubionych bakalii. Masa kajmakowa jest bardzo słodka więc dla przełamania jej dużej słodyczy można na spód babeczek nałożyć trochę kwaskowego dżemu lub konfitury. składniki: kruche ciasto 300 g mąki pszennej

Monia miesza i gotuje
Chleb z czerwonym ryżem 155

znalazłam jakiś czas temu i czekał na swoją kolej, doczekał się w końcu. Jest puszysty i przepyszny, polecam gorąco, czerwone ziarenka ryżu nadają mu charakteru. Będzie idealnym chlebkiem na wielkanocny stół, zachęcam do pieczenia. Chleb z czerwonym ryżem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
JAJKA WIELKANOCNE MARYNOWANE W KMINKU + FILMIK 128

Jajka marynowane w kminku są doskonałą przekąską na stole wielkanocnym. Lekko słone, o orzeźwiającym smaku zachwycą nie jedną osobę. Tradycyjnie przygotowane na Śląsku a tradycja sięga setki lat wstecz. Tak przygotowane jajka nadają się do jedzenia już po dwóch dniach. Są świetnym dodatkiem do kanapek, podkreślają smak i aromat.   SKŁADNIKI :  6-7 jajek 1 l wody

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka tulipan 171

kawy. Ta jest nietuzinkowa – babka tulipan składa się z różnych kolorów. Jest bardzo wiosenna i świetnie nadaje się do porannej kawy, wieczornej filiżanki zbożowej Inki czy jako ozdoba wielkanocnego stołu. Tulipan w przekroju ciasta za każdym razem wychodzi nieco inaczej – najładniejszy zazwyczaj jest na środku. Masa makowa jest najlżejsza – dlatego, jeśli wszystko dobrze pójdzie, pięknie zapadnie się

Poezja smaku
Bananowa babka jaglana z budyniem (bez cukru, bez glutenu) 118

delikatny malinowy smak i aromat. Bananowa babka jaglana z budyniem jest bardzo delikatna i puszysta (chociaż mocno nie rośnie), przypomina konsystencją babkę piaskową. Jeśli szukacie odchudzonej, fit wersji babki wielkanocnej – myślę, że będziecie zadowoleni. Na całą porcję dodaje się jedynie 3 łyżki oleju, a ciasto jest bez białego cukru i glutenu. Ja upiekłam mini babkę w foremce o średnicy

Fitkot
Łódeczki ze szpinakiem 111

Dziś na chwilę oderwę się od Wielkanocnych przepisów. Mam dla Was pyszną propozycję na przekąskę lub kolację. Cudowne drożdżowe łódeczki ze szpinakiem. Ja osobiście kocham szpinak w każdej postaci, zatem często z nim eksperymentuję. To danie wyszło fenomenalnie! Łódeczki ze szpinakiem Składniki: 300 g mąki 15 g świeżych drożdży łyżka cukru około 150 ml ciepłej wody 2 łyżki śmietany

PatiGotuje
Mazurek Słoneczny Michałek 152

Dobry mazurek wielkanocny powinien być niski, kolorowy i słodki. Zwykle robi się je z masą kajmakową i mnóstwem owoców kandyzowanych i orzechów. Ja w tym roku polecam nieco inną wersję. Z masą michałkową i soczystymi brzoskwiniami. MAZUREK SŁONECZNY MICHAŁ Składniki: spód: kruche ciasto (ja użyłam 1 opakowanie gotowego ciasta) wypełnienie: 150 g śmietany 30% 100 g michałków białych (7 cukierków

Bon appetit mon amie
Babka szpinakowa z cukrem bazyliowym i lukrem z młodego jęczmienia 164

Zielona babka wielkanocna Składniki na ciasto: 100 gram szpinaku baby 3 jajka  220 gram mąki orkiszowej Bio Planet 3-4 łyżki ksylitolu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 110 ml oleju rzepakowego otarta skórka z limonki lub cytryny( opcjonalnie) Szpinak miksujemy z olejem blenderem. Jaja Ubijamy z ksylitolem na puch. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Następnie wolno

AZgotuj!