wielkanocne przepisy - 4644 przepisów (strona:109/310)

Jajka faszerowane pastą z awokado 381

dziś będziemy się rozpisywać, bo ani to ciekawe, ani ważne. Mając na uwadze zbliżające się święta, postanowiłam przygotować z awokado pastę jajeczną. Na taki wielkanocny stół w sam raz, bo nie dość, że smaczne, to jeszcze delikatnie zielone, więc w klimacie wiosny, którą poniekąd już mamy, tylko jakoś zadomowić się nie umie... Dzięki musztardzie pasta nabiera ostrzejszego wyrazu

Kuchnia w czekoladzie
Przystawka – jajka z szynką 151

pewnością urozmaici nasze potrawy na każdym stole. Goście będą zachwyceni, jeśli będą mogli skosztować czegoś innego aniżeli zwykłych jajek z majonezem. Jajka z szynką to przystawka nie tylko na Wielkanocny stół, ale na każde przyjęcie, na każdą uroczystość. Jajka z szynką – składniki: 8-10 jajek 350g szynki 2 łyżki szczypiorku 4 łyżki majonezu 3 łyżeczki chrzanu 4 łyżki majonezu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepis dla leniwych – jajka faszerowane pastą z suszonych pomidorów i fety 142

Tylko 3 składniki i kilkanaście minut pracy- czy można sobie wyobrazić lepsze danie na wielkanocny stół? Spróbujcie *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Ugotuj jajka na twardo – 10 minut we wrzątku. Ostudź je, obierz i przekrój na pół. Białka wyłóż na talerz, a żółtka wrzuć do miseczki. Dodaj do żółtek fetę

Eat me! Fit me!
Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami 150

niezbyt kaloryczne - zamiast śmietany dodałam jogurt naturalny - i wraz z pięknymi czerwonymi  Jabłkami Grójeckimi  cudnie się prezentuje na stole. Serdecznie Was zachęcam do przygotowania go na Wasz wielkanocny stół! Dlaczego warto jeść Jabłka Grójeckie? Właściwości lecznicze jabłek znane są już od pokoleń. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego reguluje pracę jelit, chroniąc przed zaparciami i problemami trawiennymi.  Pamiętajmy

Kulinarne przygody Gatity
Babka Marmurkowa z Czekoladą i Jogurtem 189

Babka Marmurkowa z Czekoladą i Jogurtem – Nowa, pyszna babka w Małej Cukierence :). Bardzo aromatyczna, delikatnie pomarańczowa, wilgotna, z dodatkiem czekolady. Bardzo ładnie się prezentuje i apetycznie, będzie idealną ozdobą wielkanocnego stołu. Jest taka wiosenna ozdobiona żółtą polewą czekoladową i kolorowymi cukierkami w kształcie jajeczek, polecam… W faktach o poranku TVP3 Wrocław zniknęła błyskawicznie :). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki

Mała Cukierenka
Kruche ciasteczka Wielkanocne 166

Wesołego Alleluja! Wielkanoc to radość! Radość to przyjemność! Przyjemność to kruche ciasteczka! Bardzo łatwy przepis na bardzo kruche ciasteczka z wielkanocnym motywem zajączków, pisanek, kurczaczków, kaczuszek i baranków. Upiekłam aż 4 porcje, każda w innym kolorze. Resztki ciasta zmieszałam i powstała mozaika kolorów. Ciasteczka są bez sody i proszku

To co kocham
Zupa z rzeżuchy 113

doskonale skomponuje się z jajkami i świeżymi grzankami. Listki młodej rzeżuchy są wspaniałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju past kanapkowych na bazie jajek. Wielu ludziom kojarzą się głównie ze Świętami Wielkanocnymi, jednak ja wysiewam ją zdecydowanie częściej, niż tylko od święta. Najlepiej spożywać ją na surowo, wtedy zachowuje najwięcej wartości odżywczych i ma wyrazisty, ostry smak. Ja jednak lubię eksperymentować

Dietolog
Babka piaskowa 128

wodą, odstawić na 5 minut do nasiąknięcia. Następnie odlać wodę, osuszyć rodzynki na papierowym ręczniku a przed dodaniem do ciasta dodatkowo obtoczyć je w mące ziemniacznej. Szukasz przepisu na wielkanocne ciasto? Sprawdź nasz przepis na Ciasto pomarańczowe bez pieczenia The post Babka piaskowa appeared first on MeCooks

mecooks
Sernik cytrynowy z karmelem i prażonymi orzeszkami ziemnymi 168

Mocno sernikowo jest w moim Raju. Ale nie ma się co dziwić, w końcu to okres wielkanocny, a chyba nikt z nas nie wyobraża sobie świąt bez sernika. Ten, który właśnie oglądacie to sernik, który został upieczony na specjalne zamówienie, aby uczcił niezwykle ważną i „okrągłą” uroczystość. Postanowiłam podzielić się przepisem, gdyż sernik spotkał się z uznaniem

Raj dla Podniebienia
Wielkanocna babka marmurkowa wg Aleex 200

waga. A potem godzina oczekiwania i pyszne, okazałe ciasto trafia na nasz stół. Babka marmurkowa godnie może zastąpić tradycyjną babę drożdżową lub obok niej wspaniale prezentować się na wielkanocnym stole, ciesząc oczy i podniebienia domowników. Polecam. Składniki: • 300 g miękkiego masła • 370 g mąki pszennej • 280 g cukru • 1 cukier waniliowy (16g) • szczypta soli • 5 jajek • 1 łyżeczka proszku

W mojej kuchni
Zakwas na żur 160

Jeśli chcesz mieć własny zakwas na żur to już ostatni moment. Jak jeszcze dziś go nastawisz to będziesz mieć bazę do pysznego żurku wielkanocnego. Muszę przyznać, że jest mój pierwszy zakwas na żurek ale na pewno nie ostatni. Od teraz moje żury będą na domowym zakwasie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Wiekanocna babka drożdżowa z makiem 212

Królowa wielkanocnych wypieków to drożdżowa baba i nie może jej zabraknąć w świątecznym menu. Drożdżowe ciasta uwielbiam i jeść i przygotowywać, na blogu znajdziesz wiele rozmaitych przepisów. Tym razem pokusiłam się o upieczenie zamiast tradycyjnego makowca baby z nadzieniem makowym. Babka jest pyszna, puszysta, bardzo aromatyczna i dość długo zachowuje świeżość. Dzięki dodatkowi maślanki ciasto jest wilgotniejsze niż pieczone tradycyjna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CHARLOTTE MALINOWA 163

Jest to deser, który można przygotować o każdej porze roku, dlatego idealnie nadadzą się do jego przyrządzenia mrożone maliny. Przygotowanie charlotte z mrożonymi malinami Hortex gorąco polecam na Święta Wielkanocne, nie tylko ozdobi świąteczny stół, ale również uwiedzie podniebienia wszystkich biesiadników. Składniki na biszkopty à la cuillère  : ● 4 jajka (całe) ● 4 żółtka jajek ● 80 g drobnego cukru

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
KOLOROWE JAJKA MALOWANE W CEBULI + FILMIK 112

Jajka malowane w łuskach cebuli przygotowuje są bardzo prosto i są bardzo barwne. Idealne do Wielkanocnej święconki.   SKŁADNIKI :   6-8 jajek  duża garść łusek z cebuli żółtej i czerwonej 1 łyżeczka soli 6-8 gazików nić  3-4 dowolne barwniki

Kulinarne Fantazje Marioli
Dietetyczny krem z batatów 109

Okres przedświąteczny to nie tylko czas na wymyślanie wielkanocnego menu. Parę dni przed wyjazdem na święta zaczyna się u mnie tzn. czas na resztki. Od jakiegoś czasu coraz bliższa jest mi filozofia zerowaste. Dawniej jakoś nie zwracałam uwagi na to ile jedzenia ląduje w moim koszu, jednak odkąd zaczęłam się zajmować tą tematyką również zawodowo, zaczęłam dostrzegać skalę zjawiska również

365 dni dookoła kuchni